Dit zijn de game releases van januari!

Brain Training, Dragon Ball Z en meer

Het nieuwe jaar staat voor de deur en het belooft weer een prachtig gamejaar te worden, met een aantal langverwachte releases en natuurlijk de nieuwe consoles van Sony en Microsoft. Zoals gebruikelijk beginnen we in januari relatief rustig qua gamereleases, al staan er toch een aantal interessante titels op stapel. Zit er voor jou wat bij?

Dr. Kawashima’s Brain Training voor Nintendo Switch (vanaf 3 januari op Nintendo Switch)

Op de Nintendo DS was het opeens een gigantisch succes: Dr. Kawashima’s Brain Training, waarin je met dagelijkse oefeningen je brein scherp kon houden. Dat is nu ook mogelijk op de Switch, want de vriendelijke professor keert terug met nieuwe oefeningen! Los rekensommen op, probeer te winnen in een potje steen, papier, schaar, traing je fotografisch geheugen en doe allerlei andere tests om er voor te zorgen dat je hersenen in topvorm blijven. Door je vrienden of familie Joy-Cons te geven kun je zelfs samen oefeningen oplossen! Wat is jouw hersenleeftijdscore? In Dr. Kawashima’s Brain Training kom je er achter.

AO Tennis 2 (vanaf 9 januari op PS4, Xbox One, PC en vanaf 30 januari op Nintendo Switch)

Serveer de meest spectaculaire ballen in AO Tennis 2, de officiële videogame van de Australian Open. Dankzij een nieuwe carrièremodus train je een getalenteerde speler en werk je jezelf omhoog. De content-editor keert daarnaast terug, zodat je alle mogelijk combinaties in de sport die je maar kunt bedenken in je game kunt verwerken. Alle content die sinds 2018 door spelers is bedacht is tevens beschikbaar in AO Tennis 2. En natuurlijk missen de sterrenspelers niet: sla een balletje met topsporters als Rafael Nadal en Angélique Kerber. De Australian Open begint op 20 januari, dus deze game komt precies op tijd om je eigen Grand Slam-toernooi te houden!

Dragon Ball Z: Kakarot (vanaf 17 januari op PS4 en Xbox One)

Dompel jezelf onder in de gewelddadige wereld van Dragon Ball Z. Train jezelf als Z Fighter en knok met Goku, Gohan, Vegeta tegen de meest iconische vijanden als Frieza en Cell. Kakarot combineert de spectaculaire gevechten bekend van de serie en games met lichte rpg-elementen, zodat je een spannend verhaal voorgeschoteld krijgt en het gevoel krijgt dat je progressie boekt. Speciaal voor de game heeft Dragon Ball-bedenker Akira Toriyama een compleet nieuw personage bedacht genaamd Bonyū!

Naast de reguliere editie verschijnen ook Deluxe Editions voor PS4 en Xbox One en Collector’s Editions voor PS4 en Xbox One. In de Deluxe Edition zit ook de seizoenspas ter waarde van 29,99 euro, en de Collector’s Edition bevat naast de seizoenspas onder andere ook een exclusieve diorama, een wereldkaart en een artboek.

Tokyo Mirage Sessions #FE Encore (vanaf 17 januari op Nintendo Switch)

Tokyo Mirage Sessions #FE verscheen eerder al op de Wii U, maar bereikt nu op de Switch een veel groter publiek! De game combineert de werelden van Fire Emblem en Shin Megami Tensei (waar de Persona-reeks onderdeel van is). Dat betekent dat de helden uit Fire Emblem hun krachten combineren met de groep jongeren uit Tokio voor een spectaculaire rpg. Vecht tegen de slechte Mirages in turn-based gevechten, verken Tokio – met echt bestaande wijken zoals Shibuya - en word een popster. Daarbij heeft de Switch-versie nieuwe verhaalelementen en een compleet nieuw nummer!

Pillars of Eternity 2 – Deadfire (vanaf 28 januari op PS4, Xbox One en Nintendo Switch)

De in 2015 verschenen rpg Pillars of Eternity 2 krijgt een spectaculair vervolg in de vorm van Deadfire. De klassieke Dungeons & Dragons-gameplay wordt nu nog mooier in beeld gebracht, met diepere spelmechanieken om tientallen uren in te steken. Verken de nieuwe regio uit Deadfire, waarbij je met je schip allerlei exotische eilanden aandoet en de inwoners ontmoet. Elk gebied heeft een grote verscheidenheid om quests om je honger naar avontuur mee te stillen. Kies zeven metgezellen om je reis des te persoonlijker te maken, upgrade je schip en je bemanning en overleef de vele gevechten die het spel rijk is.

De Ultimate Collector’s Edition voor PS4 en Xbox One bevat een beeld van Od Nua, een keychain, een optisch 3D-sticker en een prachtige verpakking.

Blair Witch (vanaf 31 januari op PS4 en Xbox One)

Ervaar de spannende Blair Witch-filmreeks nu in levende lijve met Blair Witch, waarin je de Black Hills Forest in Maryland verkent. Als politieagent Ellis verken je samen met je trouwe hond dit mysterieuze woud en zoek je naar een verdwenen jongetje. Dat er bovennatuurlijke krachten met je spelen ervaar je al snel wanneer je verdwaalt en moet zien te overleven terwijl de legendarische heks jacht op je maakt. Let goed op je hond, want die voelt de mysterieuze krachten om je heen des te beter aan! Blair Witch is alleen voor mensen met stalen zenuwen…

Ash of Gods – Redemption (vanaf 31 januari op Nintendo Switch)

Strategen met een Switch komen in januari aan hun trekken met Ash of Gods: Redemption, een turn-based RPG waarin je tactische gevechten beslecht en moet proberen je personages in leven te houden… want doodgaan betekent in deze game ook echt doodgaan! Drie hoofdpersonages staan in Ash of Gods op om korte metten te maken met een eeuwenoude dreiding. De reapers willen alles en iedereen op de aarde vernietigen om zo slapende goden te wekken. De prachtige graphics toveren filmpjes op het scherm die veel weghebben van een echte tekenfilm. Elk gevecht kan het verloop van het verhaal beïnvloeden. De game bevat daarnaast ook een PvP-multiplauer waarin je het tegen andere spelers op kunt nemen.

Deze games komen ook nog uit!

Onderstaande games zijn o.a. digitaal verkrijgbaar via de Nintendo eShop, PlayStation Store en Xbox Store. Koop je PlayStation Store-tegoed online bij Game Mania en krijg de code direct in je mailbox, of bezoek één van onze vele Game Mania-winkels voor PlayStation-, Nintendo-, Xbox- en Steam-tegoedkaarten!

  • 23 januari: Planescape Torment / Icewind Dale Enhanced Edition Collector's Pack (PS4)
  • 23 januari: Baldur's Gate 1+2 Enhanced Edition Collector's Pack (PS4 en Nintendo Switch)
  • 23 januari: Neverwinter Nights Enhanced Edition Collector’s Pack (PS4)
  • 23 januari: The Walking Dead: Saints and Sinners (PC)
  • 28 januari: Journey to the Savage Planet (PS4, Xbox One, PC)