Nintendo kondigt de Nintendo Switch Lite aan

En jij kunt hem winnen!

Nintendo vervolgt de succestour van de Nintendo Switch en voegt een nieuw lid toe aan de consolefamilie. Maak kennis met de Nintendo Switch Lite: een compacte, handzame en lichte versie van de Switch, perfect om overal mee naartoe te nemen! De nieuwe console is vanaf 20 september al verkrijgbaar en je kunt hem bij Game Mania winnen! Scroll snel naar beneden om te ontdekken hoe of bekijk onze video hieronder waarin we ook alle informatie over de Switch Lite voor je samenvatten!

Wat is de Nintendo Switch Lite?

Het is geen Nintendo Switch Mini, zoals de kleinere console in de geruchten werd genoemd, maar afgezien van de naam lijken de geruchten helemaal te kloppen. De Nintendo Switch Lite is een kleinere versie van de Nintendo Switch zoals we die kennen en is bedoeld voor gamers die vooral onderweg willen gamen.

Nintendo Switch Lite voorkant

De besturing is volledig in het apparaat geïntegreerd, wat betekent dat de Joy-Cons – de controllers die je aan de zijkanten van de Nintendo Switch vastklikt – vastzitten aan het systeem en dus niet meer losgehaald kunnen worden. Daardoor beschikt de Switch Lite niet over HD Rumble- en IR Motion Camera-functionaliteiten. Ook kun je de Switch Lite niet aansluiten op een televisie, omdat het ontwikkeld is als handheldsysteem. Het systeem is ideaal voor degenen die graag onderweg spelen en voor degenen die graag online of lokaal met vrienden of familie willen spelen die al een vlaggenschipmodel van de Nintendo Switch hebben.

Welke games kan de Nintendo Switch Lite afspelen?

Omdat de besturing geïntegreerd is, kun je op de nieuwe Switch Lite alle Nintendo Switch-games spelen die de handheldstijl ondersteunen, hoewel sommige games enkele beperkingen zullen hebben. Op de achterkant van de verpakking van een game en op de officiële website van Nintendo kun je zien welke functies zijn inbegrepen en welke speelstijlen worden ondersteund in specifieke games. Als een game niet wordt ondersteund door Nintendo Switch Lite, zullen we dit ook melden op de productpagina’s op de Game Mania-website.

Nintendo Switch Lite compatiblity

Op de verpakking van ieder Switch-spel staan de speelstijlen afgebeeld.

Je herkent de compatibiliteit aan de hand van de icoontjes die de ondersteunde speelstijlen aangeven. Het vlaggenschipmodel van de Nintendo Switch ondersteunt de tv-stijl, tafelstijl en handheldstijl. De Nintendo Switch Lite ondersteunt enkel de handheldstijl. Daardoor zijn bepaalde games, zoals 1-2-Switch, niet speelbaar op de Nintendo Switch Lite. Om games te spelen die de handheldstijl niet ondersteunen kun je Joy-Con-controllers (apart verkrijgbaar) draadloos verbinden met de Nintendo Switch Lite. Ook heb je een apparaat nodig om Joy-Con-controllers op te laden, zoals de oplaadbare Joy-Con-houder.

Hoe ziet de Switch Lite eruit?

Nintendo Switch Lite kleuren

De Nintendo Switch Lite lanceert op 20 september in drie knallende kleuren: geel, grijs en turkoois. Daarnaast brengt Nintendo op 8 november een speciale Nintendo Switch Lite Zacian & Zamazenta Edition uit, met lichtblauwe en magenta knoppen en illustraties van de twee nieuwe Legendary Pokémon uit Pokémon Sword en Shield.

Nintendo Switch Lite voorkant

De knoppenlayout van de Nintendo Switch Lite is bijna gelijk aan die van de Nintendo Switch, maar er zijn een paar belangrijke verschillen. Zo heeft de Switch Lite een volwaardige D-pad (ook bekend als vierpuntsdruktoets of richtingsknop) in plaats van vier verschillende knopjes. De Switch Lite heeft ook geen uitklapbare standaard om de Switch neer te zetten op een tafel.

Wanneer kan ik de Switch Lite reserveren?

