Dit zijn jullie favoriete PlayStation Classic games!

Vorige week vroegen we onze Facebook-bezoekers om te vertellen over hun favoriete game die op de PlayStation Classic verschijnt. We zijn overrompeld door de enorme golf aan gepassioneerde en met nostalgie gevulde comments die jullie achterlieten over jullie warmste herinneringen aan die PlayStation-klassiekers!

Het was dan ook enorm lastig om twee winnaars te kiezen, maar we mogen dan toch Ruud Swart uit Nederland en Anjulie Vandeweghe uit België feliciteren, want hun liefdesbrief (en prachtig gedicht) aan Metal Gear Solid en Destruction Derby waren een genot om te lezen! Hopelijk kunnen jullie weer opnieuw genieten van deze twee fantastische games met de PlayStation Classic die jullie hebben gewonnen!

De twee winnende comments!

Metal Gear Solid, zonder enige twijfel. Dit was destijds de allereerste game die me écht het idee gaf dat ik niet zomaar een game, maar eeder een interactieve actiefilm zat te spelen. Daarbij was dit dé eerste échte stealthgame, een game die zo'n beetje de blauwdruk werd voor alle actiegames die erna kwamen. De actie, de spanning van het sneaken en ongezien proberen te blijven, de boeiende personages in het spel die stuk voor stuk een verhaal hadden, de onvergetelijke bossfights zoals die met Psycho Mantis, die je alleen kon verslaan door je controller in de andere poort te stoppen zodat hij je gedachte niet meer kon lezen. Geniaal."
Ruud Swart, Nederland
Destruction Derby is mijn favoriet,
een spel waar ik keer op keer van geniet.
In race spellekes kan ik me helemaal uitleven,
en mijn tegenstanders doen beven.
1 voor 1 schakel probeer ik ze uit te schakelen,
zo dat ik als eerste de eindmeet zal halen.
Echt de max is deze game,
en tegen zo'n nieuwe playstation zeg ik zeker geen neen :)
ik waag heel graag men kans,
en hopelijk heb ik eens chance <3"

Anjulie Vandeweghe, België

 

 

Het zou zonde zijn om niet een aantal andere inzendingen uit te lichten, want er zaten echt mooie tussen. We hebben daarom een selectie gemaakt uit alle comments die zijn achtergelaten over jullie favoriete klassieke PlayStation-games!

Resident Evil: Director's Cut

Mijn favoriet van de voorgeïnstalleerde games is sowieso Resident Evil. De reden hiervoor is dat ik zat te kijken hoe mijn oudere broer, Dennis, het horrorspel speelde en ik vol angst het verhaal en de spanning mee volgde. Ik was toen 8 jaar oud maar met de aanwezigheid van mijn broer waren dit zeker en vast spannende maar superleuke momenten die ik nooit zal vergeten."
Benjamin De Cock, België
Oooohhhhh!!! Mijn favoriet? Resident Evil all the way 😁 En waarom? Vroeger was het eng. Er zat fixed camera in, dus je kon niet om de hoeken kijken. Terwijl je in de kamer zat, geluid lekker hard omdat je ouders toch een paar dagen weg waren, je wel zompige voeten hoorde, maar niet zag waar het vandaan kwam. Dat was zo ontzettend epic. Sinds de eerste Resident Evil op de Ps ben ik he-le-maal verslaafd. En dan die momenten die erin zitten dat bijvoorbeeld de zombie door het raam komt, waar je al 500 keer langs bent gelopen waarbij er niets gebeurde. En dan opeens komt ie er doorheen! Whoa! Wat was dat awesome."
Alex Koobekaf, Nederland
Resident Evil, omdat dat de eerste Resident Evil is die ik ooit heb gespeeld. En heel lang ook de enige die ik ooit heb gespeeld, omdat ik me steeds helemaal de pleuris schrok. Spelen in het donker bleek niet de meest slimme keuze in mijn geval 😂 Inmiddels durf ik het op de PS4 wel weer aan, maar er gaat toch niks boven deze Resident Evil! (Al laat ik dan nu wel het licht aan 😁)"
Danielle Rentrop, Nederland

 

 

Destruction Derby

Destruction Derby. Hoe vet was die. En maar gaan en gaan. Zo lang doorgaan tot mijn ouders er gek van werden. Geluid op de max en gaan met die banaan. Nu als ik er terug aan denk komt er gewoon een glimlach op mijn gezicht😃😄"
Nicky Bo Schaefer, Nederland
Destruction Derby! Lekker ongegeneerd auto's rammen, heerlijke tijden hebben we hiermee beleefd! Nu zijn we allemaal voorbeeldige chauffeurs geworden, misschien omdat we ons ei destijds in deze game al kwijt konden en we het roekeloze al kwijt waren toen we echt achter het stuur gingen zitten ;)"
Kurt Vandorpe, Nederland
Destruction Derby. Ik kan me niet herinneren ooit meer lol te hebben gehad met een racegame. Meerdere dagen ochtend zien worden door deze topper."
Daan Dus, Nederland

 

 

Final Fantasy VII

Final Fantasy VII is mijn favoriete game allertijden. Was mijn eerste rpg ervaring. Hield mij destijds heel wat uren gekluisterd voor het scherm. Het verhaal nam mij echt mee en werd een giga fascinatie en de trigger voor meer jrpg's te gaan spelen. Waaronder persona en wild arms die ook op deze console staan."
Niki Vanbuel, België
Final Fantasy VII de hoeveelheid uren die ik daar in heb gestoken! Niet normaal. Fantastisch verhaallijn en de graphics waren toen mind blowing! Zou hem graag nog een keer willen spelen of de playstation classic 👌"
Robin Guldenaar, Nederland
Sowieso Final Fantasy VII 🙌🏻👏🏻 Wat een bazen spel is dat. En naar mijn mening nog steeds de beste final fantasy game. Weet nog goed dat ik zo onder de indruk was van hoe toen al filmpjes in dat spel grafisch zo mooi waren vergeleken met andere games. En ook om het feit dat het spel al bestond uit meerdere cd’s. Word tijd om deze game weer te gaan knallen op PS Classic 🤩"Rodney Baljeu, Nederland

 

 

Metal Gear Solid

Metal Gear Solid all the way. De eerste keer dat ik zo'n spel speelde en verslaafd tot nu. Zou het zo helemaal kunnen spelen zonder teveel te moeten nadenken. Ooit zelfs de laatste woorden van Gray Fox gebruikt als gedicht in het 4de middelbaar voor de les Nederlands, die vond dat keigoed gevonden :)"
Brian Pwlkwski, België
Sowieso Metal Gear Solid. Ongekend mooie graphics, bizarre humor en ultieme stealth actie die tot op de dag van vandaag overeind blijft. Best wel knap voor een game uit 1998. De Playstation Classic zou zonder MGS geen classic zijn. Ja toch?"
Kevin Sträter, Nederland
Metal Gear Solid, ben het beginnen spelen na m'n pa het gekocht had, de graphics waren in de tijd van wooooow! Super gameplay, mooie graphics en visuals, goede voice acting en het beste van allemaal, psycho mantis! Het feit dat je van controller port moest wisselen om hem te verslaan was geniaal, echt een van m'n all time favorieten! Love it!"
Shawn Bril, België

 

 

Oddworld: Abe's Oddysee

Abe's oddysee! Wat heb ik dat afgespeeld samen met mijn vader en later ook andere delen van Oddworld. Ik vond het een erg grappig spel, later kon je Oddworld multiplayer doen en dat heeft leuke herinneringen gemaakt 😊"
Vivian Kerkhoven, Nederland
Oddworld: Abe's Oddysee, vroeger mocht ik altijd KIJKEN bij mijn neef hoe hij dat spel speelde. Nu zou het een mooie verrassing zijn om hem dan eindelijk zelf eens te mogen spelen!!! Natuurlijk zijn alle 20 games toppers maar als er 1 gekozen moet worden is dat toch wel Oddworld :D :D"
Jeroen van der Wouw, Nederland
Abe's Odyssee. Het verhaal, de karakters en gewoonweg de feeling van de game zijn momenten om nooit te vergeten. Als je workers aan het vergeten was dan waren de consequenties enorm en je kreeg het constant in uw face met die borden van hoeveel er dood waren. Prachtige platformer en stealth game in one."
Yunus Kat, België

 

 

En andere favorieten...

Voor mij is dat R4: Ridge Racer. Dat is dé game die me kennis liet maken met racegames en me daar gelijk aan wist te binden als fan. Als ik 't nu terugzie qua graphics en gameplay vind ik dat overigens best knap... ;-) Lijkt me leuk om die oldskool jeugdsentimenten weer is te doen oplaaien tussen al het huidige grafische pracht en praal van bijvoorbeeld Gran Turismo."
Melissa Post, Nederland
Tekken was de grootste klassieker! Zeker fighter Eddy 😂. Mijn zijn capuera stijl moest je maar 2 knoppen spammen en je was niet te verslaan. Goeie oude tijden, veel gelachen en plezier beleefd. Zou fijn zijn om een flashback te herbeleven 🤤"
David Sweex Łata, Nederland
Dat moet dan toch echt wel Rayman zijn! Dat was toen het enige spel waarbij ik alles uit de kast trok (puppy oogjes mét tranen, pruillipje, smeken) om toch nog even een paar minuten door te mogen spelen! Ik werd niet voor niks een kleine actrice genoemd door mijn ouders 😂🤭"
Aukje Van Zelst-Norder, Nederland

 

 

Een ding is zeker: de PlayStation Classic gaat een hoop mensen weer meenemen naar hun warmste jeugdherinneringen! Bedankt voor al jullie inzendingen en game on!

Koop de PlayStation Classic bij Game Mania en ontvang een shopper!

De PlayStation Classic bevat twintig voorgeïnstalleerde PlayStation-games en twee controllers en is vanaf 3 december beschikbaar! Bovendien krijg je bij aankoop van de PlayStation Classic bij Game Mania een gratis PlayStation-shopper. Ideaal om je spelcomputer in mee te nemen, of gewoon om de dagelijkse boodschappen te doen natuurlijk.

Meer weten over de PlayStation Classic? Je vindt er alles over op onze productpagina!