Naar deze tien games kijken we het meeste uit in 2020

Van Resident Evil 3 Remake tot The Last of Us Part II

2020 belooft een prachtig gamejaar te worden. Niet alleen komen eind dit jaar de PlayStation 5 en Xbox Series X uit die daarmee de volgende generatie inluiden, dit gehele jaar staat er een aantal veelbelovende games op stapel waar je jezelf weer vele tientallen uren in kunt verliezen. In dit artikel nemen we de tien meest veelbelovende games van 2020 met je door!

10. Dragon Ball Z Kakarot

10. Dragon Ball Z: Kakarot

Releasedatum: 17 januari voor PS4, Xbox One en pc

In Dragon Ball Z: Kakarot beleef je hoe het is om in de wereld van Dragon Ball Z te leven. Kruip in de huid van Goku, Vegeta en andere bekende personages en vecht, eet en train met ze om de sterkste vechter te worden. In deze uitgebreide rpg los je talloze missies op en ontgrendel je zo steeds sterkere moves waarmee je de epische gevechten uit de serie kunt naspelen. Daarbij speel je zelf de hoofdrol in compleet nieuwe episodes die je nog meer duidelijkheid verschaffen over het verhaal uit de serie. Kakarot belooft dan ook een spectaculair actie-avontuur te worden die fans niet mogen missen!

Er zijn diverse speciale edities voor Dragon Ball Z: Kakarot beschikbaar. Zo is er exclusief bij Game Mania een Nimbus Edition verkrijgbaar met daarin een figurine van Son Goku van 18 centimeter. De Collector’s Edition bevat naast een steelbook en de seizoenspas een exclusieve diorama, een artbook en een wereldkaart.

Dragon Ball Z: Kakarot

Dragon Ball Z: Kakarot

PS4, Xbox One

Ook beschikbaar:
Nimbus Edition
Collector's Edition

9. Resident Evil 3 Remake

Releasedatum: 3 april voor PS4, Xbox One en pc

Na de vorig jaar verschenen en geprezen remake van Resident Evil 2 staat ons dit jaar het vervolg te wachten. De remake van Resident Evil 3 plaatst je samen met Jill Valentine en Carlos Olivera in het door het T-Virus getroffen Raccoon City. Ondertussen maakt de monsterlijke reus Nemesis jacht op je. Hij kan op elk moment opduiken en zal koste wat het kost je proberen te verpulveren. Dankzij de RE Engine, waar ook de remake van Resident Evil 2 al op liep, komt deze klassieke horrorgame barstensvol actie pas echt tot leven! Alsof dat nog niet genoeg is, bevat de remake ook een spannende, asymmetrische multiplayermodus genaamd Resident Evil Resistance. Hierin is één speler de Mastermind, die allerlei valstrikken en natuurlijk de meest griezelige monsters op de vier andere spelers afstuurt.

Wanneer je Resident Evil 3 Remake nu pre-ordert, ontvang je op release twee gratis cosmetische upgrades: de Classic Jill outfit en de Original Carlos haircut.

Resident Evil 3 Remake

Resident Evil 3

PS4, Xbox One

Pre-order-bonus

Resident Evil 3 Remake Preorder DLC

Cosmetische upgrades

De Classic Jill outfit en Original Carlos Haircut DLC

8. Watch Dogs Legion

Releasedatum: 2020 voor PS4, Xbox One en pc

Welkom in het Londen van de nabije toekomst, waar de overheid zijn inwoners nauwlettend in de gaten houdt en een misdaadsyndicaat en privélegers de straten terroriseren. Jij rekruteert mensen voor het verzet en kan daarbij letterlijk iedereen op straat aan je groepering toevoegen. Elk personage heeft weer zijn of haar eigen achtergrond en kun je, door ze te rekruteren, zelf besturen. Zo kan het zomaar voorkomen dat je volgende missie geklaard wordt door een lief ogend omaatje! Natuurlijk kun je ook gebruikmaken van de nieuwste technologie om alles te hacken en drones te gebruiken. Samen met drie vrienden kun je daarnaast online missies klaren. Watch Dogs Legion geeft je de vrijheid om de gevestigde orde op jouw eigen manier neer te halen.

