Game Mania steunt Serious Request 2016

en veilt grootste LEGO Pikachu ooit!

Pikachu brengt €3.300 op

De veiling in verband met Serious Request van de grootste Lego Pikachu ooit is afgelopen en heeft €3.300 opgebracht!

Gotta catch this one!

Game Mania steunt Serious Request en brengt Pikachu tot leven voor het goede doel. Daarom werd de  Belgische LEGO-bouwer Dirk Van Haesbroeck aangesteld om 2 levensgrote Pikachu beelden te maken, goed voor samen 50.000 LEGO-blokjes. Op 18 december, de dag van de start van het Glazen Huis in Breda, zal Game Mania het eerste beeld tentoonstellen aan het grote publiek. Vervolgens zal het unieke beeld geveild worden en zal Game Mania de opbrengst integraal doorstorten ten voordele van de Serious Request 2016-actie. 

Radiozender 3FM organiseert naar goede gewoonte opnieuw Serious Request. Een actie die dit jaar in het teken van longontsteking staat. Samen met het Rode Kruis wil 3FM zo veel mogelijk geld inzamelen om longontsteking bij kinderen in ontwikkelingslanden te voorkomen en behandelen, door middel van een aantal zeer doeltreffende oplossingen. Ook Game Mania draagt graag een (Lego) steentje bij, en tracht met een unieke actie zo veel mogelijk geld in te zamelen. Voor deze actie zal de lijn van gaming doorgetrokken worden en Pikachu – de bekendste Pokémon – tot leven komen in een levensgroot LEGO-beeld.

25.000 LEGO-blokjes

Game Mania vroeg Dirk Van Haesbroeck van Brick Projects om de twee Pikachu LEGO-beelden te maken (één voor België en één voor Nederland). De Belgische LEGO-bouwer heeft al heel wat meesterwerken op zijn naam staan, waaronder de grootste Super Mario die eveneens verkocht werd voor het goede doel, in samenwerking met Game Mania. Dit keer worden twee Pikachu LEGO-beelden ontworpen van elk 1,40m hoog (inclusief sokkel van 0,20m). Het beeld zal dan ook gedoopt worden tot grootste LEGO-Pikachu ooit! Ieder beeld wordt vervaardigd uit 25.000 LEGO-blokjes. De bouw van elk beeld zal zo’n 3 weken in beslag hebben genomen, en de eerste Pikachu zal op 18 december – bij de start van Serious Request– voorgesteld worden aan het grote publiek.  Het hele proces is ook te volgen via de sociale media van Game Mania, eveneens waar en wanneer de biedingen voor de veiling van start gaan. Diegene die het hoogste bod uitbrengt, mag de unieke LEGO-Pikachu een permanente plaats geven in zijn of haar huiskamer en zo alle andere Pokémon-liefhebber jaloers maken…

Lego Pikachu Voorkant

De veiling is afgelopen. 

 

Afbeeldingen