De 10 leukste games van de lente

Een overzicht van de grote release van april tot en met juni

22-12-2016 13:28

2017 was tot nu toe al een topjaar! Alles begon eind januari met Resident Evil VII, een game die de horrorserie in één klap terug op de kaart wist te zetten. Een kleine maand later bracht Ubisoft de unieke fighting/action adventure game For Honor op de markt terwijl diezelfde uitgever enkele weken later ook nog Ghost Recon – Wildlands op ons losliet. Verder kregen we in diezelfde maand de prachtige PS4-exclusive Horizon – Zero Dawn op ons bord én bracht Nintendo de langverwachte Nintendo Switch uit. Onze favoriete game van de eerste 3 maanden van 2017 was echter The Legend of Zelda – Breath of the Wild. Het was lang geleden dat we nog zoveel gesprekken aan het koffieapparaat hadden over onze dagelijkse ontdekkingen in een game. In dit artikel werpen we een blik op de toekomst en wat de komende 3 maanden voor ons in petto hebben.

 

Persona 5

PS4 | releasdatum: 04/04/2017

Wie Persona 4 speelde op de PlayStation 3 of PS Vita weet dat ontwikkelaar Atlus verdomd goed weet hoe ze een stijlvolle, aangrijpende en vooral erg Oosters aanvoelende RPG moeten maken. Alles wat we tot nu toe gezien hebben van Persona 5 doet ons vermoeden dat dit nieuwe deel niet zal moeten onderdoen ten opzichte van z’n voorganger, integendeel. Het bekende turn-based gevechtssysteem waarbij je gebruik maakt van Personas – monsters die je deze keer oproept door unieke maskers op te zetten – is opnieuw van de partij, maar het is vooral de manier waarop alles in beeld gebracht wordt wat hoge ogen gooit.

 

 

 

De Persona-reeks stond altijd al bekend om een sterk doorgedreven visuele stijl maar nu lijkt Atlus werkelijk alles uit de kast gehaald te hebben. Animaties, camerahoeken en tussenfilmpjes zouden zonder problemen in een high-profile anime serie kunnen gestopt worden. Nog indrukwekkender is het oog voor detail binnen menuschermen, iets wat traditioneel het saaiste onderdeel van videogames vertegenwoordigt. Bovendien belooft de game tjokvol te zitten met hoofd-en randactiviteiten waardoor je makkelijk meer dan 60 uur in dit rollenspel kan storten. Ohw, en hadden we al laten vallen dat het toonaangevende Japanse magazine Famitsu het spel een score van 39/40 gaf? jRPG-fans, jullie weten wat te doen deze lente!

 

Yooka-Laylee

PS4/XONE | releasedatum: 11/04/2017

Wie opgroeide met een Nintendo 64 in huis heeft ongetwijfeld warme herinneringen aan Banjo-Kazooie. De legendarische ontwikkelaar Rare ging verder op de fundamenten die Nintendo zelf legde met de klassieker Super Mario 64: een open wereld waarin platforming de hoofdrol speelt. Dat Yooka-Laylee sterk doet denken aan deze spellen is niet eens zo verwonderlijk aangezien Playtonic, de studio verantwoordelijk voor deze game, bestaat uit een heleboel ex-Rare medewerkers. Met dit in het achterhoofd is de term ‘veelbelovend’ dus het minste wat je kan zeggen.

 

 

 

In deze game ga je op pad met Yooka, de groene kameleon, en Laylee, de paarse vleermuis. Samen zullen ze met behulp van een heel arsenaal aan unieke vaardigheden spring-en klimwerk moeten uitvoeren om de problemen van de vele randpersonages die de kleurrijke spelwereld bevolken op te lossen. Laat het toegankelijke uiterlijk van deze game je echter niet om de tuin leiden. Er is plezier te vinden voor jong en oud in Yooka-Laylee, gaande van een co-op én multiplayer mode die je samen met een jonger broertje kan spelen tot optionele platformpuzzels die je grijze hersenmassa aan het werk zal zetten. De mascotte 3D-platformer lijkt terug van weggeweest te zijn en daar zijn wij erg blij om!