De Nintendo Switch Lite is vanaf nu te reserveren op onze website en in al onze Game Mania-winkels voor €229! Bestel dus snel één van de drie kleuren; grijs, geel of turkoois voor thuislevering of ga langs bij je dichtstbijzijnde Game Mania-store en reserveer je favoriete kleur. De speciale Pokémon-editie zal op een later moment te reserveren zijn.

Let op: Bij het plaatsen van een pre-order voor de Nintendo Switch Lite in een Game Mania winkel wordt een aanbetaling van €50,- gevraagd.

preorder

Pre-order nu!


Nintendo Switch Lite Geel Nintendo Switch Lite Grijs Nintendo Switch Turkoois
Carrying Case & Screen Protector

Praat mee over de Nintendo Switch Lite!

Ben je enthousiast geworden over de Nintendo Switch Lite of juist niet? Wil je aan de wereld verkondigen dat de gele Nintendo Switch Lite jouw favoriet is? Of ben je misschien benieuwd naar hoe andere mensen erover denken? Sluit je aan bij de Nederlandstalige Nintendo Community op Facebook en praat met andere Nintendo-fans mee over de nieuwe console!

Nintendo Switch Lite kleuren

Win een Nintendo Switch Lite!

Zie jij jezelf al op pad gaan met de Nintendo Switch Lite en droom je er al van om hem in je armen te sluiten op 20 september? Wij kunnen die wens in vervulling laten gaan! 😉 Game Mania geeft namelijk een Nintendo Switch Lite weg! Je hoeft alleen maar het wedstrijdformulier hieronder in te vullen en je maakt al kans! Wacht dus niet te lang (de wedstrijd sluit op 31 augustus) en misschien gaan wij je gelukkig maken met een fonkelnieuwe Switch Lite!

De Nintendo Switch Lite is gewonnen door Katrien Wallyn! Van harte gefeliciteerd Kartrien en bedankt aan alle deelnemers!

Wedstrijdreglement

Het onderstaand reglement is van toepassing op de Nintendo Switch Lite-wedstrijd van Game Mania.

  • Artikel 1: De Organisator - De Wedstrijd wordt georganiseerd door Game Mania (hierna te noemen: de Organisator).
  • Artikel 2: Voorwaarden - De deelname aan deze wedstrijd staat open voor personen die in België en Nederland wonen. De persoonlijke gegevens van de Deelnemers zullen worden bewaard en worden elektronisch verwerkt in overeenstemming met de Europese voorschriften voor de bescherming van de privacy met betrekking tot de verwerking van persoonlijke gegevens. U heeft altijd het recht om de door u verstrekte informatie in te kijken, te verbeteren of aan te passen. Daartoe stuurt u een schriftelijk verzoek naar het bovengenoemde adres.
  • Artikel 3: Looptijd van de Wedstrijd - Begin van de Wedstrijd: 11-7‐2019. Einde van de Wedstrijd: 31‐08‐2019 18:00. De winnaar wordt uiterlijk op 6-9-2019 op de hoogte gebracht.
  • Artikel 4: Deelname - Om te kunnen deelnemen aan de Wedstrijd moet de Deelnemer via het formulier antwoord geven op de schikkingsvraag. Enkel bij het invullen van correcte gegevens is deelname geldig.
  • Artikel 5: De prijs - De winnaar krijgt als prijs een Nintendo Switch Lite-console in uitvoering geel, grijs of turkoois wanneer deze uitkomt. De prijs kan niet worden vervangen door een geldbedrag of willekeurig welke andere compensatie. De Organisator kan, indien hij daar buiten zijn wil om door omstandigheden toe gedwongen is, elke prijs door een vergelijkbare en gelijkwaardige prijs vervangen.
  • Artikel 6: De Winnaar - De winnaar wordt op basis van de schikkingsvraag gekozen. Bij vermoeden van fraude, behoudt Game Mania zich het recht een deelname ongeldig te verklaren.
  • Artikel 7: Wetgeving - De algemene voorwaarden zijn onderhevig aan de Belgische wetgeving, en worden geïnterpreteerd en uitgevoerd conform het Belgisch recht. Alle eventuele geschillen die hieruit voortvloeien of verband houden met deze wedstrijd, en welke niet in der minne kunnen opgelost worden, zullen worden voorgelegd aan de daartoe bevoegde rechter.