Nintendo Switch

Al het nieuws over de Nintendo Switch console!

11-01-2017 16:07

 

Alles wat je moet weten over de Nintendo Switch! 

Vrijdag 13/01/2017 om 05:00 werd live vanuit Tokyo een Nintendo Switch presentatie gehouden waar heel wat nieuws over Nintendo’s nieuwe console werd aangekondigd. In dit artikel lees je wat we op dit moment allemaal weten over de Nintendo Switch!  

Belangrijk: Pre-orders voor de Nintendo Switch console worden enkel in de winkels aangenomen. Bij het plaatsen van een pre-order voor de Nintendo Switch wordt een aanbetaling van €25,- gevraagd.

Momenteel nemen we alleen pre-orders aan voor de grijze Nintendo Switch console. Zodra we meer informatie hebben over de beschikbaarheid kunnen we ook pre-orders aannemen voor de versie met de gekleurde Joy-Con controllers. Alle klanten met een pre-order op de grijze Nintendo Switch console krijgen voorrang om een kleur te kiezen.

 

Beschikbaar vanaf 3 maart!

De presentatie begon met de informatie waarop we allemaal zaten te wachten; de Nintendo Switch zal al vanaf 3 maart in de winkels liggen!

Het scherm van de console is een Multi-Touch screen met een resolutie van 1280 x 720 en de batterij van de console zal, afhankelijk van de game, tussen 2 tot 6 uur meegaan. Verder heeft de Nintendo Switch 32 Gigabyte aan intern geheugen dat verder uit te breiden is via MicroSDXC kaartjes.   

Inbegrepen in de doos van de Nintendo Switch vind je het volgende;

  • Nintendo Switch Console
  • Nintendo Switch Dock
  • Een paar Joy-Con controllers
  • Een Joy-Con Grip
  • Wrist-straps voor de Joy-Con controllers
  • Een HDMI kabel
  • Een AC power adapter

 

 

Sharing the joy!

De uitschuifbare controllers van de Nintendo Switch, Joy-Con genaamd, verbergen heel wat interessante technologie. Elke Joy-Con controller heeft een klikbare analog stick, 4 actieknoppen en een L en een R knop. Dan heeft elke Joy-Con ook nog een zeer nauwkeurige ‘HD Rumble’ functie en een NFC-lezer om Amiibo te kunnen scannen. Wanneer je de Joy-Con controllers uitschuift kan je deze als twee aparte controller gebruiken.

Zoals bij de Wii Remotes zijn er voor de Joy-Con speciale polsbandjes waarmee je de controllers veilig aan je arm kan vastmaken. De polsbandjes bevatten een stuk dat je op de Joy-Con controller kan schuiven dat als een soort ‘deksel’ fungeert voor de losse controller en meer grip biedt.

De rechter Joy-Con bevat verder een sensor die bepaalde handbewegingen herkent en de afstand van de controller tot je hand kan inschatten. Als laatste is er nog de vertrouwde ‘Home’ button waarmee je terug naar het menu keert én een knop om screenshots te nemen van je game (later ook video's).

 

Joy-Cons

 De Joy-Con controllers

Online

Nintendo zal met de lancering van de Nintendo Switch een nieuw betaald online platform introduceren waar spelers toegang krijgen tot Online Multi-Player, extra online functionaliteit in de vorm van Voice Chat en een Online Lobby systeem, exclusieve kortingen en zelfs een maandelijkse gratis game download!  

Tot en met de herfst van 2017 biedt Nintendo de mogelijkheid om gratis kennis te maken met alle functies van het online platform.  Spelers die na deze periode niet betalen voor het online platform zullen enkel toegang hebben tot de eShop, hun vriendenlijst en de mogelijkheid om hun screenshots via Social Media kunnen delen.

Ook zal de Nintendo Switch voor het eerst sinds de originele Nintendo DS weer regiovrij zijn.

 

Games

Het hart van de presentatie waren natuurlijk de nieuwe games die Nintendo aankondigden. Voor de Nintendo Switch mogen we de volgende games verwachten;

 

Launch Games – 03/03/2017

1-2-Switch

The Legend of Zelda  Breath of the Wild

Just Dance 2017

Skylanders Imaginators

Super Bomberman R

I Am Setsuna

Snipperclips  

Has Been Heroes

Launch Games Nintendo Switch

Toekomstige games met release datum

Mario Kart 8 Deluxe – 28/04/2017

ARMS – Q2 2017

Splatoon 2 – Q3 2017

The Elder Scrolls V  Skyrim – Q4

Super Mario Odyssey – Q4

Toekomstige Games Nintendo Switch

 

Toekomstige games zonder release datum

Arcade Archives

Disgaea 5 Complete

Dragon Ball Xenoverse 2

Farming Simulator

Fast RMX

Fire Emblem Warriors

FIFA

LEGO City Undercover

Minecraft Story Mode The Complete Adventure

Minecraft Switch Edition

NBA 2k18

Project Sonic 2017

Puyo Puyo Tetris

Rayman Legends Definitive Edition

RIME

Shin Megami Tensei

Sonic Mania

STEEP

Syberia 3

Ultra Street Fighter II  The Final Challengers

Xenoblade Chronicles 2

 

 

Zoek je nog een leuke groep om al het nieuws rondom de Nintendo Switch te bespreken met andere Nintendo fans? Word dan lid van de Nintendo Community Vlaanderen / Nederland op Facebook! 

Nintendo Community

Word lid en maak kans om een Nintendo Switch te winnen!