Pre-order Yooka-Laylee en ontvang meteen toegang tot de speelbare Toybox Mode.

 

Little Nightmares

PS4/XONE | releasedatum: 28/04/2017

Een macabere sfeer die doet denken aan het betere werk van Tim Burton gemixet met de gameplay van indie-toppertjes als Limbo, Inside en Unravel – dat is Little Nightmares in een notendop. De relatief nieuwe ontwikkelaar Tarsier Studios maakt zich sterk dat ze met deze unieke puzzle-platformer een nieuwe hit in de hand hebben. Game Mania kreeg recentelijk de kans om hands-on te gaan met deze game en we moeten het eerlijk toegeven: er zit erg veel potentie in!

 

 

 

Jij bent Six, een 9-jarig meisje dat zich al klimmend en puzzelend doorheen allerhande levels een weg moet banen. Met behulp van objecten in de omgeving moet ze haar vijanden, die bovendien allemaal gigantisch groot zijn ten opzichte van Six, te slim af proberen te zijn. In het level dat wij speelden – een van de allereerste onderdelen van het spel – was Six enkel gewapend met een aansteker om de duisternis te lijf te kunnen gaan. Meer hulp lijk je niet te krijgen, niet door wapens of uitrusting maar ook niet door tips die de ontwikkelaar je geeft. Breng je Six in de problemen dat sterft ze bovendien een gruwelijke dood. Een game die niet bang is om uitdagend te zijn, daar houden wij van!

Pre-order de Little Nightmares Six Edition en ontvang GRATIS Bonus Content DLC.

 

Mario Kart 8 Deluxe

Nintendo Switch | releasedatum: 28/04/2017

Erg veel introductie heeft Mario Kart 8 Deluxe niet nodig, zeker niet aangezien de game enkele jaren geleden reeds op de Nintendo Wii U uitkwam. Alle opties, racetracks, personages én alle downloadable content die werd uitgebracht voor het origineel is opnieuw aanwezig in deze Deluxe editie. Dat is op zich al een mooi pakket om mee aan de slag te gaan, maar speciaal voor deze Switch release heeft Nintendo nog enkele extra’s in petto. Zo zullen er bovenop de 36 personages die in de Wii U-versie zaten nóg acht nieuwe racers bijkomen, waarvan de Inkling Boy en Inkling Girl uit Splatoon nu al onze favorieten zijn.

 

 

 

Belangrijker dan dat is de terugkeer van Battle Mode, een spelmodus die tot grote spijt van de verstokte Mario Kart fan ontbrak in de Wii U versie van de game. Battle Mode bevat vijf verschillende speltypes waaronder de klassieke Balloon Battle en Bob-omb Blast. Toch kijken wij nog het meeste uit naar nieuwkomer Renegade Roundup waarbij twee teams het tegen elkaar opnemen in een soort van cops and robbers achtige spelmodus. Tel daarbij op dat je Mario Kart 8 Deluxe nu ook overal kan spelen doordat de Switch zowel een TV-console als een handheld is en je weet dat dit een van de leukste spelervaringen van het jaar gaat worden!

Pre-order Mario Kart 8 Deluxe voor de Nintendo Switch.

 

Prey

PS4/XONE/PC | releasedatum: 05/05/2017

Wat krijg je als je een snuifje BioShock, een gezonde scheut System Shock, een portie Half-Life en een dosis Dead Space in één pot gooit? Een smakelijk bordje met daarop Prey, de allernieuwste game van de studio die eind vorig jaar al het excellente Dishonored 2 op de markt bracht. In tegenstelling tot die laatste game is Prey echter een rasechte first-person shooter, maar dan met een serieuze twist. Als Morgan Yu verken je een ruimtestation waarin niets is wat het lijkt. Letterlijk elk object in de omgeving kan je vijand zijn doordat de aliens die in de omgeving rondsluipen zich kunnen transformeren in een stoel, koffiekop, bos sleutels, bloempot en ga zo maar door. Hierdoor moet je constant op je hoede zijn en ga je twijfelen aan alles wat je ziet. Een geniale vondst als je het ons vraagt.

