Dit zijn de game releases van februari!

Darksiders Genesis, Dreams, Two Point Hospital en meer

Na een relatief rustige januari begint de game-industrie langzaam weer op stoom te komen en er staan dus ook al behoorlijk wat nieuwe releases op de planning in februari. Het levert een gevarieerde line-up op, van de actievolle openwerelden in de Yakuza Remastered Collection tot het artistieke nieuwe project van de makers van LittleBigPlanet, Dreams. Zit er voor jou wat bij in februari? Hieronder vind je de belangrijkste gamereleases van de maand!

Zombie Army 4: Dead War (vanaf 4 februari op PS4, Xbox One en pc)

Zombie Army 4 Dead War

Zombies neerknallen staat altijd garant voor een hoop plezier, vooral als het om Hitlers ondode troepen gaat! De makers van Sniper Elite 4 leveren het meest uitgebreide deel in de Zombie Army-reeks ooit. In een uitgebreide campagne voor één tot vier spelers verken je een alternatieve versie van het Europa uit de jaren veertig, waar het Nazi-leger opstaat uit de dood voor nog meer gruwelijke actie. Natuurlijk keert de X-Ray Kill Camera weer terug, waarmee je in slow motion precies ziet hoe je kogels hun doelwit raken. Daarbij kun je nu je eigen personage tot in de kleinste details aanpassen. En het wordt nog gekker: wapens zijn nu uit te breiden en kunnen onder andere vuur en bliksem spuwen!

Monster Energy Supercross 3 (vanaf 4 februari op PS4, Xbox One, Switch en PC)

Monster Energy Supercross 3

Haal de spectaculaire Supercross-sport nu in huis met Monster Energy Supercross 3! De game is gebaseerd op het seizoen uit 2019 en bevat maar liefst honderd crossers uit klasse 450SX en 250SX en natuurlijk ook vijftien officiële stadions en circuits. Bouw je eigen carrière op en doe mee aan de officiële Supercross Teams. Er is nu ook compound gebaseerd op de Corona Supercross Test Track waar je vrij kunt rondracen en je kunt voorbereiden op de races. Creëer je eigen online competities waar iedereen aan mee kan doen of maak je eigen raceparcoursen, waardoor Monster Energy Supercross 3 oneindig speelbaar blijft!

Yakuza Remastered Collection (vanaf 11 februari op PS4)

Yakuza Remastered Collection

De Yakuza-reeks staat zo’n beetje bekend als de spirituele opvolger van Shenmue, en met goede reden: de spellen laten je op fantastische wijze Tokio verkennen, natuurlijk met een nodige dosis aan geweld. Yakuza 3, Yakuza 4 en Yakuza 5 komen nu voor het eerst naar PlayStation 4 via remasters en worden in deze luxe collectie samen geleverd. Het is zelfs voor het eerst dat Yakuza 5 fysiek in het Westen beschikbaar komt! De games zien er grafisch niet alleen beter uit – de resolutie gaat van 720p naar 1080p en de framerate van 30 fps naar 60 fps – de lokalisatie is ook flink op de schop gegaan. Verbeterde scripts zorgen er voor dat het verhaal nu nog realistischer uitgebeeld wordt. Eindelijk zijn alle delen uit de Yakuza-reeks beschikbaar op PlayStation 4!

Darksiders Genesis (vanaf 14 februari op PS4, Xbox One en Nintendo Switch)

Darksiders Genesis

De Darksiders-franchise keert terug als een dungeon crawler! In plaats van gebruikelijke third-person actie uit de andere games van deze franchise, heeft Genesis meer weg van games als Diablo. Vecht je een weg door hordes aan demonen en engelen met Strife, een van de vier ruiters van de Apocalyps. Daarbij kun je gedurende de game op elk moment wisselen tussen hem en War. De game speelt zich af voor de eerste Darksiders en geeft dan ook nieuwe context aan de gebeurtenissen uit de eerder verschenen Darksiders-spellen. Daarbij kan heel de game in coöp met een vriend of vriendin gespeeld worden.

