Deze games komen er in december aan!

November trakteerde ons op een hele hoop topgames. December is wat rustiger, maar dat betekent niet dat we ons gaan vervelen tijdens de feestdagen. Tijdens de kerstvakantie kan je namelijk aan de slag met een aantal topgames die deze maand op ons staan te wachten en er zit voor iedereen wat tussen. Sinterklaas en de Kerstman gaan het druk krijgen deze maand.

Just Cause 4 (vanaf 4 december op PlayStation 4, Xbox One en pc)

Voor wie de koude wintermaanden wil ontvluchten is bij Just Cause 4 aan het perfecte adres. Hoofdpersonage Rico Rodriguez reist af naar Solis, een fictief land in Zuid-Amerika waar de zon overuren draait en het water blauwer is dan ooit. De reden voor de werkvakantie van Rico is de Black Hand, een misdaadorganisatie die Solis met een harde hand bestuurt. Tijd dus voor de revolutie-expert om de grote wapens tevoorschijn te halen en de nodige chaos te creëren. De gameplay van Just Cause 4 is heerlijk over-the-top, met explosies aan de lopende band en gadgets die een uitlaat vormen voor je creativiteit. Til bijvoorbeeld een tank op met heliumballonnen, om het gevaarte vervolgens te laten vallen bovenop een groep vijanden. Of verbind een vijand aan een gastank, schiet een gaatje in de tank en vier alvast Oud en Nieuw met een exploderende soldaat. Just Cause 4 is de ideale manier om je te verwarmen tijdens de koude maanden.

Hellblade: Senua's Sacrifice (vanaf 4 december op PlayStation 4 en Xbox One)

Psychoses en mentale ziektes zijn niet thema’s die je vaak terugziet in games, maar Hellblade: Senua’s Sacrifice pakt de thema’s met beide handen aan en vormt het om tot een zeer interessante ervaring. In Hellblade stap je in de schoenen van Senua, een Pictische krijger die last heeft van mentale ziektes, waaronder stemmen in haar hoofd. Deze stemmen zijn niet alleen een vloek, maar ook een zegen, want ze wijzen de weg naar Helheim. Dit is de Noorse variant van de Hel. Senua’s grote liefde is gedood en ze wil zijn ziel redden van een eeuwige kwelling in de onderwereld. Wat volgt is een duister avontuur waar Senua oog in oog komt te staan met monsters uit de Noorse mythologie. Tevens moeten er een hoop puzzels worden opgelost. De ervaring van Hellblade: Senua’s Sacrifice wordt versterkt door het dragen van een headset, want de stemmen blijven constant tegen je praten. Daardoor ervaar jij zelf ook de psychoses van Senua, wat zorgt voor een unieke ervaring. Een ervaring die perfect is voor de koude en donkere nachten van december. En precies op tijd voor de Goedheiligman om de fysieke versie van Hellblade: Senua’s Sacrifice te bezorgen via een jute zak.

PlayerUnknown's Battlegrounds (vanaf 7 december op PlayStation 4)

Vanaf deze maand is het ook eindelijk mogelijk om de felbegeerde Chicken Dinners in de wacht te slepen op de PlayStation 4, want het battle royale-fenomeen PUBG komt ook naar Sony's spelcomputer! Geef je tegenstanders een opdonder, plunder ze en wees ze te slim af, zodat je de laatste speler bent die nog overeind staat in deze spannende game vol onverwachte, bloedstollende momenten. Land met je parachute op een gigantisch afgelegen eiland, zonder wapens of uitrusting, en improviseer om te overleven. Verken het eiland, verzamel spullen, vind wapens, gebruik voertuigen om voorraden te zoeken en bereid je voor op razendsnelle gevechten. Versla elke speler op de kaart tot je de enige bent die nog overeind staat! 

Super Smash Bros. Ultimate (vanaf 7 december op Nintendo Switch)

De Super Smash Bros-serie is de perfecte ontmoetingsplek van de grootste karakters in het Nintendo-universum. De serie staat al sinds 1999 garant voor spectaculaire actie en bloedstollende gevechten, waar het de bedoeling is om andere karakters uit een level te slaan of te schieten. In plaats van een levensbalk die omlaag gaat, bouwen karakters een schadebalk op, waardoor ze verder weg vliegen wanneer ze een flinke klap krijgen. Om te winnen moeten spelers de krachten van de Nintendo-karakters optimaal benutten en de lijst van speelbare karakters is nu groter dan ooit met 65 verschillende personages. Denk aan bekende figuren uit het Mario-universum, zoals Luigi en Yoshi, tot aan karakters uit series als Zelda, Fire Emblem, Pokémon, Final Fantasy, Sonic en Splatoon. Bovendien is het aantal modi en levels groot genoeg om je voor een hele lange tijd vast te kluisteren aan de Switch. Super Smash Bros Ultimate is de ideale game om je zoet te houden deze feestdagen en je familieleden uit te dagen tijdens Kerst.

Hello Neighbour: Hide & Seek (vanaf 7 december op PS4, Nintendo Switch en Xbox One)

Eén van de meest kleurrijke games die in december uitkomt is tevens één van de meest duistere games. Hello Neighbour: Hide & Seek is een prequel op Hello Neighbour, de game waarin we kennis maakten met de vreselijke buurman Mr. Peterson waar je aan moest ontsnappen. In Hide & Seek kom je erachter wat er zich in zijn huis afspeelde voor de gebeurtenissen uit het origineel. Het verhaal wordt deze keer vertelt door de ogen van Mya Peterson en haar broertje. Om het einde van een level te halen, moet Mya sluipend te werk gaan om haar vader of andere personen te ontwijken, op dezelfde manier als het origineel. En ook deze keer zal de game leren van jouw speelstijl. Ga je bijvoorbeeld graag via een bepaalde route, dan zal er de volgende keer een verrassing op je wachten. Het horrorverhaal speelt zich af in vijf verschillende levels, die kleurrijk en cartoonesk zijn vormgegeven, maar een duister geheim bewaren. Durf jij het in december aan om het huis van de Petersons te betreden?

Yo-kai Watch 3 (vanaf 7 december op Nintendo 3DS)

Ook handheld-gamers kunnen in december met een nieuwe game aan de slag, te weten Yo-Kai Watch 3. In het derde deel van de Yo-Kai Watch-serie verhuist hoofdpersonage Nate Adams naar St. Peanutsburg, omdat zijn vader een nieuwe baan heeft. Daar stuit Nate al snel op nieuwe mysteries die hij moet oplossen met zijn vrienden en Yo-Kai, schattige geesten, demonen en monsters uit Japanse folklore. Ondertussen opent Hailey Anne in Springdale, de oude woonplaats van Nate, een detectivebureau met haar Yo-Kai. Het blijkt dat er in Springdale ook een hoop vreemde gebeurtenissen afspelen en ze mogelijk verband houden met de mysteries in St. Peanutsburg. Naast een gloednieuw verhaal biedt Yo-Kai Watch 3 een nieuw vechtsysteem, wat meer tactiek en snelle beslissingen vergt van de speler. En net zoals in de vorige delen is het nu weer mogelijk om de kracht van jouw Yo-Kai te testen tegen andere spelers in spannende gevechten.

Meer releases

De toppers hierboven zijn maar een kleine greep uit alle mooie games die er in december uitkomen. Hieronder kun je het volledige overzicht vinden van welke games er in december verschijnen: