Fortnite: Chapter 2 – Season 2: Top Secret is nu beschikbaar

Ben jij de beste spion?

Vorig jaar sloeg Fortnite een nieuwe weg in – in plaats van seizoen 11 ging de battle royale-game flink op de schop met Chapter 2. Het eerste seizoen van dit nieuwe hoofdstuk duurde meteen een stuk langer dan normaal, en die lijn wordt met het tweede seizoen doorgezet. Fortnite heeft met dit nieuwe seizoen, dat vanaf nu beschikbaar is, weer een hoop toevoegingen gekregen. Lees verder om er alles over te weten te komen!

Top Secret

Seizoen 2 heet ‘Top Secret’ en draait dan ook om spionnen. Spelers kunnen allerlei skins vrijspelen waarmee ze in de huid van een topspion kunnen kruipen, zoals Secret Agent Peely – een levende banaan! – de supersterke Agent Meowscles en de slechterik Midas. Dat levert natuurlijk ook een aantal speciale missies voor Battle Pass-eigenaren op waarmee je je spionnen-skills kunt bewijzen. Met die missies speel je de mogelijkheid vrij om je personage aan te laten sluiten bij een van de geheimzinnige organisaties: Shadow en Ghost. Voor elke organisatie is er per personageskin ook een unieke skin vrij te spelen!

Fortnite Battle Royale Chapter 2 Season 2

Een nieuw eiland

Het nieuwe eiland dat sinds Chapter 2 beschikbaar is, blijft bestaan, maar het nieuwe seizoen levert diverse nieuwe locaties op. Deze zijn natuurlijk geheel vormgegeven met het spionnenthema in het achterhoofd. Zo zijn er boordeiland in de buurt van Slurpy Swamp, een geheim complex in een grot, een luxe jachtboot aan de kust van Steamy Stacks en een prachtige superschurkenvilla met een rots in de vorm van een gigantische haai. 
In het midden van de map is nu zelfs een Agency-basis, dat meteen als HUB functioneert en waar je nieuwe missies kunt accepteren en agenten kunt werven. Hieronder vind je de nieuwe map en screenshots van de nieuwe locaties.

Fortnite seizoen 10 map
(Klik voor groter formaat)

Wat krijg je bij een Battle Pass?

Zoals gebruikelijk is Fortnite geheel gratis te spelen, maar door de Battle Pass voor het seizoen af te sluiten ontgrendel je vele extra’s. Zoals altijd ontgrendel je allerlei skins voor je personages en wapens, maar sinds het vorige seizoen heb je zelf de keuze in hoe je ervaringspunten voor deze extra’s verdient.

Fortnite Battle Royale Chapter 2 Season 1

Speel geheime missies

Een van de mogelijkheden dit seizoen is om geheime spionnenmissies te spelen. Deze missies komen voor een beperkte tijd beschikbaar en laten je volgens Epic “het lot van het eiland bepalen”. Hoe dan ook kun je hiermee je innerlijke James Bond botvieren!

Fortnite Battle Royale Chapter 2 Season 1 Fortnite Battle Royale Chapter 2 Season 1

Ontgrendel nieuwe skins

Zoals gebruikelijk levert het aanschaffen van een Battle Pass je de mogelijkheid om diverse nieuwe personageskins te ontgrendelen op. De nieuwe personages, die allemaal onderdeel zijn van The Agency, kun je gedurende de Battle Pass ook in één van twee verschillende versies vormgeven: die van team Shadow en team Ghost – elk team komt met een unieke variatie op de skins.

Elk nieuw personage heeft daarbij zijn of haar eigen mogelijkheden. Zo kan Maya voor het eerst in de geschiedenis van Fortnite haar uiterlijk geheel aanpassen – daardoor kun je in totaal 3,8 miljoen verschillende variaties van haar maken! Je bepaalt zelf wat voor kleding en tatoeages ze heeft. Verder zijn er de stijlvolle bananenman Agent Peely, de katachtie Agent Meowscles, Skye, Midas die een mysterieuze ‘gouden touch’ heeft, de explosieve Tntina en  Brutus. In de trailer zien we zelfs nog even superheld Deadpool voorbij komen, dus mogelijk kun je hem gedurende het spel ook ontgrendelen!

Koop nu de Chapter 2 - Season 2 Battle Pass!

Heb je de Battle Pass nog niet? Bestel de Battle Pass voor PlayStation 4 eenvoudig via Game Mania! Je krijgt dan direct de code in je mailbox zodat je meteen aan de slag kan. Of spring binnen bij een van onze Game Mania-winkels om de Battle Pass aan te schaffen voor PlayStation 4, Xbox One of Nintendo Switch!

Fortnite Battle Royale Chapter 2 Season 1 Fortnite Battle Royale Chapter 2 Season 1
Chapter 2 Season 2 Battle Pass Chapter 2 Season 2 Battle Pass
+ 1.000 V-Bucks

Tot zover de belangrijkste veranderingen in het nieuw seizoen van Fortnite. Sta jij ook te popelen om in de huid van een superspion te kruipen? Er valt vast nog veel meer te ontdekken in seizoen twee van het tweede hoofdstuk van Fortnite. Succes, agent!