Er zijn diverse speciale edities beschikbaar. Zo is er de Ultimate Edition die je niet alleen drie dagen eerder toegang tot de game geeft, maar ook de seizoenspas en diverse extra’s zoals een VIP-status bevat. Deze editie is ook met luxe Resistant of London-figurine te koop. De Gold Edition van de game geeft je ook drie dagen eerder toegang en bevat de seizoenspas. Ook deze editie kan met de Resistant of Londen-figurine gekocht worden.

Wanneer je de game nu pre-ordert, wordt je versie gratis geüpgraded naar de Resistance Edition van de game, met daarin het nieuwe hacker-personage Lynx en een week lang gratis VIP-status, waardoor je vrienden en jij sneller XP verdienen!

Watch Dogs Legion

Watch Dogs Legion

PS4, Xbox One

Ook beschikbaar:
Gold Edition (+ Resistant Figure)
Ultimate Edition (+ Resistant Figure)

Pre-order-bonus

Watch Dogs Legion Preorder

Gratis upgrade naar Resistance Edition

Inclusief Resistance Pack en 1 week lang VIP-status, en daarnaast: gratis poster (exclusief bij Game Mania), Golden King Pack (DLC) en Emerald Guard Mask (DLC).

7. Doom Eternal

Releasedatum: 20 maart voor PS4, Xbox One en pc, later dit jaar voor Nintendo Switch

In 2016 wist id Software de klassieke Doom-shooterreeks op spectaculaire wijze nieuw leven in te blazen met Doom. Vervolg Doom Eternal pakt de genadeloze actie uit die game en voert het spektakel op naar standje elf. De demonen zijn ontsnapt uit de hel en lopen nu los op aarde, en aan de enige echte Doom Slayer is het nu om korte metten te maken met al die gruwelijke monsters. Gebruik de meest krachtige wapens en de Meat Hook om je vliegensvlug naar vijanden toe te trekken. De plekken waarop je een vijand raakt is daarbij van grote invloed op hoe je ze vertraagt of uit elkaar laat spatten. Je kunt er zelfs voor kiezen om andere spelers toegang te geven aan jouw game. Zij krijgen dan de controle over demonen, wat het spel nog spannender maakt.

Er komen twee speciale edities van Doom Eternal beschikbaar. Allereerst is er de Deluxe Edition. Hierin zit een Demonic Slayer-skin, een geluidspakket om het geluid van de klassieke Doom-wapens toe te voegen aan de game en de Year One-seizoenspas waarmee je toegang krijgt tot diverse uitbreidingen. De luxe Collector’s Edition bevat ook al het bovenstaande, alsmede een replica van de Doom Slayer-helm die je echt kunt dragen, een speelbare casetteband (en downloadcodes) met de soundtracks van Doom 2016 en Doom Eternal, een steelbook, een lithografie en een loreboek met artwork van de game.

Door Doom Eternal alvast te pre-orderen, ontvang je gratis een downloadcode voor de complete game Doom 64 en het Reap en Tear Pack met daarin extra’s voor de game!

DOOM Eternal

DOOM Eternal

PS4, Xbox One, pc

Ook beschikbaar:
Deluxe Edition
Collector's Edition

6. Ghost of Tsushima

Releasedatum: Zomer 2020 voor PS4

InFamous-ontwikkelaar Sucker Punch gaat een van de laatste exclusieve PlayStation 4-games afleveren met Ghost of Tsushima. In deze schitterend ogende actiegame kruip je in de huid van samoerai Jin, die in het feodale Japan de invasie van het Mongoolse leger op het eiland Tsushima tegen moet zien te houden. Met een vlijmscherpe katana en zijn pijl-en-boog reist hij het eiland af om korte metten te maken met de vele vijanden onder leiding van Khan. Daarbij doe je de meest schitterende locaties aan, van indrukwekkende kastelen tot typische bamboebossen. Het spel lijkt daarmee een filmische en iets toegankelijkere tegenhanger te worden van het vorig jaar verschenen Sekiro: Shadows Die Twice.

