Death is your beginning

Door een plotse aanval van Machine Lifeforms wordt de mensheid gedwongen om naar de Maan te vluchten en de Aarde achter te laten. In een poging om de planeet te heroveren, stuurt de Raad van de Mensheid een nieuwe soort androïde infanterie: de YoRHa squad. 2B en 9S worden in een gevecht gedwongen om hun zogenaamde Black Boxes te laten ontploffen om Goliaths te vernietigen. Ze slagen in hun opzet, maar hun lot blijft onbekend…

NieR: Automata is het indirecte vervolg op NieR dat in Europa uitkwam in 2010. Het spel speelt zich af tijdens de 14de Machine War in het jaar 11944. Hoofdpersonage 2B (Voluit YoHRa No.2 Type B) vluchtte naar de Maan om de uitroeiing door de Machines te voorkomen. Samen met 9S (YoHRa No. 9 Type S) en A2 (YoRHa Type A No.2) gaat ze op zoek naar de waarheid achter onze planeet.

YoHRa Squad

Mensen die de vorige NieR en andere games zoals Drakengard of Bayonetta gespeeld hebben zullen NieR: Automata zeker interessant vinden. Je hebt de mogelijkheid om te wisselen tussen ranged en melee aanvallen tegen elke vijand die je tegenkomt in de uitgebreide, desolate open-wereld, inclusief een hele resem aan sidequests voor de RPG liefhebbers onder ons. En dat allemaal zonder laadtijden!

In de door machines overheerste, dystopische wereld ben je gelukkig niet alleen. Het Pod Support System staat je bij tijdens gevechten maar ook gewoon tijdens het verkennen. Zo zullen ze vijanden vanop een afstand aanvallen, maar kan je ze ook gebruiken om door de lucht van plek naar plek te zweven. Je kan je Pod ook upgraden, dus stop af en toe eens bij onderhoudswinkeltjes die je doorheen het spel kan vinden.

NieR: Automata’s gevechten kunnen snel, intens en uitdagend zijn. Voor mensen die actiegames gewoon zijn, zal dit niet zo’n probleem zijn maar voor zij die liever meer casual spelen heeft de game een oplossing: “Auto Mode”. Deze modus zorgt ervoor dat je personage zelf zal aanvallen en ontwijken, het enige wat jij dan nog moet doen is bewegen. Auto Mode kan enkel gebruikt worden in de gemakkelijke moeilijkheidsgraad van het spel, maar je kan wel instellen in hoeverre je de modus wilt gebruiken. Bijvoorbeeld enkel bij close-range, long-range of om te ontwijken.

2B 9S A2 Screenshot

Wil je alles uit de kast halen bij je playthough? Hier zijn 5 tips op je daarmee te helpen!

  • Minimaliseer je reistijd. Op een bepaald moment zal je kunnen gebruik maken van “access points” waardoor je naar elke plek die je ooit ontdekt hebt kan reizen. Zo kan je wat tijd winnen (en die tijd kan je dan spenderen aan sidequests, ha!)
  • De double jump bestaat! Je kan proberen op plaatsen te komen die je op het eerste zicht niet kon bereiken door een double jump. Nadat je gesprongen hebt, druk op de knop om te ontwijken en spring daarna nog een keer. De sprong zal langer worden en jij zal ongeziene plekken kunnen verkennen!
  • Personaliseer je Plug-in Chips & Pod Programma’s. Doorheen het spel zal je veel plug-in chips vinden die je allemaal zal kunnen gebruiken. Controleer zeker welk effect elke Chip heeft en link deze aan je geselecteerde wapen. Vergeet zeker geen “extra’s” toe te voegen zoals “Movement Speed Up” of “Auto-use Item”.
  • Hou je minimap goed in de gaten. Als je toevallig de HUD: Items Chip vind, voeg deze dan zo snel mogelijk toe aan je uitrusting. Hierdoor zal je verborgen items en chests op je minimap zien opduiken. Het is natuurlijk aan jou om erbij te geraken!
  • Let op bij het fuseren van Chips! De game zal je de kans geven om Chips te fuseren om betere varianten te verkrijgen. Een ideale Chips zal +6 zijn met een minima aan gebruikte slots. Let op het icoontje in de vorm van een diamant en fuseer enkel Chips met dit icoontje, dit zal je veel G (het betaalmiddel in de game) geven!

NieR Automata support pods

Heb je het eerste deel (NieR) nooit gespeeld?

Niet getreurd, je hebt geen kennis van die game nodig om het verhaal van NieR:Automata te kunnen begrijpen. Heb je dit wel gedaan, dan zal je de easter eggs wel waarderen. Het spel bevat veel verborgen elementen en verassende mechanics om je met uren speelplezier te voorzien. Zet je ook maar al schrap want NieR: Automata heeft geen twee maar 26 (!) verschillende eindes. Ga op pad als 2B, 9S of A2 en herover onze wereld van de automata!

Maar waarom móét je NieR: Automata nu spelen?

NieR: Automata is een pareltje van formaat als het aankomt op character design en de vormgeving van de wereld waarin je speelt. Voor de mensen die graag uren ronddolen om het perfecte plekje te vinden om screenshots te nemen is dit dus ideaal. Ook de muziek zal je niet onberoerd laten. De bijna vijf uur durende soundtracks werd zwaar beïnvloed door klassieke muziek en een mechanisch en bruut thema, maar behoud ook zijn originele melancholische toets. 

De game zit boordevol actie met alom bekende RPG elementen zoals een level systeem, vele main- en sidequests en de mogelijkheid om te kiezen uit een arsenaal aan wapens waaraan je uren speelplezier zal beleven. De gevechtsstijl en verhaallijn zijn maar enkele van de elementen die deze game de moeite waard maken. Je zal overrompeld worden door spectaculaire gebeurtenissen waardoor je op het puntje van je stoel zal zitten met de vraag "wat komt er nu nog?!"

Dat is aan jou om te ontdekken.

NieR: Automata is verkrijgbaar op PlayStation 4 en PC (vanaf 17/03).