Ontmoet de nieuwe Vault Hunters uit Borderlands 3

Welk personage kies jij?

Deze maand is Borderlands 3 uitgekomen voor PlayStation, Xbox One en pc. De game bevat vier compleet nieuwe Vault Hunters om het spel mee te doorlopen. Bereid je alvast voor door de vier personages te leren kennen, zodat je precies weet met wie je aan de slag gaat!

Het heeft even geduurd, maar Borderlands is eindelijk teruggekeerd met een compleet nieuw deel in de reeks. De populaire loot-shooterreeks laat je alleen of met vrienden spannende nieuwe werelden verkennen en letterlijk miljoenen geweren gebruiken!

In Borderlands 3 trek je er op uit om korte metten te maken met de Calypso-tweeling. Deze livestreamers (of ‘livescreamers’, zoals ze in Borderlands heten) hebben een cult opgericht om controle te krijgen over alle Vault Hunters van het universum. Niemand minder dan Lilith roept de hulp in van vier nieuwe Vault Hunters om de slechte praktijken van Troy en Tyreen Calypso tegen te gaan.

 

Voor het eerst in de Borderlands-reeks vertoef je niet alleen op de planeet Pandora, maar bezoek je ook andere spannende locaties. Zo zijn er de futuristische stad Promethea en de zompige moerassen van Eden-6. Aan variatie dus geen gebrek, en dat geldt ook voor de miljoenen wapenscombinaties die te vinden zijn. Een geweer die wanneer je hem weggooit pootjes krijgt en al schietend op de vijand afstormt? Waarom ook niet!

Co-op is natuurlijk een belangrijk element in de Borderlands-serie en in het derde deel gaat dit soepeler dan ooit. Hoewel je geheel vrij bent om het spel in je eentje te spelen, komt het spel pas echt tot leven in de co-op. Vrienden kunnen op elk gewenst moment zichzelf in je game voegen en weer even makkelijk weggaan. Daarbij schalen de vijanden en loot zich naar het level van elke speler, zodat de ervaring gebalanceerd blijft. Missies die je in co-op doet, kun je daarna in je singleplayeravotuur overslaan.

Dat er een avontuur voor je klaarstaat wanneer Borderlands 3 uitkomt is dus wel duidelijk, maar hoe zit het nou precies met de vier nieuwe Vault Hunters waar je uit kunt kiezen? Hieronder maak je kennis met ze!

Moze – de soldaat

Op actie beluste gamers kunnen helemaal losgaan met Moze. Deze voormalige soldaat van Ursa Corps kan op de meest intense momenten haar mech ‘Iron Bear’ inschakelen. Met een gigantisch arsenal aan railguns, miniguns, granaat- en vlammenwerpers en raketlanceerders laat je niets over van het slagveld. Wanneer je met Moze de Iron Bear oproept, vormt deze mech zich om haar heen en blijf je met het grootste gemak rondlopen in je metalen harnas. 
Niet alleen kun je Iron Bear met twee verschillende wapens uitrusten, je kunt voor Moze ook een skill ontgrendelen zodat een andere speler op je mech kan klimmen en de turret op Iron Bear kan besturen. Daardoor is Moze ook een ideale Vault Hunter voor spelers die graag samenwerken. Moze is een superstoere Vault Hunter die op elk gewenst moment voor een flinke dosis actie zorgt.

Bekijk hier alvast de skill tree van Moze.


 

Amara – de Siren

Met haar Siren-energie maakt Amara korte metten met Vaulters. Amara komt uit de sloppenwijken van Partali en voelt zich het meeste thuis in een gevecht. Dit snelle personage staat graag in de spotlight en zorgt er voor dat de aandacht die ze krijgt geheel terecht is: haar moves zijn behoorlijk spectaculair.
Amara gebruikt haar krachten om een zestal krachtige armen te creëren waarmee ze de aanval inzet. Ook deelt ze met haar Phaseslam een flinke klap op de grond uit om nabije vijanden de lucht in te lanceren. Ze kan met haar Phasecast zelfs een projectie van haarzelf creëren om alles in haar pad te vernietigen. Voor stijlvolle gevechten met schokkende resultaten is Amara de perfecte Vault Hunter.