Reserveer de game nu op PS4 of Xbox One en ontvang op release gratis de in-game paardenskins voor Rampage en Despair! Er komt ook een Collector’s Edition uit met daarin onder andere een figurine van Strife, een artbook, stickers, de soundtrack van de game en een steelbook. Verder verschijnt er de luxe Nephilim Edition met daarin al het bovenstaande en daar bovenop het Darksiders: The Forbidden Land-bordspel!

Snack World: The Dungeon Crawl (vanaf 14 februari op Nintendo Switch)

Snack World The Dungeon Crawl

De schattig ogende Japanse dungeon crawler Snack World verscheen oorspronkelijk op de 3DS, maar komt in het Westen nu ook naar de Switch. In deze rpg verken je willekeurig gegenereerde kerkers en zoek je naar zeldzame schatten. Je wordt met gaten in je geheugen wakker voor de Tutti-Frutti-toren, klaar om op avontuur te gaan. Bepaal geheel het uiterlijk van je personage en rust jezelf uit met allerlei wapens en potions. Het unieke aspect van de game zit hem in de snacks: items van personages en wezens die je tijdens gevechten kunt gebruiken. Je kunt zelfs snacks met vrienden ruilen om zo nog beter voorbereid op reis te gaan. De Switch-game bevat alle content uit de oorspronkelijke 3DS-versie, inclusief alle downloadbare content

Dreams (vanaf 14 februari op PS4)

Dreams

De makers van LittleBigPlanet werken al jaren aan een van de meest creatieve spellen ooit: Dreams. In deze game kunnen spelers alles maken waar ze maar van dromen: de enige limiet is je eigen fantasie! Creëer prachtige, bewegende schilderijen, sculpturen, muzikale meesterwerken of zelfs complete games die je vervolgens met andere spelers kunt delen. Het spel is al geruime tijd speelbaar in bètavorm en spelers van over heel de wereld hebben de meest fantasievolle creaties gemaakt. Bij release staat je dus al een speciale ontdekkingsreis te wachten. Met een PlayStation VR-headset op verlies je jezelf helemaal in de talloze unieke spelwerelden.

Hunt: Showdown (vanaf 18 februari op PS4 en Xbox One)

Hunt Showdown

De uitgever van Crytek komt met Hunt: Showdown, een spannende multiplayershooter waarin spelers in de huid kruipen van een groep premiejagers. Zij maken jacht op monsters die zich in de moerassen van Louisiana bevinden. De game combineert PvP- en PvE-elementen en laten je in maximaal vijf teams van twee spelers op jacht gaan. Bij het verslaan van een monster ontvangt het team een premie, waarna andere spelers de jacht op hen openen. Niemand is te vertrouwen! Daarbij kun je gebruik maken van een speciale kracht genaamd Dark Sight, waarmee je de sluier tussen dimensies kunt zien en de monsters kunt vinden. Maar pas op: ook het gebruik van Dark Sight levert een premie op je hoofd op!

Reserveer Hunt: Showdown nu en ontvang op release gratis de Louisiana Legacy Bundle, met daarin twee spectaculaire wapens.

Bayonetta & Vanquish 10th Anniversary Bundle (vanaf 18 februari op PS4 en Xbox One)

Bayonetta Vanquish 10th Anniversary Bundle

Het Japanse PlatinumGames heeft het afgelopen decennium een ijzersterke reputatie opgebouwd voor spectaculaire actiegames, en Bayonetta en Vanquish zijn twee van hun meest geprezen games. Beide moderne klassiekers komen nu voor het eerst naar Playstation 4 en Xbox One in dit complete pakket. Daarbij zijn de spellen nu mooier dan ooit dankzij ondersteuning voor een 4K-resolutie en 60 frames per seconde op Xbox One X en PlayStation 4 Pro. In Bayonetta bestuur je de gelijknamige heks, die na een slaap van een half millennium wordt gewekt en zich mengt in een gevecht tussen hemel en aarde. Vanquish is een spannende sci-fi-actiegame die zich afspeelt op Providence, een op zonne-energie aangedreven ruimtekolonie die wordt overgenomen door een muitende groep. Met dit pakket haal je twee van de beste actiegames van de afgelopen tien jaar in huis!

