De eerste Pokémon Sword & Shield uitbreiding verschijnt op 17 juni!

Haal een gratis poster af bij jouw Game Mania-winkel!

The Isle of Armor, de eerste uitbreiding voor Pokémon Sword & Shield, is vanaf 17 juni te spelen! Koop de Pokémon Sword & Shield Expansion Pass bij Game Mania, en je ontvangt automatisch toegang tot de uitbreiding op de releasedatum én een megavette poster van de game!

Koop de Expansion Pass en ontvang een poster!

Wil jij deze poster van Pokémon Sword & Shield aan je muur hangen? Koop dan vanaf 12 juni de Pokémon Sword & Shield Expansion Pass bij een Game Mania-winkel (let op: niet online!) en je krijgt de poster mee!

Je kan dan alvast de Expansion Pass op je Nintendo Switch activeren, zodat je vanaf 17 juni direct aan de slag kan met Isle of Armor! Rond de herfst zal je ook toegang krijgen tot de volgende uitbreiding, The Crown Tundra, die bij de prijs van de Expansion Pass inbegrepen zit.

Indien je de Pokémon Sword & Shield Expansion Pass voor 12 juni bij een Game Mania-winkel hebt gekocht, kun je bij deze winkel ook een poster afhalen. Als je de Expansion Pass voor 12 juni hebt aangeschaft via de Game Mania webshop, kan je een poster afhalen bij een Game Mania-winkel naar keuze door jouw bestelbevestiging te tonen. De voorraad posters per winkel is beperkt, OP=OP!

Wat is The Isle of Armor?

Het eerste nieuwe avontuur dat door de uitbreidingspas wordt ontgrendeld, vindt plaats op het Isle of Armor, een eiland in de regio Galar. Het Isle of Armor zit vol met omgevingen die nog niet eerder in Galar zijn gezien - je vindt er door golven overspoelde stranden, bossen, moerassen, grotten en zandduinen! Er zijn ook tal van Pokémon die van dit eiland hun thuis maken, vrij te midden van de weelderige natuur. Het eiland is de thuisbasis van een dojo voor Pokémon-gevechten. Jij en je Pokémon zullen hard trainen om nog sterker te worden onder Mustard, de Trainer die de meester is van deze dojo.

Tijdens je avontuur op het Isle of Armor ontdek je nieuwe gebieden, nieuwe Pokémon, nieuwe Gigantamax vormen en zelfs nieuwe legendarische Pokémon! Daarnaast introduceert Isle of Armor spannende nieuwe features om jou en je Pokémon nog hechter en sterker te maken.

Haal een gratis code voor een ontmoeting met Gigantamax Copperajah!

Van 5 juni tot en met 3 juli 2020 kun je bij iedere Game Mania-vestiging een code afhalen waarmee je Gigantamax Copperajah kan ontmoeten en bevechten in Pokémon Sword & Shield! Deze Gigantamax Copperajah heeft de Hidden Ability "Heavy Metal". Je ontvangt met de code speciale Dynamax Crystals waarmee je kunt meedoen aan een Max Raid Battle (alleen of met maximaal drie andere spelers) tegen Gigantamax Copperajah, met daarna de kans om de Pokémon te vangen.

Je kan tot en met 3 juli 2020 langskomen in een van onze winkels om een code op te halen, of zo lang de voorraad strekt. Maximaal één code per klant.

Train met Kubfu

In The Isle of Armor verschijnt Kubfu. Deze Pokémon is normaal gesproken niet te vinden in de regio Galar, maar de Kubfu die je tegenkomt komt uit een ver land! Je traint naast Kubfu en werkt samen aan je vaardigheden! Kubfu zal evolueren naar Urshifu nadat het voldoende is opgeleid. Urshifu heeft twee vormen - Single Strike Style en Rapid Strike Style - en elke vorm kan verschillende bewegingen en G-Max Moves leren.

Een Single Strike Style Urshifu die het pad van de duisternis heeft gevolgd, kan een enkele, zware slag loslaten - een kenmerkende zet die bekend staat als Wicked Blow. Deze beweging resulteert altijd in een kritieke treffer, waardoor Urshifu kan aanvallen terwijl de statwijzigingen van het doelwit worden genegeerd.

Een Rapid Strike Style Urshifu die het pad van water heeft gevolgd, kan een vloeiende combinatie van drie treffers ontketenen - een kenmerkende zet die bekend staat als Surging Strikes. Deze beweging resulteert altijd in kritieke treffers, waardoor Urshifu kan aanvallen terwijl de statwijzigingen van het doel worden genegeerd.

Galarian Slowbro

In Isle of Armor maak je kennis met Galarian Slowbro - een Poison-type Slowbro bij wie de Shellder niet aan zijn staart, maar op zijn arm vastgebeten zit. Met een snelheid die zelfs de snelste reflexen te schande maakt, laat Slowbro giftige vloeibare stoffen uit de Shellder schieten. Deze move heet Shell Side Arm, een speciale beweging van het Poison-type die het doelwit kan vergiftigen. De beweging brengt fysieke of speciale schade toe, afhankelijk van welke het doelwit meer zal beschadigen.

Gigantamax-vormen van Venusaur en Blastoise

Door de kracht van Gigantamaxing is de bloem van Venusaur zo groot geworden dat deze het lichaam van de Pokémon bedekt. Tijdens het gevecht gebruikt de Pokémon deze bloembladen als schild en zwaait zijn twee dikke lianen rond om zijn doelwit te verslaan. Grass-type aanvallen gebruikt door Gigantamax Venusaur zullen veranderen in G-Max Vine Lash. G-Max Vine Lash brengt niet alleen schade toe aan een tegenstander als hij toeslaat, maar blijft vier beurten schade toebrengen aan elke Pokémon die niet van het Grass-type is!

Blastoise's schild is gegroeid om bij zijn lichaam te passen, en hij beschikt ook over nieuwe extra grote waterkanonnen. Gigantamax Blastoise kan zich aanpassen aan verschillende situaties door verschillende combinaties van zijn 31 kanonnen van verschillende grootte te gebruiken. Gigantamax Blastoise kan ook de 12 grote kanonnen rond het centrale kanon onafhankelijk verplaatsen, waardoor het zijn aanvallen in elke richting kan richten, of het nu naar de grond of de lucht is. Waterachtige aanvallen die door Gigantamax Blastoise worden gebruikt, veranderen in G-Max Cannonade. G-Max Cannonade brengt niet alleen schade toe aan een tegenstander als hij toeslaat, maar blijft vier beurten schade toebrengen aan elke Pokémon die geen watertype is.

Recycle items met de Cram-o-matic

De dojo op het Isle of Armor herbergt een unieke kijk op recycling in de vorm van een apparaat genaamd de Cram-o-matic. Als spelers het vier items geven, zal het ze combineren en in ruil daarvoor een nieuw item uitdelen. Trainers kunnen allerlei items ontvangen, waaronder Poké Balls, PP Ups en meer. Sommige combinaties kunnen zelfs zeldzame items opleveren.

Leer krachtige nieuwe aanvallen met Tutor Moves

Er zullen ook volledig nieuwe Tutor Moves beschikbaar zijn op het Isle of Armor. Trainers kunnen hun Pokémon ze laten leren in ruil voor Armorite Ore, een stof die via Max Raid Battles en andere middelen op het Isle of Armor te vinden is.

Burning Jealousy is een nieuwe Fire-type move in deze uitbreiding. Wanneer het toeslaat, brengt het schade toe aan alle tegenstanders van Pokémon en verbrandt het alle tegenstanders van Pokémon waarvan de statistieken tijdens de beurt zijn verbeterd. Grassy Glide is een nieuwe move van het Grass-type. Deze zet heeft hoge prioriteit bij gebruik op grasachtig terrein.

Maak Max Soup en Gigantamax je Pokémon!

Max Soup is een speciaal gerecht gemaakt van zeldzame ingrediënten die je kunt verzamelen op het Isle of Armor. Als een Pokémon met een groot verborgen potentieel Max Soup drinkt, wordt het een speciale Pokémon die in staat is tot Gigantamaxing. Sommige Pokémon waarmee Trainers al reizen, krijgen misschien ook de mogelijkheid om Gigantamax te gebruiken!

Maak je klaar voor de volgende uitbreiding, The Crown Tundra

Isle of Armor is maar één deel van de inhoud van de Pokémon Expansion Pass. In de herfst verschijnt de tweede uitbreiding, waarin je de Crown Tundra verkent. In dit ijskoude maar prachtige landschap - met zijn grillige winterbergen en glanzend, zilverachtig landschap - leven mensen in kleine gemeenschappen waar ze elkaar steunen en op elkaar vertrouwen. Een man genaamd Peony zal de speler aanstellen als de leider van zijn verkenningsteam in de Crown Tundra en hen opdragen de reikwijdte van dit bevroren land te onderzoeken. Spelers kunnen ook de diepten van de Pokémon Dens verkennen die te zien zijn tijdens Max Raid Battles. Bovendien lijkt het erop dat verschillende voorheen ongeziene legendarische Pokémon de Crown Tundra tot hun thuis maken...

The Crown Tundra is deze herfst te spelen en is samen met Isle of Armor inbegrepen bij de Pokémon Sword & Shield Expansion Pass!