Al het belangrijke nieuws van de Nintendo Direct

Zelda: Breath of the Wild-vervolg, Animal Crossing: New Horizons en nog veel meer

Nintendo houdt de laatste jaren geen persconferentie op E3, maar zendt in plaats daarvan een nieuwe Direct uit. De Direct van afgelopen nacht was goed gevuld en had een aantal bijzondere verrassingen, waaronder een vervolg op The Legend of Zelda: Breath of the Wild en de terugkeer van een iconisch platformduo…

Lees meer over E3 2019:

Nintendo werkt aan vervolg op Zelda: Breath of the Wild

Het kon natuurlijk niet uitblijven na het gigantische succes van The Legend of Zelda: Breath of the Wild, maar dat we zo snel al de eerste beelden zouden krijgen, kon niemand voorspellen. Nintendo kondigde tijdens zijn Direct een vervolg op The Legend of Zelda: Breath of the Wild aan. Details – zoals een releasedatum en wat we precies van de game kunnen verwachten – zijn nog niet bekend, maar de eerste trailer toont een spannende ondergrondse tocht van Link en Zelda, waar ze een monster tegenkomen die heel Hyrule Castle lijkt te laten opstijgen. Hopelijk horen we snel meer over dit nog naamloze vervolg!

preorder

Pre-order nu!


Zelda: Breath of the Wild Sequel

Animal Crossing: New Horizons komt begin volgend jaar uit

Nintendo toonde tevens de eerste beelden van de nieuwe Animal Crossing voor Switch, die nu de subtitel New Horizons draagt. In het spel bezoek je een in eerste instantie verlaten eiland en zet je je kamp op, inclusief een schattig tentje en een kampvuur. Aan de trailer te zien komen er langzaam maar zeker meer bewoners naar het eiland en wordt er een compleet nieuw dorp gebouwd, waar je zelf natuurlijk je steentje aan bijdraagt. Verder ben je zoals je gewend bent van Animal Crossing lekker items aan het verzamelen en aan het socializen, en je kunt nu zelfs met een lange stok over rivieren heen springen. Het enige tegenvallende nieuws is dat de nieuwe Animal Crossing niet dit jaar uitkomt. We moeten nog wachten tot 20 maart 2020!

preorder

Pre-order nu!


Animal Crossing: New Horizons

The Witcher 3: Wild Hunt verschijnt op de Switch

Ergens later dit jaar kunnen Switch-eigenaren eindelijk op avontuur met Geralt of Rivia, want de veelgeprezen actie-rpg The Witcher 3: Wild Hunt komt dan op de Switch uit. Een van de beste spellen van deze generatie kun je straks dus ook in de trein spelen! Het gaat om een complete editie van het spel, dus inclusief de later verschenen uitbreidingen. Hou je van fantasievolle spellen met veel actie, geweldige quests en een grote verscheidenheid aan personages en monsters, dan ben je bij The Witcher 3 aan het juiste adres.

preorder

Pre-order nu!


The Witcher 3: Wild Hunt - Complete Edition

Twee nieuwe dlc-personages voor Super Smash Bros. Ultimate aangekondigd

Het eerste dlc-personage die met de Fighters Pass voor Super Smash Bros. Ultimate krijgt, Joker, is inmiddels al uit, en nu weten we ook de volgende twee personages. Deze zomer verschijnt namelijk Luminary, het hoofdpersonage uit Dragon Quest XI: Echoes of an Elusive Age, voor Smash Bros. Ultimate. Hij neemt een aantal andere personages uit de Dragon Quests-franchise mee als echo fighters. Op 27 september kun je trouwens ook aan de slag met de Switch-versie van Dragon Quest 11 – deze grote rpg houdt je vele tientallen uren zoet.

Nóg verrassender was het nieuws van de derde Smash Bros.-dlc personage. Niemand minder dan het iconische platformduo Banjo-Kazooie keert namelijk terug naar een Nintendo-platform! De beer en de vogel van ontwikkelaar Rare behoren inmiddels tot Microsoft’s stal, maar voor Smash Bros. maakt men natuurlijk graag een uitzondering. De twee personages, die net zoals in de gelijknamige platformers tegelijk bestuurd worden, komen deze herfst naar Ultimate.preorder

Pre-order nu!


Dragon Quest XI S: Definitive Edition

De Zelda: Link’s Awakening-remake komt in september uit

Het vervolg op Breath of the Wild was niet het enige rondom Zelda in deze Direct. De Switch-remake van de klassieke Game Boy-game The Legend of Zelda: Link’s Awakening komt namelijk op 20 september uit. Een prachtige nieuwe trailer toont de schattige, speelgoedachtige graphics. In het spel spoelt Link op een mysterieus eiland aan na een storm op zee, waar niets is wat het lijkt. Nieuw in deze remake is dat je je eigen kerkers kunt bouwen!

preorder

Pre-order nu!


The Legend of Zelda: Link's Awakening

En als dat nóg niet genoeg is als Zelda-fanaat, is vanaf aanstaande donderdag ook Cadence of Hyrule verkrijgbaar via de Switch eShop. Dit spel combineert de gameplay van de ritmegame Crypt of the Necrodancer met The Legend of Zelda. Dat betekent dat je met Link of Zelda op de ritme van muziek door de spelwereld loopt en vijanden verslaat. Voor 24,99 euro is hij van jou!

Luigi’s Mansion 3 verschijnt nog dit jaar

Luigi’s Mansion is een ware cultklassieker op de GameCube. Luigi gebruikt zijn trouwe stofzuiger om – met de nodige angst – allerlei spoken op te zuigen. Het vervolg op de 3DS mocht er ook zijn, maar het derde deel op de Switch lijkt de leukste tot nu toe te worden. Spelers kunnen een gigantisch hotel verkennen waarin Luigi het weer tegen vele spoken opneemt. Hij heeft een aantal nieuwe moves geleerd – zo kan hij nu met een ontstopper schieten – en er is zelfs een apart gebouw met uitdagende kamers die je online met andere spelers kunt verkennen. Luigi’s Mansion 3 komt ergens dit jaar uit.

preorder

Pre-order nu!


Luigi's Mansion 3

De allereerste Panzer Dragoon krijgt een remake

Panzer Dragoon was een Sega-franchise waarin spelers op een draak rondvliegen en alles en iedereen uit de lucht schieten. We hebben al vele jaren geen nieuw deel gehad. Daarom was het ook zo’n fijne verrassing om te zien dat er een remake van het eerste deel op de Switch komt. Veel is er nog niet bekend, maar het spel moet ergens komende winter verschijnen. De eerste beelden beloven in ieder geval typisch epische drakenactie!

Nieuwe beelden van aankomende Japanse Switch-toppers

Nintendo toonde flink wat beelden van aankomende in Japan ontwikkelde Switch-games. Fire Emblem: Three Houses is al op 26 juli verkrijgbaar en ook de nieuwe titel van PlatinumGames, Asrtral Chain, kunnen we al op 30 augustus verwachten. Op 13 september is het de beurt aan de actievolle mechgame Daemon X Machina. Tot slot was de aankondiging van No More Heroes 3 een zeer welkome, alleen moeten we daar wel tot 2020 op wachten.

preorder

Pre-order nu!


Fire Emblem: Three Houses
preorder

Pre-order nu!


Astral Chain
preorder

Pre-order nu!


DAEMON X MACHINA

Dit was een greep uit het belangrijkste nieuws van de Nintendo Direct. Er komt zoals je kunt zien meer dan genoeg uit voor Nintendo’s hybride console. Nintendo-fans staat dus een mooie – en drukke – tijd te wachten!

Lees meer over E3 2019: