Dit zijn de gamereleases van maart!

Doom Eternal, Animal Crossing: New Horizons en meer

De koude wintermaanden zijn zo goed als voorbij en gamers weten wat dat betekent: het voorjaar staat voor de deur en de gamereleases beginnen weer toe te nemen! Dat is dan ook in maart al te merken, want met games als Animal Crossing: New Horizons, Doom Eternal, Ori and the Will of the Wisps en Bleeding Edge is er voor ieder wat wils. Check hieronder welke games je deze maand allemaal kunt verwachten.

Pokémon Mystery Dungeon: Rescue Team DX (vanaf 6 maart op Nintendo Switch)

Pokemon Mystery Dungeon Rescue Team DX

De klassieke Game Boy Advance- en Nintendo DS-games Pokémon Mystery Dungeon: Blue Rescue Team en Red Rescue Team krijgen een remake in de vorm van Switch-game Rescue Team DX! Stel je voor dat je wakker wordt… en opeens een Pokémon bent! Kruip in de huid van bekende Pokémon zoals Pikachu, Charmander en Bulbasaur en stel een team van de sterkste Pokémon samen om een spannende kerker te doorlopen die elke speelsessie van indeling verandert. Kom als overwinnaar uit de turn-based gevechten en redt Pokémon in nood!

Ori and the Will of the Wisps (vanaf 11 maart op Xbox One en pc)

Ori and the Will of the Wisps

De prachtige actie-platformer Ori and the Blind Forest werd bejubeld door fans en journalisten en eindelijk komt het langverwachte vervolg uit! Ori moet weer een spannende, open wereld doorkruisen waar je zoals het een echte metroidvania betaamt steeds nieuwe paden in kunt ontgrendelen. Dit keer verkent Ori niet het bos zelf, maar de omgeving daarbuiten. Dat levert een hoop nieuwe gevaarlijke vijanden en uitdagende platformsecties op. Gelukkig krijgt Ori ook een heel arsenaal aan nieuwe moves! De prachtige, schilderachtige graphics zijn werkelijk een lust voor het oog, maar de soepele gameplay blijft je het langst bij.

Overpass (vanaf 12 maart op Nintendo Switch, nu uit voor PS4 en Xbox One)

Overpass

Fans van modddervreters opgelet: Overpass laat je door de wildernis scheuren met buggy’s en quads en de meest extreme parcoursen overwinnen. Helaas zijn we al jaren niet meer getrakteerd op een nieuw deel in de Motorstorm-reeks, maar Overpass is een prima vervanging. Deze game tracht echter een stuk realistischer te zijn, mede dankzij de gedetailleerde physics-engine, waardoor je uiterst nauwkeurig met je acceleratie om moet gaan. Met officiële merken als Suzuki en Yamaha, een uitgebreide carrièremodus en natuurlijk een multiplayer om het tegen andere spelers op te nemen komen fans van off-road racers aan hun trekken!

Nioh 2 (vanaf 13 maart op PS4)

Nioh 2

Team Ninja (bekend van de Ninja Gaiden-reeks) bracht een paar jaar geleden plotseling een opvallend sterke soulslike uit in de vorm van Nioh. De uitdagingen worden alleen maar groter in dit vervolg, waarin je het Japan uit 1555 verkent. Het land ligt overhoop door een grootschalige oorlog, met als gevolg dat kwade geesten en allerlei monsters zich een weg banen door de verder prachtige gebieden. Zoals in het eerste deel gebruik je weer diverse wapens en moves om als winnaar uit de bus te komen, maar pas op: Nioh 2 vergt het uiterste van je skills! Lukt het echt niet meer, dan kun je de hulp inroepen van andere spelers. Samen met een vriend of vriendin kun je daarnaast voorheen uitgespeelde levels herspelen.

My Hero One’s Justice 2 (vanaf 13 maart op PS4, Xbox One, Nintendo Switch en pc)

My Hero Ones Justice 2

Allerlei personages uit de populaire animereeks My Hero Academia verzamelen zich in dit vervolg op het populaire 3D-arena vechtspel. De anime draait om Izuku Midoriya, een gewone jongen zonder krachten die leeft in een wereld vol met superhelden. Toch heeft hij de droom zelf ook een held te worden, en hij krijgt training van de grootste superheld van allemaal: All Might. In de game nemen de diverse helden en schurken het tegen elkaar op in uiterst gedetailleerde en gewelddadige gevechten, waarbij je zelf de hoofdrol speelt in diverse iconische momenten uit de serie. Dit tweede deel bevat nog meer personages!

De game krijgt op lancering ook een Collector’s Edition. Hierin zitten onder andere een lichtgevende figurine, een steelbook en keychain.

Remnant: From the Ashes (vanaf 17 maart voor PS4 en Xbox One)

Remnant from the Ashes

Remnant: From the Ashes was al even digitaal vekrijgbaar, maar deze maand komt er ook een fysieke versie uit van de game op PS4 en Xbox One. Deze spannende soulslike plaatst je in een post-apocalyptische wereld vol met monsters. In je eentje of met maximaal twee andere spelers probeer je de mensheid te redden van een ultiem kwaad, dat via andere dimensies op aarde terechtkomt. Gelukkig kun je zelf ook portalen openen en zo de bron van dit kwaad achterhalen. De vier spelwerelden van Remnant worden dynamisch gegenereerd en zijn dus bij elke speelsessie anders! Gelukkig heb je een uitgebreid arsenaal aan wapens en upgrades die je kunt gebruiken in deze duistere wereld.

Doom Eternal (vanaf 20 maart op PS4, Xbox One en pc, later naar Nintendo Switch)

DOOM Eternal

We hebben even moeten wachten op het langverwachte vervolg van de in 2016 verschenen Doom, dat de franchise op spectaculaire nieuw leven in blies. Na enkele uitstellen om het spel zo goed mogelijk te maken is het dan eindelijk zover: de hel komt naar de aarde en als Doom Slayer neem je je arsenaal aan krachtige wapens mee om de talloze demonen terug naar het hiernamaals te knallen! Met de Meat Hook vlieg je niet alleen in een rap tempo door levels heen, je kunt de vlijmscherpe haak ook gebruiken om je diep in het vlees van vijanden vast te hakken. Naast de uitgebreide en spectaculaire campagne bevat Doom Eternal ook de Battlemode, waarin twee spelers in de huid van demonen kruipen en een andere speler in de vorm van de Doom Slayer opjagen.

Er komen twee speciale versies uit voor Doom Eternal. Ten eerste is er de Deluxe Edition, met daarin de Year One-pass (die twee uitbreidingen voor de singleplayercampagne toevoegt), de Demonic Slayer Skin en de Classic Weapon soundpack. Daarnaast verschijnt de Collector’s Edition, met daarin alles uit de Deluxe Edition, alsmede een replica van de Doom Slayer-helm die echt gedragen kan worden, een casetteband en downloadcodes voor de Doom (2016) en Doom Eternal-soundtracks, een Lore boek en een lithografie.

Animal Crossing: New Horizons (vanaf 20 maart op Nintendo Switch)

Animal Crossing New Horizons

Eindelijk kunnen we weer een nieuw virtueel leven opbouwen in een dorp vol met schattige dieren! Animal Crossing: New Horizons is een compleet nieuwe Animal Crossing voor de Switch en brengt behoorlijk wat vernieuwingen met zich mee. Zo reis je ditmaal af naar een mysterieus eiland. Hier kun je op je gemak je tentje opzetten en een kampvuur aanmaken op het strand. Langzaam maar zeker breid je het dorp op het eiland uit en komen steeds meer dieren bij je wonen. Verzamel allerlei grondstoffen om de meest uiteenlopende gereedschappen en meubels via een nieuw craftingsysteem te bouwen, spring met een stok over kabbelende riviertjes en nodig maximaal zeven andere spelers uit om bij je te komen wonen. Het eilandleven was nog nooit zo aanlokkelijk!

Bleeding Edge (vanaf 24 maart op Xbox One en pc)

Bleeding Edge

De makers van Hellblade: Senua’s Sacrifice en DmC: Devil May Cry leveren met Bleeding Edge een spannende en snelle 4v4 team brawler. Kies uit verschillende vechtersbazen om het gevecht te beslechten, van de Black Metal-rocker Nidhöggr tot de met kettingzagen uitgeruste Buttercup. Er zijn in totaal twaalf personages om uit te kiezen, elk met hun eigen moves. De stijlvolle graphics en uitgebreide arena’s brengen de actie op spectaculaire wijze in beeld. En het mooiste van dit alles: het spel is meteen voor een zacht prijsje te koop!

One Piece – Pirate Warriors 4 (vanaf 27 maart op PS4, Xbox One, Nintendo Switch en pc)

One Piece Pirate Warriors 4

Fans van de anime One Piece komen weer aan hun trekken met Pirate Warriors 4, vol met epische momenten uit de serie. Verken grootschalige locaties uit de reeks, waaronder het Whole Cake Island, en vecht in dit actie-avontuur tegen de duizenden vijanden met een personage naar keuze. Het spel bevat meer dan veertig speelbare personages, van Monkey D. Luffy en Roronoa Zoro tot Sanji en Tony Tony Chopper. Daarnaast introduceert Pirate Warriors 4 de Titan-modus, waarin je strategischer te werk moet gaan.

Op lancering verschijnt ook de Collector’s Edition, met daarin een LED-diorama van 30 centimeter en een luxe verzameldoos met artwork.

Saints Row IV – Re-Elected (vanaf 27 maart op Nintendo Switch)

Saints Row Re-Elected

De compleet over-de-top open wereld van de Saints Row IV komt voor het eerst naar de Switch. In de game kruip je in de huid van de president van de Verenigde Staten – voorheen de baas van de Saints-bende – en neem je het op tegen een invasie van buitenaardse wezens. Gelukkig heb je zelf de beschikking over allerlei knotsgekke wapens en superkrachten waarmee je je een weg knalt door een duizelingwekkende simulatie van de stad Steelport. Ram door tanks, spring van gebouw naar gebouw en gebruik tot de verbeelding sprekende wapens als de Polarizer en de Inflato-Ray: niets is te gek! De Switch-editie bevat daarnaast 25 dlc’s.

Persona 5 Royal (vanaf 31 maart op PS4)

Persona 5 royal

Een van de leukste rpg’s van de afgelopen jaren keert terug in de vorm van de Royal-edition! Deze nieuwe versie van Persona 5 bevat nieuwe personages, locaties en lagen van het verhaal. Ook niet onbelangrijk: de game laat je het masker van Joker opzetten om zo lid te worden van de Phantom Thieves of Hearts! Dompel jezelf weer onder in het prachtige Tokio en beleef het verhaal op geheel nieuwe wijze – of voor het eerst! De lanceringseditie komt in een gelimiteerde steelcase en bevat tevens een dynamisch thema voor je PlayStation 4-menu.

De speciale Phantom Thieves Edition bevat maast de content uit de lanceringseditie ook een replica van het Joker-masker, inclusief standaard om hem tentoon te stellen. Ook bevat deze editie een artbook en de soundtrack van de game.

Deze games komen ook nog uit!

Onderstaande games zijn o.a. digitaal verkrijgbaar via de Nintendo eShop, PlayStation Store en Xbox Store. Koop je PlayStation Store-tegoed online bij Game Mania en krijg de code direct in je mailbox, of bezoek één van onze vele Game Mania-winkels voor PlayStation-, Nintendo-, Xbox- en Steam-tegoedkaarten!