Narcos: Rise of the Cartels (vanaf 21 februari op PS4, Xbox One en Switch)

Narcos: Rise of the Cartels

Narcos: Rise of the Cartels is gebaseerd op de populaire Netflix-serie, en dan specifiek het eerste seizoen. In de game verken je beide kanten: die van de DEA – de ‘narcos’- die proberen het drugskartel op te rollen, of juist die van crimineel het kartel zelf. In deze turn-based strategiegame verken je het Colombia van de jaren ’80 en doe je niet alleen bekende locaties uit de serie aan, maar probeer je ook een drugsimperium op te bouwen, of doe je er juist alles aan om er korte metten mee te maken. Loopt jouw game hetzelfde af als de serie, of pak je het helemaal anders aan?

Two Point Hospital (vanaf 25 februari op PS4, Xbox One en Switch)

Two Point Hospital

Altijd al je eigen ziekenhuis willen runnen? Met Two Point Hospital wordt die droom werkelijkheid! Dit spirituele vervolg op het klassieke Theme Hospital laat je je eigen ziekenhuis bouwen en onderhouden in Two Point County. Bepaal zelf de indeling – ga voor stijl of juist een efficiënte indeling. Gedurende het spel stuit je op de meest vreemde ziektes – ooit wel eens gehoord van kubisme? – waar je moet proberen een behandeling voor te vinden. Het spel laat je langzaam maar zeker kennismaken met de verschillende facetten die komen kijken bij het managen van een ziekenhuis. Hoe verder je komt, hoe moderner en beter de beschikbare technologie en het personeel wordt.

Metro Redux (vanaf 28 februari op Nintendo Switch)

Metro Redux

Voor het eerst komen de ijzingwekkende Metro-games naar een Nintendo-console! De definitieve versies van de shooters Metro 2033 en Metro: Last Light zijn verzameld in dit pakket. In het jaar 2033 probeert de mensheid een apocalyptische gebeurtenis te voerleven in het ondergrondse metrostation in Moskou. Als Artyom ben je ondergronds opgegroeid, maar moet je toch echt af en toe de oppervlakte opzoeken om de burgeroorlog te ontsnappen. Maar pas op: in het daglicht zwerven de meest gewelddadige, gemuteerde wezens rond… De games bevatten daarnaast alle eerder uitgebrachte uitbreidingen.

Reserveer nu en ontvang op release – zolang de voorraad strekt – het gratis Ranger Cache Pre-order Pack, met daarin een pin badge set, artcards, dubbelzijdige poster en alternatieve inlay.

One Punch Man – A Hero Nobody Knows (vanaf 28 februari op PS4, Xbox One en pc)

One Punch Man – A Hero Nobody Knows

De Japanse manga One Punch Man wordt op spectaculaire wijze in een gamejasje gegoten. Het universum in dit spel wordt dagelijks bedreigd en helden zijn dan ook de enige hoop van de mensheid. Saitama kan zijn tegenstanders zelfs met één enkele klap uitschakelen! In A Hero Nobody Knows houdt je 3 vs. 3-gevechten en stel je zelf je eigen teams samen. Diverse bekende personages zoals Genos, Mumen Rider, Fubuki en natuurlijk Saitama zelf passeren de revue. Of je nou bekend bent met de reeks of voor het eerst kennis maakt met One Punch Man, A Hero Nobody Knows is de ideale manier om in deze unieke wereld te duiken.

Deze games komen ook nog uit!

Onderstaande games zijn o.a. digitaal verkrijgbaar via de Nintendo eShop, PlayStation Store en Xbox Store. Koop je PlayStation Store-tegoed online bij Game Mania en krijg de code direct in je mailbox, of bezoek één van onze vele Game Mania-winkels voor PlayStation-, Nintendo-, Xbox- en Steam-tegoedkaarten!

  • 4 februari: Monster Jam Steel Titans (Nintendo Switch)
  • 14 februari: Street Fighter V - Champion Edition (PS4)
  • 14 februari: Warriors Orochi 4 Ultimate (PS4, Nintendo Switch)
  • 18 februari: DCL - Drone Championship League (PS4)
  • 25 februari: Samurai Shodown (Nintendo Switch)
  • 27 februari: Overpass (PS4, Xbox One)
  • 28 februari: Romance of the Three Kingdoms (PS4)