Dit zijn de winnaars van de Game Mania Game of the Year 2020 Awards!

De afgelopen weken vroeger we jullie om te stemmen op jullie favoriete games van 2020 en dat deden jullie massaal! Vandaag kunnen we eindelijk de resultaten bekendmaken, maar niet voordat we jullie keihard hebben bedankt voor al jullie stemmen. Nooit eerder werden er zoveel stemmen uitgebracht in de Game Mania Game Awards en was de strijd zo spannend! Het was een bewogen jaar en we hopen dat veel van jullie toevlucht konden vinden in de wondere werelden van video games.

Scroll snel door voor de Top 5!

En de Game Mania Game of the Year Awards van 2020 gaan naar... 🥁🥁🥁

Vijfde plek - Call of Duty Warzone

Call of Duty Warzone


Call of Duty blijft een ongekend populaire franchise, dus dat we een battle royale-editie in de Top 5 terugvinden komt niet als een grote verrassing. Jullie kozen ten slotte Call of Duty: Modern Warfare als Game of the Year van 2019!

Maar jullie stemden natuurlijk niet voor niets massaal op Warzone. De gunplay van de serie is nog steeds ongeëvenaard en met constante updates, nieuwe gamemodi en maps raakt de actie nooit verouderd. De kracht van free-to-play games tijdens een epidemie mag natuurlijk ook niet onderschat worden. Wat dat betreft kwam Warzone op het perfecte moment uit. We zijn benieuwd hoe Warzone nog verder gaat groeien, want één ding is zeker: we zijn nog lang niet uitgespeeld.

Met in totaal 2970 punten schiet Warzone net aan de top 5 binnen, vlak op de hielen gezeten door die ándere Call of Duty-game van dit jaar: Black Ops Cold War. Het was een goed jaar voor shooter-fans. Gefeliciteerd Activision met deze mooie prijs!


Vierde plek - Animal Crossing: New Horizons

Animal Crossing: New Horizons


Over games met perfecte timing gesproken. Wie kan zich nog herinneren dat Animal Crossing: New Horizons bijna gelijktijdig met de eerste lockdowns uitkwam? Als je één game moest uitkiezen om te spelen tijdens een maandenlange epidemie, dan was er geen beter antwoord dan Animal Crossing. En zo dachten jullie er ook over, want met 5797 punten behaalt New Horizons de vierde plek!

De anderhalvemetersamenleving (leuk Scrabble-woord) is nergens te bekennen in het pittoreske eilandleven van Animal Crossing: New Horizons. Met Dodo Airlines vlogen jullie naar alle uithoeken van de wereld om vrienden en familie te bezoeken en samen de leukste activiteiten te beleven. In een wereld waarin een simpel leven ineens een stuk ingewikkelder werd, bleek een simulatiegame als Animal Crossing het perfecte toevluchtsoord te zijn. Je moest alleen niet vergeten om je knollen voor zondag te verkopen…

Bedankt voor de fijne afleiding, Nintendo, en gefeliciteerd met deze mooie verdienste!


Derde plek - Ghost of Tsushima

Ghost of Tsushima


'Als Ubisoft het niet doet, dan doen wij het maar.' Dat moest de gedachte van Sucker Punch geweest zijn toen ze de samoerai-simulator Ghost of Tsushima maakten. Door de open wereld en de combinatie van vechten en sluipen is de vergelijking met Assassin’s Creed snel gemaakt, maar daarmee doen we Ghost of Tsushima eigenlijk tekort.

In deze betoverend mooie game zien we de nobele samoerai Jin Sakai langzaam zijn identiteit opgeven om de Ghost van Tsushima te worden om het eiland te redden van de Mongoolse invasie. De bloesemblaadjes die als een regen op je neerkomen terwijl je door de verschillende biomen van het eiland reist steken prachtig af tegen de bloederige en kille zwaardgevechten. Het emotionele en filmische verhaal maakt het geheel tot een onvergetelijke ervaring.

Jullie deelden maar liefst 6762 punten uit aan Ghost of Tsushima waarmee deze game een welverdiende derde plek behaalt. Gefeliciteerd Sony en Sucker Punch!


Assassin's Creed Valhalla

Assassin's Creed Valhalla


Let’s go-a-vikingr! De Assassin’s Creed-serie blijft een favoriet en met Valhalla konden we eindelijk in de huid van een echte Viking kruipen. Vaarwel zonnige oorden van Egypte en Griekenland, en Hej sneeuwige bergtoppen van Noorwegen!

Assassin’s Creed Valhalla weet de juiste balans te slaan tussen vertrouwde gameplay zoals we die kennen uit Assassin’s Creed Origins en Odyssey, en nieuwe elementen. Het verhaal is opgedeeld in losstaande hoofdstukken en de icoontjesparade op de wereldkaart werd ingeruild voor meer uniekere activiteiten, met kort maar krachtige zijmissies. Gecombineerd met de rauwe en brutale vechtstijl van de meedogenloze Vikingen, waait Valhalla een frisse Noordenwind door de geliefde serie.

Het komt dan ook niet als een verrassing dat Assassin’s Creed Valhalla zoveel stemmen binnenhaalde. Met maar liefst 7990 punten grijpt Eivor net naast de hoofdprijs, maar een tweede plaats is al een prachtige prestatie op zich. Gefeliciteerd Ubisoft, en Skål!


Winnaar - The Last of Us: Part II

The Last of Us: Part II


Er kan er maar één de absolute winnaar zijn, en dat is niet minder dan The Last of Us: Part II. Deze game is niet in een paar zinnen te vatten, maar moet je ervaren hebben. Nooit hebben we zoveel emoties gevoeld als tijdens de hartverscheurende reis van Ellie en haar tegenspeler.

Het eerste deel was al een meesterwerk, en met dit vervolg bewijst Naughty Dog dat ze het trucje niet verleerd zijn. Ellie leert ons om te haten en lief te hebben, om te weten wat geluk is, en dat voor onze ogen te zien opgaan in rook. Haar reis eist alsmaar meer bloedvergiet, maar het herbeleven van haar herinneringen aan vrolijkere tijden zet ons steeds verder op het pad naar wraak. The Last of Us: Part II is een emotionele reis, die je na afloop niet meer uit je hoofd krijgt.

Dit is duidelijk geen game die je speelt om jezelf op te beuren na een baaldag, maar ondanks de deprimerende omstandigheden waarin we ons bevinden, vonden jullie iets bijzonders in The Last of Us: Part II en stemden jullie deze game naar de overwinning. Met 8335 punten is The Last of Us: Part II Game Mania’s Game of the Year van 2020. Gefeliciteerd Naughty Dog en Sony!


Benieuwd waar je favoriet is geëindigd? Dit is de top 25!

Nogmaals bedankt voor al jullie stemmen en tot volgend jaar! De winnaar van de gratis game wordt persoonlijk gecontacteerd. En zoals altijd: Stay safe and keep on gaming! 💚💛


Lees ook: