Deze games komen er in januari aan!

We beginnen 2019 met een geweldige start, want met de toptitels die er in januari aankomen hoef je de deur niet meer uit. Gooi nog wat hout in de open haard, zet wat chocolademelk op het vuur en ga lekker gamen. Niets is zo fijn als het koude weer vermijden en met deze games word je nu al helemaal warm van binnen.

New Super Mario Bros. U Deluxe (vanaf 11 januari op Nintendo Switch)

Met New Super Mario Bros. U Deluxe begint het jaar op de Nintendo Switch goed. Deze nieuwe editie combineert de Wii U-games New Super Mario Bros. U en New Super Luigi U tot één groot pakket die je dankzij de handheld-functie van de Switch overal mee naartoe kan nemen. Het zorgt voor een reusachtig avontuur dat je alleen of met maximaal drie andere spelers samen offline kunt spelen.

Je kunt de klassieke pret van een Mario-game in New Super Mario Bros. U Deluxe verwachten. Met de kleurrijke animaties en precieze platform-actie is het aan jou om binnen een bepaalde tijd het einde van een level te bereiken. Als dat niet gelijk lukt, kun je ook voor het nieuwe personage Nabbit kiezen. Het paarse konijn zal namelijk geen schade oplopen van vijanden waardoor de game extra toegankelijk is voor nieuwe spelers!

Tales of Vesperia Definitive Edition (vanaf 11 januari op PS4, Xbox One en Switch)

Een tiende verjaardag vier je met een goed stuk gebak en de definitieve editie van Tales of Vesperia, want in 2019 bestaat de game precies tien jaar. In al die tijd is er veel veranderd en dat is te zien. Met nieuwe graphics spat de schoonheid van je scherm en dankzij nieuwe personages staan er nieuwe mogelijkheden op je te wachten.

In Tales of Vesperia ga je op reis door een land waarin de bevolking een oude vorm van technologie aanbidt. Het is aan jou om samen met hoofdpersonen Yuri en Estelle ervoor te zorgen dat die technologie niet in de verkeerde handen valt. Verwacht dan ook flink wat gevechten waarin je je zwaard mag laten wapperen. Het lijkt in dat opzicht een beetje op Kingdom Hearts en die vergelijking kun je doortrekken als het gaat om de muziek. Die is in Tales of Vesperia betoverend, want de klanken weten op elk moment goed de emotie over te brengen.

Ace Combat 7 (vanaf 18 januari op PlayStation 4 en Xbox One)

Klim in je cockpit, leg je vinger op de trekker en schieten maar! In het zevende deel van Ace Combat is het tijd om te laten zien dat je de koning bent in de lucht. Hoog in de hemelse wolken wordt er oorlog gevoerd die het verhaal uit eerdere delen van de serie voortzet. Het zorgt voor spectaculaire missies die er visueel verbluffend uit zullen zien.

Er is aan elk detail gedacht. Wanneer je naar de vleugels kijkt als je door de wind breekt, zie je bijvoorbeeld hoe de wind eromheen trekt en bij slecht weer zit je te bidden in je cockpit. Het forceert je om te dalen en met één rukwind kan je dan zo tegen de rotsen geslagen worden, wat de game lekker uitdagend maakt. Die uitdaging ontstaat ook door de besturing die nu een stuk realistischer is en waardoor Ace Combat 7 teruggaat naar de oorsprong van het simulatie-genre. Na het spelen van de game kun je vervolgens zo door naar de pilotenschool!

Travis Strikes Again: No More Heroes (vanaf 18 januari op Nintendo Switch)

Travis Touchdown denkt een rustig leventje te kunnen leiden na No More Heroes 2, maar niets is minder waar. De vader van een vroegere vijand komt hem opzoeken om wraak te nemen, maar het gevecht loopt uit de hand waardoor ze in een game belanden. Eenmaal daar moeten ze hun verschillen aan de kant schuiven om samen te werken. Dat kun je gelukkig goed doen, want je kunt de game samen met een vriend spelen waarbij ieder één Joy-Con gebruikt.

Het is dan ook tijd voor actie en avontuur in Travis Strikes Again: No More Heroes, want als Travis moet je door verschillende games reizen om bugs te verslaan. Doordat elke videogame anders is, speel je de game ook steeds op een andere manier. Zo moet je links en rechts klappen uitdelen aan vijanden, racen alsof je leven er vanaf hangt en puzzelen alsof je Sherlock Holmes bent.

Mario & Luigi: Bowser's Inside Story + Bowser Jr.'s Journey (vanaf 25 januari op Nintendo 3DS)

Deze remake van de geweldige DS-game is er een om naar uit te kijken, want op de 3DS is de game nog beter. Met nieuwe graphics en extra mogelijkheden verveel je je geen seconde in het best beoordeelde avontuur van Mario & Luigi. Dankzij de leuke gevechten die draaien om een goed gevoel van timing en de hilarische dialogen ben je altijd in je sas.