Reserveer Ghost of Tsushima alvast en ontvang op release een pin badge met daarop het logo van Ghost of Tsushima!

Ghost of Tsushima

Ghost of Tsushima

PS4

Pre-order-bonus

Ghost of Tsushima pin

Pin badge

Ontvang alleen bij Game Mania een pin badge met daarop het logo van Ghosts of Tsushima!

5. Halo Infinite

Releasedatum: 2020 voor Xbox Series X, Xbox One en pc

De populaire Halo-franchise maakt in 2020 een wervelende comeback met Halo Infinite, dat niet alleen op Xbox One en pc uitkomt, maar ook op de gloednieuwe Xbox Series X die eind dit jaar in de winkels ligt. Veel weten we helaas nog niet over dit nieuwe deel, behalve dan dat de Master Chief terugkeert en de spelwereld qua uiterlijk en openheid veel weg lijkt te hebben van de allereerste Halo: Combat Evolved. Dankzij de nieuwe Slipspace Engine moet dit een pronkstuk worden waarmee je zowel de Xbox One een waardig afsluit kan geven, als de Xbox Series X op spectaculaire wijze in je huis kunt verwelkomen.

Halo Infinite

Halo Infinite

Xbox One, Xbox Series X, PC

Prijs nog onbekend

4. Animal Crossing: New Horizons

Releasedatum: 20 maart voor Nintendo Switch

Jong en oud wachten al jaren op een volledig nieuw deel in de Animal Crossing-reeks en in maart geeft Nintendo zijn fans eindelijk waar ze zo naar verlangen. In Animal Crossing: New Horizons arriveer je op een tropisch eiland, waar je op het strand je tentje op kunt zetten en een knus kampvuur aan kunt leggen. Langzaam maar zeker breidt het dorp op het eiland zich uit en maak je kennis met de nieuwe inwoners. Verzamel allerlei grondstoffen om op de werkbank vervolgens de meest uiteenlopende gereedschappen, meubels en items te maken, en deel het eiland en je woning precies zo in zoals jij voor ogen hebt. Ook nieuw in dit deel is dat je over rivieren kunt springen met een polsstok, en dat je met maximaal zeven andere spelers online of lokaal op één eiland kunt leven. Met Animal Crossing: New Horizons ben je het hele jaar door op vakantie!

Ghost of Tsushima

Animal Crossing: New Horizons

Nintendo Switch

Pre-order-bonus

Animal Crossing New Horizons pre-order keychain

Backpack buddy sleutelhanger

Ontvang alleen bij Game Mania een van de negen sleutelhangers van Animal Crossing!

3. Final Fantasy VII Remake

Releasedatum: 10 april voor PS4

Final Fantasy VII is een van de meest geprezen rpg’s ooit. Deze klassieker kwam oorspronkelijk op de allereerste PlayStation uit, maar keert nu terug in een gedetailleerd nieuw jasje in deze langverwachte remake. De wereld gaat gebukt onder de heerschappij van het slechte bedrijf Shinra Electric Power Company. In de gigantische stad Midgar probeert een verzet het op te nemen tegen dit bedrijf. Voormalige huursoldaat Cloud Strife sluit zich aan bij deze groepering en gaat op een episch avontuur. De remake bevat maar een gedeelte van het complete originele spel, maar is dusdanig uitgebreid dat het om een volledige game gaat! Beleef de onwerkelijke avonturen van Cloud en zijn vrienden opnieuw of voor het eerst.

Er is ook een Deluxe Edition van de PlayStation 4-game beschikbaar. De game komt dan in een fraaie steelbook en bevat ook een cd met de soundtrack, een hardcover artbook en Summon Materia-dlc waarmee spelers in de game Cactuar kunnen oproepen.

Pre-order de game nu en ontvang op release gratis een acryl standaard en de Chocobo Chick Summon Materia-dlc!

