Zo manage je je eigen team in FIFA 21 Ultimate Team!

De populairste FIFA-modus uitgelegd

 1. Wat is FIFA Ultimate Team?
 2. Wat is je doel?
 3. Wat is er nieuw in FIFA 21?
 4. Wat zijn FUT ICONS?
 5. Wat zit er in een FUT Pack?
 6. Hoeveel zijn FUT Points waard?
 7. Welke soorten kaarten zijn er?
 8. Handige Tips & Tricks

Wat is FIFA Ultimate Team?

Welke factor maakt een elftal succesvol? De voetbalsterren die jaarlijks miljoenen verdienen? De trainer die altijd in het vizier ligt van de kritische supporters? De fans die elke week in wind en weer klaar staan om hun team aan te moedigen? Wij zijn, net als EA Sports overtuigd, dat een succesvol elftal een combinatie van ál die factoren is. FIFA Ultimate Team geeft je de controle over al het reilen en zeilen van een team.

Je stelt je eigen team samen door kaarten te verzamelen van de beste voetbalspelers ter wereld. Dit doe je door FUT pakketten te kopen met verdiende FUT Coins (in-game munten) of FUT Points (verkrijgbaar via Game Mania). Spelers die je niet wenst, kan je ruilen op een globale transfermarkt en met de opbrengsten van je transfers kan je nieuwe spelers kopen die een betere chemie hebben met je huidige team. Eens je een team hebt samengesteld kan je wedstrijden spelen en zien hoe goed je innerlijke coach is.

Wat is je doel?

Afhankelijk van je voorkeur kunnen je motivaties en doelstellingen in FIFA Ultimate Team erg afwijken van andere FUT spelers. Je hebt enorm veel vrijheid in wat je wil en kan doen met je team. We raden dus aan dat je van te voren even nadenkt over het doel van je team. Wil je onbekende sterspelers ontdekken? Wil je rijk worden door jonge, succesvolle spelers te ruilen? Of een droomteam bouwen met je favoriete spelers? FUT daagt je uit om je club te verbeteren met jouw visie.

Wat is er nieuw in FIFA 21?

De FIFA 21 Ultimate Team spelmodus mag drie grote pijlers toevoegen:

 • FUT-co-op - Een nieuwe manier om online samen te werken met vrienden en te strijden voor beloningen. Sla de handen ineen in zowel Division Rivals als Squad Battles om wekelijkse voortgang te verdienen en toe te werken naar gloednieuwe Co-op doelstellingen die samen spelen meer belonen dan op het veld winnen.
 • Uitgebreide clubaanpassingen - Maak je FUT-club echt uniek met een reeks nieuwe en uitgebreide manieren om het uiterlijk van je team aan te passen, zowel op het veld als op de tribune.
 • Eén FUT-club - Als je met Dubbele rechten (Dual Entitlement) upgradet naar de nieuwe generatie consoles, kun je je FUT-club meenemen van PlayStation 4 naar PlayStation 5 of van Xbox One naar Xbox Series X en vice versa met een cross-gen transfermarkt en klassementen in FUT 21.
FIFA 21 Ultimate Team Co-op

Wat zijn FUT ICONS?

De sterkte van je team is waar het allemaal om draait. FIFA geeft je met behulp van een leensysteem toegang tot de beste spelers allertijden zoals Pelé, Diego Maradona, Ronaldo Nazário, Ronaldinho,... Deze voetballegendes uit lang vervlogen tijden kan je tijdelijk opstellen om je team te boosten. Dit zijn de FUT ICONS. Deze zeldzame FUT spelers zijn spelers die je voor een aantal matches opstellen.

FIFA 21 Ultimate Team Icons 100

FUT ICONS kan je verdienen via in-game packs. Van iedere Icon bestaan vier versies, die verschillende momenten van de carrière van de speler in kwestie voorstellen en daardoor ook in prestatie verschillen. De verschillende versies zijn ook nog eens op andere momenten beschikbaar in Packs. Hieronder vind je een overzicht voor FIFA 21:

 • Base Icons stellen het begin van de speler zijn carrière voor en zijn daardoor het zwakst. Beschikbaar t/m mid-december 2020.
 • Mid Icons vertonen de speler op een later moment in zijn carrière, en zijn wat sterker. Beschikbaar t/m mid-februari 2020.
 • Prime Icons vertegenwoordigen de speler op de piek van zijn carrière waarin hij in topvorm was. Beschikbaar van december 2020 tot het einde van FIFA 21.
 • Moment Icons focussen op een historische prestatie van de speler en zijn daardoor het allerbest. Beschikbaar van februari 2021 tot het einde van FIFA 21.

Wat zit er in FUT Packs?

Nieuwe teamgenoten speel je vrij door FUT Packs te openen. Er zijn drie soorten basis packs: bronzen, zilveren en gouden packs. Daarnaast zijn er nog talloze promo packs die thema gebonden zijn en doorheen het jaar beschikbaar komen voor een korte termijn.

Het aantal packs dat je wil openen is afhankelijk van het aantal FUT Coins dat je bezit of hoeveel je wenst te spenderen aan FUT Points. Je kan de FUT Packs verdienen op verschillende manieren: door de eerder vermelde munten in het spel te verdienen met uitdagingen, door FUT Points te kopen, of bijvoorbeeld door doelstellingen te behalen, FUT Rivals en Squad Battles te spelen, et cetera.

Welke spelerkaarten zijn de beste, hoor ik je zeggen? Neem een kijkje naar de Top 1000 spelers die je kan verdienen in FIFA 21. De ratings zijn gebaseerd op de voetbalprestaties van het afgelopen jaar. Naast spelers vind je ook kaarten terug die eenmalig gebruikt kunnen worden. Deze kaarten geven je de kans om geblesseerde spelers te genezen, de fitheid van je speler te verhogen, maar ook nieuwe uniformen, team logo’s en stadions vrij te spelen.

Hoeveel zijn FUT Points waard?

FUT Points zijn beschikbaar via Game Mania. Met FUT Points kan je verschillende packs aankopen. De standaard pakketten zijn en bevatten:

 • Silver (2500 Coins of 50 FUT Points): 12 kaarten (een mix van 12 zilveren items, 1 zeldzame kaart)
 • Premium Silver (3750 Coins of 75 FUT Points): 12 kaarten (een mix van 12 zilveren items, 3 zeldzame kaarten)
 • Gold (5000 Coins of 100 FUT Points): 12 kaarten (een mix van 12 gouden items, 1 zeldzame kaart)
 • Premium Gold (7500 Coins of 150 FUT Points): 12 kaarten (een mix van 12 gouden items, 3 zeldzame kaarten)

Koop FIFA 21 FUT Points

Bestel je FIFA 21 Punten gemakkelijk en snel bij Game Mania! Betaal eenvoudig met iDeal of creditcard en je ontvangt de code direct in je inbox. Bovendien verdien je ook nog Game Mania XP Coins bij elke aankoop, waarmee je voor leuke kortingen kan sparen.

FIFA 21 FUT Points kopen

FIFA 21 FUT Points

PS4 & PS5

Van 500 tot 12000 Points - meerdere bedragen beschikbaar!

FIFA 21 FUT Points kopen

FIFA 21 FUT Points

Xbox One & Series X|S

Van 500 tot 12000 Points - meerdere bedragen beschikbaar!

Welke soorten kaarten zijn er?

Regular Cards (standaard kaarten): De eerste keer dat je FUT speelt in de nieuwste FIFA krijg je een standaard pack waarin 19 standaard kaarten zitten (11 spelers voor je actieve team en 8 wisselspelers). De set spelers die je krijgt, kan je niet ruilen zodat je altijd een functionerend team hebt.

Tijdens de winterstop worden de statistieken/ratings van alle spelers vaak bijgewerkt en kan je geüpgradede versies van deze spelers uit packs trekken. Om de standaard kaarten in FUT up-to-date te houden wordt de échte transfermarkt ook in de gaten gehouden door EA Sports. Voor transfers tijdens de winterstop zal EA Sports een nieuwe kaart uitbrengen waarop de club, en eventueel de league, waarin de voetballer speelt, aangepast worden.

In Form Cards (IF): In Form kaarten zijn kaarten die leven en regelmatig aanpassingen krijgen. De In Form kaarten krijgen een beoordeling die gebaseerd is op hun meest actuele prestaties van die week, maand, jaar of seizoen,... De statistieken op deze kaart kunnen afwijken van de standaard kaarten. Er zijn talloze soorten kaarten die inspelen op bepaalde periodes van het voetbalseizoen. We lichten er enkele uit:

 • Team of the Week (TOTW): Elke week selecteert EA Sports spelers die uitzonderlijke prestaties hebben neergezet. Deze spelers vormen het Team of the Week. In de wekelijkse TotW Challenge kan je dit team uitdagen en speciale beloningen winnen.
 • Team of the Year (TOTY): In januari blikt EA Sports terug op het afgelopen jaar. Via een officiële stemming van de FIFPro, en tijdens het FIFA Ballon d’Or Gala, worden de beste spelers van het jaar genomineerd. De uiteindelijke selectie wordt bepaald door EA en polls waar FIFA-spelers op kunnen stemmen. Al deze spelers worden samengevoegd in het Team of the Year.
 • Team of the Season (TOTS): Tussen mei en juni worden de prestaties van de echte spelers opnieuw geëvalueerd. In tegenstelling tot de Team of the Year kaart wordt er bij deze update alleen rekening gehouden met hun prestaties tijdens het seizoen, niet voor het volledige kalenderjaar. Ook wordt er niet één team gemaakt uit deze spelers maar 18 teams, eentje voor elke regio of league. Deze kaarten vervangen vanaf dat ogenblik de overeenstemmende standaard kaarten.

Ten slotte zijn er nog unieke varianten van kaarten die gebonden zijn aan specifieke gebeurtenissen zoals Player of the Month, Player of the Year, Man of the Match, Heroes Cards (individuele kaarten om uitzonderlijke voetbalprestaties te eren), FUTTIES (gekozen door de FIFA community), Record Breakers (kaarten van spelers die records breken), Ones to Watch Cards (kaarten van beloftevolle spelers waarvan de kaart mee evolueert tijdens het seizoen), Halloween Cards, én zoveel meer…

Elke soort kaart heeft een unieke look & feel. 

Handige Tips & Tricks

Coins verdienen

Om veel kaarten te verdienen moet je veel packs kopen. Als je deze allemaal moet kopen met FIFA Points loopt het kostenplaatje hoog op. Daarom zijn er een aantal eenvoudige, universele tips om sneller FIFA Coins te verdienen.

 1. Start met een bronzen team en focus op de Manager Tasks. Het werkt als een handige tutorial en je leert er veel bij over de dynamieken van Team Chemistry.
 2. Gebruik je eerste FIFA Coins om transfers te regelen en niet om packs te kopen. De eerste uurtjes moet je wijden aan het doelgericht verbeteren van je team.
 3. Speel toernooien, seizoenen en matches in single player om te oefenen. Voor elke match die je wint, word je beloond met munten en kaarten. De keerzijde is dat je meer verdient als je online matches speelt (en wint).
 4. Play fair! Als je fair speelt, krijg je veel meer coins na het spelen van een match. Tegendoelpunten, overtredingen, gele en rode kaarten,… zorgen er allemaal voor dat je minder Coins krijgt na afloop van de match.
 5. Beëindig elke wedstrijd! Laat je niet kennen wanneer je aan het verliezen bent, dat hoort nu eenmaal bij elke sport. Als je een match vroegtijdig beëindigt, verlies je je vermenigvuldiger en krijg je dus een extra penalty bovenop je verlies.

Team Building

Team Chemistry is belangrijk voor de ploeggeest. De samenstelling maakt of kraakt een ploeg. De Team Chemistry wordt aangeduid door rode, oranje of groene verbindingen. Afhankelijk van de kleuren is de chemie tussen spelers beter, of slechter.

 • Rood heeft een negatieve invloed
 • Oranje heeft meestal een neutrale invloed
 • Groen heeft een positieve invloed

Belangrijke factoren die de Team Chemistry beïnvloeden

 • Kennen de spelers elkaar? Zowel de club, de nationaliteit als de league bepalen of er een link tussen de spelers is. Hoe meer overeenkomsten, hoe beter de Chemistry en hoe hoger de boost voor de speler en het team.
 • Spelen alle spelers op hun positie? Wanneer je een speler uit positie zet, heeft dit meteen een negatieve impact op de individuele prestaties.
 • Wie is de manager van het team? Net als bij de spelers is de nationaliteit en de league belangrijk om een Chemistry boost te krijgen.
 • Hoe loyaal is de speler? Een transfer moet eerst 10 matches spelen voor dat team om zijn loyaliteit op te krikken.

Fitheid is even belangrijk als Team Chemistry. De fitheid is de mate waarin je spelers zich fit voelen om te spelen. Hoe lager de fitheid, hoe slechter de prestaties van je spelers. Met behulp van speciale kaarten kan je de fitheid van bepaalde spelers vernieuwen.

Leenspelers zijn meestal uitzonderlijk sterke spelers (ICONS). Net als in voorgaande FIFA games kan je andere kaarten van dezelfde speler met elkaar fusioneren zodat je die speler langer kan gebruiken.


Zo, dat was onze uitleg over FIFA 21 Ultimate Team. Nu is het aan jou! Stel je team samen, open die felbegeerde pakjes en strijd voor roem en faam! We zien je op het veld ;-).