Eerder gingen de felgekleurde loodgieters al terug in de tijd om de wereld te redden, maar dat was nog niet gek genoeg. Nu gaan ze de binnenkant van hun grootste rivaal bezoeken, want Bowser eet het stel per ongeluk op. Wat volgt is een knotsgek avontuur waarin vriend en vijand moeten samen moet werken om de situatie op te lossen en dat zorgt voor hilarische taferelen. Naast het bekende verhaal kun je ook op stap met Bowser Jr. die iets heel anders aan het uitspoken was gedurende het avontuur dat Mario & Luigi beleven.

Resident Evil 2 (vanaf 25 januari op PlayStation 4, Xbox One en PC)

Angstzweet zal je grootste vriend zijn wanneer je Resident Evil 2 gaat spelen. Resident Evil en horror gaan dan ook net zo goed samen als Nederlanders en stroopwafels. Het ene kan gewoon niet zonder de ander en in de nieuwe versie van Resident Evil 2 zorgt dat voor een gouden combinatie.

Resident Evil 2 is een remake van het origineel dat in 1998 uitkwam op de PlayStation 1, maar dit keer speel je de game vanuit een nieuw perspectief. Je speelt net als in Resident Evil VII met een camera die achter de schouder van Leon en Claire hangt waardoor de huiveringwekkende monsters nog realistischer in beeld gebracht worden. Die zien er daarnaast ook nog eens onwijs realistisch uit dankzij de verbeterde graphics die elk detail tot leven laten komen. Verschuil je achter je liefje op de bank of pak een kussen om voor je ogen te houden, want het is tijd om pure angst te beleven in Resident Evil 2!

Tropico 6 (vanaf 25 januari op PC)

Iedereen kan leren hoe je een echte wereldleider moet worden dankzij Tropico 6. In het nieuwste deel van de reeks heb je meer mogelijkheden dan ooit tevoren. Zo kun je bijvoorbeeld de grootste wereldwonderen stelen om je eigen eiland nog mooier te maken. Laten we het een gevalletje van beter goed gestolen dan slecht bedacht noemen.

Natuurlijk kun je veel meer doen dan wereldwonderen stelen, want je hebt nog een eilandengroep om over te regeren. In het nieuwste deel heb je namelijk niet één, maar meerdere eilanden tot je beschikking. Iets wat voor nieuwe uitdagingen en kansen zal gaan zorgen, zoals infrastructuur aanleggen zodat je eilanden een mooi geheel worden. Of je de eilanden met stalen vuist leidt of als een hippie is helemaal aan jou. Het nieuwe deel belooft in ieder geval genoeg vrijheid om te doen wat je hartje begeert!

Kingdom Hearts 3 (vanaf 29 januari op PlayStation 4 en Xbox One)

Aan het einde van de maand is het tijd om jezelf onder te dompelen in een betoverend bad vol Disney-plezier met Kingdom Hearts 3. Het derde deel in de serie vervolgt het verhaal van de eerdere delen waarin je wederom met Sora, Donald en Goofy verschillende Disney-werelden bezoekt. Zo ga je in dit deel met poppen spelen uit Toy Story, maak je een sneeuwpop met Anna en Elsa uit Frozen en kun je griezelen met de monsters van Monsters en Co.

Het is niet alleen maar plezier, want de werelden worden overspoeld door de belichaming van duisternis. De monsters die daardoor ontstaan moeten een kopje kleiner gemaakt worden en dankzij de vloeiende, snelle gameplay voelt dit ontzettend goed. Die voegt namelijk de beste onderdelen van de eerdere games samen. Combineer dat met de nieuwe verhalen met bekende Disney-personages en dan kan het derde deel niets anders dan een Disney-droom worden!

Meer releases

De bovenstaande toppertjes zijn niet de enige games die uitgebracht worden in januari. Er staat nog veel meer goeds op je te wachten. Hieronder kun je precies zien wat je allemaal nog meer kunt spelen in de eerste maand van 2019.

 • 7 januari: Pikuniku (Nintendo Switch en PC)
 • 10 januari: Bury me, my Love (Nintendo Switch en PC)
 • 10 januari: Double Cross (Nintendo Switch en PC)
 • 10 januari: Aftercharge (Xbox One en PC)
 • 15 januari: Onimusha: Warlords (PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch en PC)
 • 15 januari: Smash Hit Plunder (PlayStation VR)
 • 15 januari: Vane (PlayStation 4)
 • 15 januari: Smoke and Sacrifice (PlayStation 4 en Xbox One)
 • 17 januari: Hell Warders (PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch en PC)
 • 17 januari: Octahedron (Nintendo Switch)
 • 17 januari: YIIK: A Post-Modern RPG (PlayStation 4, Nintendo Switch en PC)
 • 22 januari: A Fisherman’s Tale (Oculus Rift, HTC Vive en PlayStation VR)
 • 23 januari: At the Gates (PC)
 • 23 januari: Slay the Spire (PC)
 • 24 januari: Battlefleet Gothic: Armada 2 (PC)
 • 29 januari: Genesis: Alpha One (PlayStation 4, Xbox One en PC)
 • 31 januari: Child of Light + Valiant Hearts (Nintendo Switch)
 • 31 januari: Fission Superstar X (Xbox One en PC)
 • 31 januari: Sunless Skies (PC)