Bekijk hier de skill tree van Amara.


 

Zane – de spion

Zane is de broer van Captain Flynt en Baron Flynt en een semigepensioneerde huurmoordenaar. Hij is gespecialiseerd in gadgets en zet deze dan ook regelmatig in om stiekem van grote invloed te zijn op een gevecht. Met zijn technologie en jarenlange ervaring weet hij precies wat hij doet en doet hij het met het schijnbaar grootste gemak, terwijl hij de ene na de andere sarcastische one-liner eruit gooit.

Zijn Sentinel Drone vliegt over het slagveld en valt vijanden aan met een machinegeweer. Maar Zane heeft nog veel meer acties, waaronder een Barrier-schild die hij kan inzetten en een Digi-kloon van hemzelf die hij kan gebruiken om vijanden te verwarren en waar hij naartoe kan teleporteren. Aan actie geen gebrek tijdens het spelen met Zane, want hij is de enige Vault Hunter die twee actieskills tegelijk kan gebruiken in ruil voor het gebruik van granaten. Dankzij het eerder genoemde schild om hemzelf en andere spelers mee te beschermen is hij een gewaardeerd lid van het team.

Bekijk hier de skill tree van Zane.


 

FL4K – De dierentemmer

FL4K is de jager van de groep. Deze metalen AI reist werelden af met zijn drie roofdieren aan zijn zijde om jacht te maken op alles en iedereen dat hem niet aanstaat. Hij kan Skag, Spiderant en Jabber inzetten om prooi te vinden. Elk van zijn drie ‘huisdieren’ heeft unieke eigenschappen. Zo kan Spiderant schokgolven veroorzaken en Skag een Gamma Burst creëren.

FL4K kan zelfs tijdelijk onzichtbaar worden en intussen zijn levensenergie opladen. Hij is daarnaast zeer getraind in het gebruik van een sluipschuttergeweer – wanneer vijanden niet in de buurt zijn, kan hij beter omgaan met wapens en doet hij meer schade. FL4K is dus een ideaal personage om vanaf een afstand actie te ondernemen, maar kan met zijn roofdieren net zo goed in het midden van het gevecht functioneren.

Bekijk hier alvast de skill tree van FL4K.


Zoals je kunt lezen zijn de vier Vault Hunters erg uiteenlopend en is er voor ieder wat wils. Het mooie is dat de vier personages erg gevarieerd zijn en dus ongeacht hun skills geschikt zijn voor bijna elke speelstijl. Welk personage je ook kiest, aan dikke actie, spectaculaire moves en gortdroge humor is sowieso geen gebrek. Klaar voor de start, Vault Hunter? Borderlands 3 is nu uit!

Koop Borderlands 3 bij Game Mania en ontvang een GRATIS upgrade naar de Deluxe Edition van Borderlands 3! Deze editie is in de Benelux alleen verkrijgbaar bij Game Mania en kost normaal gesproken €79,98! De Deluxe Edition bevat:

  • Borderlands 3 game
  • Retro Cosmetic Pack: Vault Hunter-skin, Echo Device-skin, wapenskin
  • Neon Cosmetic Pack: Vault Hunter Skin, Echo Device Skin, sieraad
  • Gearbox Cosmetic Pack: wapenskin, sieraad
  • Toy Box Weapons Pack: 2 speelgoedgeweren, speelgoedgranaat-mod, sieraad
  • Uitrustbare mods voor extra XP en buit
PlayStation 4
Deluxe Edition
Xbox One
Deluxe Edition

Is Deluxe niet goed genoeg voor je? Geen zorgen, voor de echte Borderlands-diehards hebben we ook een leuke bundel met een Psycho Tubbz Cosplaying Duck! Op zoek naar een tweede controller voor je coöp-maatje, of een goede headset? We got you covered! Ontdek ook onze sterke inruilacties en scoor Borderlands 3 voor maar €45 of zelfs €25 bij inlevering van een of twee games. Alle informatie vind je hier!

PlayStation 4
Deluxe Psycho Duck Edition
Xbox One
Deluxe Psycho Duck Edition