Fortnite: Chapter 2 – Season 3: Splashdown is nu beschikbaar

Overleef de overstroming

Op het einde van Season 2 konden we het Fortnite Device-event aanschouwen: een zondvloed van bijbelse proporties, en een met vissen gevulde watermuur waar je in kon zwemmen. Dit was al een voorbode van veel nattigheid in Seizoen 3! Vanaf vandaag ligt het grootste deel van de kaart onder water. Met de meeste locaties van vorig seizoen op de bodem van de zee, biedt seizoen 3 nieuwe gebieden om te ontdekken zoals Rickety Rick en Catty Corner.

Splashdown

Seizoen 3 heet ‘Splashdown’ en dat mag je letterlijk nemen. Duik naar locaties, ga met je Jetski achter haaien aan (of gebruik gewoon de haai) en zwem in draaikolken die je terug omhoog schieten. Ook vrachtwagens en hanggliders zijn leuke nieuwe manier om de map te ontdekken. Een nieuwe en interessante locatie is Fortilla, een fort gemaakt van schrootafval midden op het water. Tijdens het live-event zagen spelers hoe het gebouw van The Agency werd weggevaagd en er uit de overblijfselen een soort magnetische toren oprees. Nu kunnen we op deze locatie The Authorithy terug vinden. We verwachten alvast dat tijdens dit seizoen nog heel wat schatten gaan komen bovendrijven. De map zal waarschijnlijk stilaan opdrogen dus hou je ogen open voor nieuwe loot!

Fortnite Capter 2 Season 3 Map
(Klik voor groter formaat)

Nieuwe vijanden

Het gevecht tussen de Ghost en de Shadow is eindelijk klaar, maar de restanten zijn zeker nog aanwezig. Zo zijn er nog steeds Shadow-handlangers te vinden en zijn er nu ook Marauders. Deze Marauders landen met een soort komeet en gaan als groep spelers te lijf. Deze Marauders kunnen alle wapens bezitten die een speler ook kan vinden. Sta er dus niet raar van op te kijken als een Marauder opeens een raket op je afvuurt. Daarbij lijkt de AI te zijn verbeterd, want de Marauders proberen je meteen te flankeren.

Fortnite Battle Royale Chapter 2 Season 3 Enemies

Wat krijg je bij een Battle Pass?

Zoals gebruikelijk is Fortnite geheel gratis te spelen, maar door de Battle Pass voor het seizoen af te sluiten ontgrendel je vele extra’s. Zoals altijd ontgrendel je allerlei skins voor je personages en wapens, maar sinds het vorige seizoen heb je zelf de keuze in hoe je ervaringspunten voor deze extra’s verdient.

Fortnite Battle Royale Chapter 2 Season 3

Map Challenges

Vind of verzamel items, ontdek locaties of schakel je tegenstander uit op een specifieke manier. Elke donderdag mag je een nieuwe uitdaging verwachten!

Ontgrendel nieuwe skins

Zoals gebruikelijk levert het aanschaffen van een Battle Pass je de mogelijkheid om diverse nieuwe personageskins te ontgrendelen op. De nieuwe personages kun je gedurende de Battle Pass ook in één van twee verschillende versies vormgeven: die van team Fade en team Ocean – elk team komt met een unieke variatie op de skins.

Verder is er ook de schattige Kit, een half-robot / half-kitten, een mechanic met de naam Jules, Aquaman en nog vele anderen.

Koop nu de Chapter 2 - Season 3 Battle Pass!

Heb je de Battle Pass nog niet? Bestel de Battle Pass voor PlayStation 4 eenvoudig via Game Mania! Je krijgt dan direct de code in je mailbox zodat je meteen aan de slag kan. Of spring binnen bij een van onze Game Mania-winkels om de Battle Pass aan te schaffen voor PlayStation 4, Xbox One of Nintendo Switch!

playstation-store-wallet-topup €5 playstation-store-wallet-topup €10
PlayStation Network €5 PlayStation Network €10

Ga meteen van start met de Yellowjacket Starter Pack

Sta vlijmscherp voor het nieuwe seizoen met de prachtige Yellowjacket Starter Pack en ontvang:

  • 600 V-Bucks
  • Yellowjacket-outfit
  • Backstabber Back Bling
  • Venom Blade-pikhouweel

Yellowjacket Starter Pack Yellowjacket Pack voor €5

Tot zover de belangrijkste veranderingen in het nieuw seizoen van Fortnite. Sta jij ook te popelen om de grote duik te wagen? Er valt vast nog veel meer te ontdekken in seizoen drie van het tweede hoofdstuk van Fortnite!

Fortnite Battle Royale Chapter 2 Season 3