Dit zijn de game releases van december!

Welke game haal jij in huis?

De drukste periode van het jaar (op gamesgebied) loopt langzaam maar zeker af. Veel toppers zijn inmiddels al beschikbaar, maar ook in december staan er nog een aantal mooie titels klaar voor je gamesysteem naar keuze. Hieronder vind je dan ook de belangrijkste releases van december!

Life is Strange 2 (vanaf 3 december op PS4 en Xbox One

Op 3 december komt de vijfde en tevens laatste aflevering van Life is Strange 2 eindelijk beschikbaar. Op die dag kun je ook een prachtige fysieke versie van het complete seizoen voor PlayStation 4 en Xbox One kopen! De vijfde episode wordt dan wel als code meegeleverd. In dit spannende avontuur volg je de broertjes Sean en Daniel die weglopen van huis. De jongens moeten niet alleen leren om te gaan met Daniels telekinetische krachten, ze moeten ook in een rap tempo volwassen worden nu ze op zichzelf zijn aangewezen. Onderweg komen ze de meest uiteenlopende personages tegen die hen nieuwe perspectieven over de wereld en zichzelf geven. Laat je meesleuren door het emotionele en indrukwekkende verhaal en de spannende reis richting Mexico. Daarnaast krijg je er de korte adventure The Awesome Adventures of Captain Spirit – tevens van ontwikkelaar Dontnod – gratis bij!

Neverwinter Nights: Enhanced Edition (vanaf 3 december op PS4, Xbox One, en Nintendo Switch)

De Enhanced Edition betreft de meest complete versie van de klassieke Dungeons & Dragons-game Neverwinter Nights ooit! Het spel, oorspronkelijk ontwikkeld door de meesters van Bioware (Mass Effect, Dragon Age), laat je kiezen tussen verschillende fantasievolle personages, zoals een machtige gnome sorcerer en een sterke dwarven paladin. Gebruik magie en verken een indrukwekkend grote spelwereld. Met de Enhanced Edition leer je deze klassieke rpg op een compleet nieuwe manier kennen. Dit totaalpakket bevat naast de hoofdgame ook de diverse uitbreidingen, zoals Shadows of Undrentide, Kingmaker en Hordes of the Underdark.

Een week later komt er van de PS4-versie ook een Collector’s Pack uit, met daarin een prachtig versierde dobbelsteen, medaille, landkaart en meer!

Farming Simulator 2020 (vanaf 3 december op Nintendo Switch)

Farming Simulator pakt het dit jaar heel anders aan: de game komt namelijk niet naar pc, PlayStation 4 of Xbox One, maar wél naar de Switch. De hybride console is perfect voor de game, aangezien je nu overal waar je maar bent het boerenleven met je mee kunt nemen. Rij met de meest uiteenlopende tracktoren van merken als John Deere, New Holland, Fendt, Krone en Case IH, en bouw de boerderij van je dromen op. Oogst allerlei verschillende producten (nu ook katoen en haver) en zorg voor je dieren. Zoals het klassieke nummer al duidelijk maakte: het leven van een boer is mooi, mooi, mooi man!

Red Dead Redemption 2 (vanaf 5 december op PC)

Dé hit van vorig jaar komt in december eindelijk naar pc! Rockstars meesterwerk Red Dead Redemption 2 voert je mee naar het einde van het Wilde Westen; het Amerika uit 1899. Je kruipt in de huid van de stoere cowboy Arthur Morgan. Samen met de Van der Linde-bende sla je op de vlucht na een uit de hand gelopen overval. In een gigantische, wilde spelwereld verken je uitgestrekte landschappen en pittoreske dorpjes – zowel te voet als te paard - ga je uiteenlopende missies aan om zo het spannende verhaal te volgen en maak je jacht op de vele tientallen indrukwekkende dieren die allemaal hun eigen leven leiden. De pc-versie van Red Dead Redemption 2 oogt nog beter dankzij verbeterde verlichting, schaduwen en reflecties. Met HDR-ondersteuning blaast de game je op een 4K-scherm van je sokken. Ervaar nu voor het eerst of gewoon nóg een keer waarom deze western een van de beste games van deze generatie is!

Darksiders Genesis (vanaf 5 december op PC en Google Stadia)

De Darksiders-franchise keert terug als een dungeon crawler! In plaats van gebruikelijke third-person actie uit de andere games van deze franchise, heeft Genesis meer weg van games als Diablo. Vecht je een weg door hordes aan demonen en engelen met Strife, een van de vier ruiters van de Apocalyps. Daarbij kun je gedurende de game op elk moment wisselen tussen hem en War. De game speelt zich af voor de eerste Darksiders en geeft dan ook nieuwe context aan de gebeurtenissen uit de eerder verschenen Darksiders-spellen. Daarbij kan heel de game in coöp met een vriend of vriendin gespeeld worden. Het spel komt in december beschikbaar voor pc en Google Stadia, maar verschijnt in februari volgend jaar ook op consoles.

Ancestors: The Humankind Odyssey (vanaf 6 december op PS4 en Xbox One)

Eerder dit jaar verscheen hij al op pc, maar in december komt hij ook naar consoles: de nieuwe, experimentele game van Assassin’s Creed-bedenker Patrice Désilets. Ancestors: The Humankind Odyssey voert je miljoenen jaren terug in de tijd. Je bestuurt een primaat in de oertijd en leert hoe je overleeft door te eten, drinken en slapen. Langzaam maar zeker verken je de Afrikaanse jungle en leer je de diverse mogelijkheden om te overleven én de vele gevaren kennen. Op deze manier leer je jezelf ook steeds meer skills aan. Deze skills geef je weer door aan je nageslacht, waardoor er langzaam maar zeker een evolutie plaatsvindt. Een unieke en indrukwekkende ervaring.

De game komt alleen digitaal uit en is dus niet direct te koop bij Game Mania. Wel kun je natuurlijk tegoed kopen voor de digitale winkels van PlayStation 4 en Xbox One. Daarmee kun je vervolgens Ancestors aanschaffen.

Assassin’s Creed: The Rebel Collection (vanaf 6 december op Nintendo Switch)

Voor het eerst zijn de klassieke Assassin’s Creed-games Assassin’s Creed 4: Black Flag en Assassin’s Creed Rogue speelbaar op de Nintendo Switch. Ervaar het piratenleven nu overal – thuis, in het openbaar vervoer of op werk! In Black Flag ontdek je als Edward Kenway, de meest gevreesde piratenkapitein van de Caraïben, verborgen schatten en ga je talloze spectaculaire gevechten op zee aan. In Rogue wis je het Caribische gebied juist in voor een spannende tocht door Amerika. Ook uniek is dat je in dit spel niet een Assassijn bent, maar een Tempelier! Met dit totaalpakket staan twee geweldige Assassin’s Creed-avonturen op je te wachten, inclusief HD-trillingen en bewegingsgevoelige besturing bij het richten.

New Super Lucky’s Tale (vanaf 13 december op Nintendo Switch)

De afgelopen jaren konden Xbox- en pc-gamers al genieten van de vrolijke 3D-platformer Super Lucky’s Tale, en nu kunnen ook Switch-gamers het platformavontuur beleven. New Super Lucky’s Tale neemt de oorspronkelijke game behoorlijk op de schop, met een verbeterde, vrije camera, nieuwe moves en allerlei nieuwe gebieden. Ook qua graphics en presentatie is er een hoop veranderd. De basis blijft echter intact: nog altijd doorloop je met het vosje Lucky diverse 3D- en 2D-levels en los je allerlei puzzels op en ga je gevechten aan om het Book of Ages te redden uit de gemene klauwen van Jinx..

Deze games komen ook nog uit!

Onderstaande games zijn o.a. digitaal verkrijgbaar via de Nintendo eShop, PlayStation Store en Xbox Store. Koop je PlayStation Store-tegoed online bij Game Mania en krijg de code direct in je mailbox, of bezoek één van onze vele Game Mania-winkels voor PlayStation-, Nintendo-, Xbox- en Steam-tegoedkaarten!

  • 3 december: Arise: A Simple Story (PS4, Xbox One, pc)
  • 3 december: Paw Patrol: On a Roll (Nintendo Switch)
  • 12 december: Planescape Torment / Icewind Dale Enhanced Edition Collector's Pack (PS4)
  • 12 december: Baldur's Gate 1+2 Enhanced Edition Collector's Pack (PS4 en Nintendo Switch)