Dit zijn de game releases van mei!

Terwijl het buiten afwisselend zonnig en regenachtig is, blijven de games gelukkig onverminderd verschijnen dit voorjaar. Ook in mei staan er weer een aantal interessante titels op stapel, waarvan we de meest interessante hieronder uitlichten. Zit er deze maand wat voor jou bij?

Saints Row: The Third Complete Edition (vanaf 10 mei op Nintendo Switch)

Wat veel gamers betreft is Saints Row: The Third verreweg het leukste deel in de openwereldactiereeks. Het komt dus verdraaid goed uit dat juist dit deel vanaf 10 mei op de Switch beschikbaar is. De Third Street Saints-gang is inmiddels op het hoogtepunt van zijn populariteit – ze hebben zelfs hun eigen energiedrankjes en sneakers – maar het criminele Syndicaat wil daar een stokje voor steken. Je brengt met de Sains-bende het gevecht naar het Syndicaat in het ooit zo bruisende metropolis van Steelport. Daarbij gaat niets te ver: van het gebruiken van een seksspeeltje om jezelf te verdedigen tot het skydiven met een heuse tank. De Switch-versie bevat drie extra missiepakketten en meer dan dertig DLC-items, waardoor dit de meest complete versie van Saints Row: The Third ooit is.

Rage 2 (vanaf 14 mei op PS4, Xbox One en PC)

De eerste Rage was een indrukwekkende shooter van de makers van klassiekers als Doom en Quake. Het vervolg neemt de formule flink op de schop en is ontwikkeld in samenwerking met de studio achter de Just Cause-reeks en Mad Max. Rage 2 plaatst je wederom op een post-apocalyptische aarde nadat er een asteroïde op de planeet is gestort, maar de spelwereld is nu nog veel gewelddadiger geworden. Als de laatste Ranger uit de Wasteland neem je het op tegen de slechte Authority en diverse getikte bendes. De open spelwereld van de Wasteland zit vol met woestijnen en moerassen waar je te voet of met allerlei voertuigen doorheen reist. Upgrade je wapens en gebruik allesvernietigende speciale moves om de meest spectaculaire gevechten tot stand te brengen.

De Game Mania Edition van de game voor Playstation 4 en Xbox One komt met een HyperX Cloud Stinger Core Headset voor een ongekend helder geluid.

A Plague Tale: Innocence (vanaf 14 mei op PS4, Xbox One en digitaal op PC)

Fans van spannende adventures gaan zich helemaal thuis voelen bij A Plague Tale: Innocense, waarin Amicia en haar jonge broertje Hugo tijdens een uitbraak van de Zwarte Plaag in de Middeleeuwen proberen te overleven. De plaag wordt verspreid door een gigantische hoeveelheid ratten, die Amicia en Hugo moeten proberen te vermeiden. Ondertussen wordt het duo ook opgejaagd door soldaten van de inquisitie. Het levert een spannende en grimmige tocht door Frankrijk op, waarbij het tweetal elkaar moet helpen deze gruwelijke periode uit de Europese geschiedenis te doorstaan.

Everybody's Golf VR (vanaf 21 mei op PS4)

Wat is nog realistischer dan een potje virtueel golfen? Ja, echt golfen natuurlijk, maar mocht je daar de mogelijkheid niet toe hebben, dan komt Everybody’s Golf VR dicht in de buurt. Voor deze game heb je een PlayStation VR-headset nodig, maar dan zit je ook echt ín het welbekende spelletje. Dat levert niet alleen een erg toegankelijke golfgame op, het is ook nog eens enorm ontspannend om de verschillende golfbanen af te gaan en onderwijl van de natuur te genieten. Want ook dát is onderdeel van golfen! Je bepaalt overigens zelf of je de DualShock 4-controller of PlayStation Move gebruikt voor het besturen van de game.

Team Sonic Racing (vanaf 21 mei op PS4, Xbox One, Nintendo Switch en digitaal op PC)

De Sonic-kartgames zijn al geruime tijd prima alternatieven op de koning van het genre, Mario Kart. Het wordt dus de hoogste tijd voor het nieuwe deel in de kleurrijke reeks. Uniek aan Team Sonic Racing is dat je teams vormt met andere racers in het spel. Op die manier kun je niet alleen opgepakte items – in de vorm van offensieve en defensieve Wisps – uitwisselen, maar zelfs je krachten combineren voor een supersnelle move waarmee je op het nippertje al eerste over de finish kunt komen! Met vijftien bekende personages uit het Sonic-universum, waaronder Tails, Shadow en natuurlijk de blauwe held zelf, prachtige parkoersen en natuurlijk een online en offline multiplayer houdt deze kartracer je weer vele middagen of avonden met vrienden zoet.

Total War: Three Kingdoms (vanaf 23 mei op PC)

Laat het maar aan Creative Assembly over om de meest realistische strategiegames uit te brengen. Total War: Three Kingdoms richt zich op het Chinese rijk, waarin drie koninkrijken vochten om totale heerschappij. Omdat deze game niet zozeer gebaseerd is op duidelijk vastgelegde geschiedenis, maar op geromantiseerde verhalen uit de oude tijd, voelt Three Kingdoms nog spectaculairder aan. Kies uit elf legendarische strijdheren en onderhoudt relaties om zo het verhaal te beïnvloeden. De spectaculaire real-time gevechten met grote legers zien er prachtig uit. Deze speciale retail-editie bevat niet alleen een Steam-code voor de game, maar ook een map, mooie verpakking en de Yellow Turban Rebellion-DLC, met daarin drie speelbare Warlords en Hero Classes..

Sword Art Online: Hollow Realization (vanaf 24 mei op Nintendo Switch)

Na eerdere releases op andere systemen kunnen ook Switch-eigenaren vanaf deze maand genieten van Sword Art Online: Hollow Realization. Deze deluxe editie van de game bevat niet alleen het volledige spel, maar ook de Abyss of the Shrine Maiden- en Warriors of the Sky-uitbreidingen. Met personages als Krirto, Strae en Philia verken je deze spannende RPG-wereld. Maak je eigen avatar aan en pas die naar gelieve aan, en ontmoet vervolgens meer dan driehonderd computergestuurde personages die je in je team kunt plaatsen. Natuurlijk kun je met drie andere spelers de online modus verkennen.

Blood & Truth (vanaf 28 mei op PS4)

De London Heist-game was een absoluut, actievol hoogtepunt in PlayStation VR Worlds. De makers van dat korte spel hebben nu een volledige VR-game van deze ervaring gemaakt. De PSVR-titel Blood & Truth laat je in de huid kruipen van soldaat Ryan Marks, die een hoop actie voor zijn kiezen krijgt om zijn familie te redden van een criminele baas. Met de Move-controllers waan je je een echte actieheld en herlaadt je je wapens vliegensvlug. Zie nu nog meer van Londen in deze prachtige VR-wereld.

Kingdom Come Deliverance: Royal Edition (vanaf 28 mei op PS4 en Xbox One )

De Middeleeuwen verkennen als ridder was nog nooit zo realistisch als in Kingdom Come Deliverance. In deze westerse actie-RPG telt elke stap die je maakt: er moet gegeten, gedrinken en geslapen worden en geoefend met het zwaard om er goed in te worden. Gedraag je als botte, gewelddadige ridder in het plaatselijke dorp en de inwoners verafschuwen je. Als zoon van een smid zie je hoe je vrienden en familie worden afgeslacht door de koning en besluit je om wraak te nemen. Deze Royal Edition bevat naast de game ook de uitbreidingen Treasures of the Past en A Woman’s Lot. Een compleet pakket waarmee je tientallen uren imponerende kastelen en mysterieuze bossen kunt verkennen dus.

Deze games komen ook nog uit!

Onderstaande games zijn o.a. digitaal verkrijgbaar via de Nintendo eShop, PlayStation Store en Xbox Store. Koop je PlayStation Store-tegoed online bij Game Mania en krijg de code direct in je mailbox, of bezoek één van onze vele Game Mania-winkels voor PlayStation-, Nintendo-, Xbox- en Steam-tegoedkaarten!