Watch Dogs Legion

Final Fantasy 7 Remake

PS4

Ook beschikbaar:
Deluxe Edition

Pre-order-bonus

Final Fantasy 7 Remake Preorder

Acryl standaard en Chocobo Chick DLC

Krijg alleen bij Game Mania gratis een acryl standaard en ontvang daarnaast de Chocobo Chick Summon Materia DLC!

2. Cyberpunk 2077

Releasedatum: 17 september voor PS4, Xbox One en pc

CD Projekt Red, de ontwikkelaar van de mateloos populaire The Witcher-games, leveren in september eindelijk hun nieuwe game af. Cyberpunk 2077 dropt spelers in een futuristische open wereld genaamd Night City. Als V, een huurling op zoek naar een zeldzame implantaat dat onsterfelijkheid moet bieden, verken je dit even prachtige als verdorven megalopolis. Bij een speciale chirurg pas je complete lichaamsdelen aan met cyberware, zodat je nog slimmer te werk kunt gaan. Het spel laat je zelf je speelstijl bepalen: knal je je een weg door de vele criminele bendes met een gevarieerd arsenaal, of hack je je een weg naar binnen om meteen op je doelwit af te gaan? Daarbij zorgt wervelend acteerwerk – onder andere van John Wick- en The Matrix-ster Keanu Reeves – voor een superspannend verhaal.

De fysieke editie van de game wordt geleverd met een kaart en een gids van Night City, stickers en postkaarten. Ook ontvang je digitale extra’s zoals de soundtrack van de game en bureaubladachtergronden.

Door Cyberpunk 2077 alvast te reserveren ontvang je op release gratis een luxe sleutelhanger van de game.

Cyberpunk 2077

Cyberpunk 2077

PS4, Xbox One, pc

Ook beschikbaar:
Collector's Edition

Pre-order-bonus

Cyberpunk 2077 Preorder

Cyberpunk 2077 Keychain

Krijg alleen bij Game Mania deze luxe sleutelhanger van de game!

1. The Last of Us Part II

Releasedatum: 29 mei voor PS4

Naughty Dog kennen we natuurlijk van de Uncharted-reeks, maar met The Last of Us leverde de studio vorig decennium zijn meesterwerk af. Het meisje Ellie maakt samen met de om zijn omgekomen gezin rouwende man Joel een onvergetelijke reis in een door de natuur overgenomen Amerika, waar het overgrote deel van de mensheid is getroffen door een virus dat men in de zombie-achtige Clickers verandert. The Last of Us Part II speelt zich vijf jaar later af. Ellie woont in Wyoming, in voor de buitenwereld afgesloten gemeenschap. Toch moet ze deze relatief veilige plek verlaten om gerechtigheid te zoeken voor een plotselinge, gewelddadige gebeurtenis. Het levert een emotioneel en gewelddadig verhaal op waarbij je overwoekerde ruïnes en prachtige natuur verkent, terwijl je probeert te overleven tussen de vijandige Clickers en net zo gevaarlijke overlevenden.

Reserveer The Last of Us Part II alvast en ontvang op release de Day One Edition van de game met omkeerbare cover, een festivalbandje, een sleutelhanger en een in-game upgrade voor het dragen van meer ammunitie en een handleiding voor recepten en upgrades.

The Last of Us Part 2

The Last of Us: Part 2

PS4

Gratis upgrade naar de Day 1 Edition

Pre-order-bonus

The Last of Us Part 2 Preorder Goodies

Keychain, festivalbandje, Day 1 Edition-upgrade en DLC

Krijg alleen bij Game Mania een sleutelhanger en festivalbandje, en daarnaast een upgrade naar de Day 1 Edition én extra DLC!

Van bovenstaande tien games hebben we de meeste verwachtingen in 2020. Natuurlijk komen er nog genoeg andere mooie titels voorbij, van Marvel’s Avengers en Hollow Knight: Silksong tot Ori and the Will of the Wisps en Half-Life: Alyx. Daarnaast verschijnen eind dit jaar de gloednieuwe consoles van Sony en Microsoft: PlayStation 5 en Xbox Series X. Meer dan genoeg om te spelen dus dit jaar!