 

 

 

Anders dan in de games waardoor Prey geïnspireerd werd krijg je als speler erg veel vrijheid om hectische situaties op allerhande creatieve manieren op te lossen. Zo is er de GLOO Cannon, een wapen dat een plakkerig goedje kan produceren met heel wat toepassingen. Zo kun je de substantie gebruiken om vijanden tijdelijk te verstenen, maar je kan er ook trappen mee maken om op het eerste zicht onbereikbare plekken in het ruimtestation te bereiken. De gameplay zit volgens ons helemaal goed en ook het verhaal van Morgan Yu is er eentje dat je constant op het tipje van je stoel zal laten zitten. Omcirkel 5 mei op je kalender, deze game mag je zeker niet missen!

Pre-order Prey en ontvang GRATIS de Exclusive Cosmonaut Shotgun Pack.

 

Injustice 2

PS4/XONE | releasedatum: 18/05/2017

Altijd al een antwoord willen hebben op de eeuwenoude vraag: “wie zou er winnen in een gevecht tussen Batman en Superman”? Breek je hoofd niet verder want midden mei komt Injustice 2 op de markt, een fighting game waarin meer dan dertig personages uit de stallen van DC Comics het tegen elkaar kunnen opnemen. Zelf zijn we heel erg blij dat de brute environmental interactions en super moves terugkeren in dit tweede deel, maar NeatherRealm Studios (bekend als de ontwikkelaar van de Mortal Kombat serie) vond dat dat nog niet genoeg was. Maak je klaar voor een heus Gear System waarbij het vergaren van loot een grote rol speelt!

 

 

 

Tijdens het spelen van Injustice 2 ga je ervaringspunten en uitrusting verzamelen. Ervaringspunten kun je gebruiken om de statistieken van je personage, waaronder kracht en verdediging, op te waarderen. De uitrusting die je vrijspeelt zorgt er dan weer voor dat je personage er anders zal gaan uitzien, maar de meer zeldzame loot kan zelfs compleet nieuwe moves ontgrendelen. We verwachten dan ook dat de fans van Injustice 2 snel tips met elkaar zullen uitwisselen welke items de beste voordelen geven. En uiteraard is deze game uitgerust met alle spelmodi – zowel offline en online – die je zou verwachten van een fighting game. Maak je borst maar nat!

Pre-order Injustice 2 en ontvang GRATIS een extra speelbaar personage: Darkseid.

 

Tekken 7

PS4/XONE | releasedatum: 02/06/2017

Het gaat een drukke lente worden voor de fans van het betere vechtspel. Een slordige twee weken nadat Injustice 2 op de markt komt is het alweer de beurt aan Tekken 7, het allernieuwste deel binnen een serie die al meer dan twintig jaar lopende is! Waarom is deeltje zeven zo speciaal? Ten eerste is er een vernieuwde focus op de klassieke 1vs1-battles die zowel offline als online gespeeld kunnen worden. Vorige maand mochten wij de game alvast aan de tand voelen en alle warme herinneringen aan samen met een vriend op de sofa tot in de late uurtjes combo’s uittesten kwamen spontaan weer naar boven.

 

 

 

Verder zijn er enkele interessante nieuwe mechanics toegevoegd aan de diepgaande mogelijkheden die je tot nu toe al had. Allereerst zijn er Rage Art moves die zich het makkelijkst laten vertalen als extreem krachtige aanvallen die in één klap zo’n 30% van de levensbalk van je tegenstander kunnen weghalen. Het nadeel is dat je een Rage Art pas kan inzetten wanneer je zelf bijna helemaal tot moes geslagen bent. Ten slotte is er Power Crush, een pakkende naam voor de mogelijkheid om tijdens het incasseren van klappen meteen zelf aan te vallen. Hoe de community zal reageren op deze nieuwe spelopties valt nog af te wachten, al kunnen wij eerlijk toegeven dat we de controller moeilijk weer konden neerleggen eens we met Tekken 7 aan de slag gingen.

Pre-order Tekken 7.

 

The Elder Scolls Online – Morrowind

PS4/XONE/PC | releasedatum: 06/06/2017

Je weet het misschien nog niet, maar The Elder Scrolls Online is één van de meest succesvolle MMORPG’s die momenteel op de markt verkrijgbaar zijn. En in tegenstelling tot wat je zou denken kun je deze game, mocht je dat willen, compleet in je eentje spelen! Aangezien het er niet inzit dat we op korte termijn een opvolger op het sublieme Skyrim krijgen is The Elder Scolls Online, en dan al zeker diens aankomende uitbreiding Morrowind, dé uitgelezen kans om terug te keren naar de wereld van Tamriel.

 

 

 

Wie The Elder Scrolls III: Morrowind zo’n 15 jaar geleden op de PC of Xbox speelde zal kunnen beamen dat Vvardenfell, het eiland dat je mag verkennen, mag gecatalogeerd worden als een van de meest iconische fantasy settings ooit in de geschiedenis van de videogames. Geïnspireerd door allerlei wereldculturen en iconische films (Gladiator / The Dark Crystal) wist Bethesda toen al een memorabel geheel te creëren waardoor we er ook nu alle vertrouwen in hebben dat de terugkeer naar Morrowind als een warm, maar vers gewassen, dekentje zal aanvoelen.

Pre-order The Elder Scrolls Online – Morrowind.

 

DiRT 4

PS4/XONE/PC | releasedatum: 09/06/2017

Elk jaar komen er meerdere racegames uit maar wanneer de jongens van Codemasters een nieuwe titel in de DiRT-reeks uitbrengen is dat altijd een speciaal gevoel. De game streeft naar een combinatie van de spanning en het realisme van het vorig jaar verschenen DiRT Rally enerzijds, met anderzijds de onbekommerde opwinding, toegankelijkheid en adrenaline-gedreven wedstrijden uit de hooggewaardeerde voorgangers DiRT 2 en DiRT 3. De grootste vernieuwing is echter ‘Your Stage’, een modus waarin je zelf unieke racetracks kan maken en achteraf kan delen met je vrienden via het internet.

 

 

 

Zelf parcours maken kan hoogdrempelig aanvoelen maar gelukkig heeft Codemasters daar een oplossing voor. Aspirant rallypiloten kunnen in de details duiken en elk heuveltje tot op de centimeter verhogen en verlagen, maar ook casual racefans kunnen gebruik maken van ‘Your Stage’ om hun spelervaring te verreiken. Zo kun je met een druk op de knop een vrijwel onbeperkt aantal unieke stages maken. Je hoeft alleen je locatie te kiezen en de parameters voor de route in te stellen. Vervolgens bouwt ‘Your Stage’ een unieke rally stage om op te racen en met vrienden te delen. Het racegenot lijkt met andere woorden nagenoeg eindeloos te zijn!

Pre-order DiRT 4 en ontvang GRATIS de Day One Edition met daarin extra DLC.

 

Crash Bandicoot: N-Sane Trilogy

PS4 | releasedatum: 30/06/2017

Ieders favoriete buideldas (ja, dit is een woord!) keert terug in Crash Bandicoot: N-Sane Trilogy, een compilatie van alle Crash-games (helaas exclusief Crash Team Racing) die voor de originele PlayStation werden uitgebracht. Niet enkel zorgt deze compilatie ervoor dat je in één klap drie van de meest iconische platformers uit de jaren 90 in huis haalt, elke game werd ook nog eens volledig opgepoetst om optimaal gebruik te maken van de grafische capaciteiten van de PlayStation 4. Op deze manier kan een hele nieuwe generatie voor het eerst genieten van de platformers van Naughty Dog (bekend van de Uncharted en Last of Us serie). Als je dan ook nog eens weet dat je deze remaster voor nog geen € 40 in huis kan halen is er eigenlijk geen enkele geldige reden om het niet te doen!

 

 

 

Pre-order Crash Bandicoot: N-Sane Trilogy

 

Ook niet te vergeten: