Manage je eigen team in FIFA Ultimate Team!

Leer meer over FIFA's populairste spelmodus! 

 1. Wat is FIFA Ultimate Team?
 2. Wat is je doel?
 3. Wat is er nieuw in FIFA 19?
 4. Wat zijn FUT ICONS?
 5. Wat zit er in een FUT Pack?
 6. Hoeveel zijn FUT Points waard?
 7. Welke soorten kaarten zijn er?
 8. Handige Tips & Tricks
 9. FIFA Ultimate Team Companion App (Android/iOS/PC)

Wat is FIFA Ultimate Team?

Welke factor maakt een elftal succesvol? De voetbalsterren die jaarlijks miljoenen verdienen? De trainer die altijd in het vizier ligt van de kritische supporters? De fans die elke week in wind en weer klaar staan om hun team aan te moedigen? Wij zijn, net als EA Sports overtuigt, dat een succesvol elftal een combinatie van ál die factoren is. FIFA Ultimate Team geeft je de controle over al het reilen en zeilen van een team.

Je stelt je eigen team samen door kaarten te verzamelen van de beste voetbalspelers ter wereld. Dit doe je door FUT pakketten te kopen met verdiende FUT Coins (in-game munten) of FUT Points (verkrijgbaar via Game Mania). Spelers die je niet wenst, kan je ruilen op een globale transfermarkt en met de opbrengsten van je transfers kan je nieuwe spelers kopen die een betere chemie hebben met je huidige team. Eens je een team hebt samengesteld kan je wedstrijden spelen en zien hoe goed je innerlijke coach is.

Wat is je doel?

Afhankelijk van je voorkeur kunnen je motivaties en doelstellingen in FIFA Ultimate Team erg afwijken van andere FUT spelers. Je hebt enorm veel vrijheid in wat je wil en kan doen met je team. We raden dus aan dat je van te voren even nadenkt over het doel van je team. Wil je onbekende sterspelers ontdekken? Wil je rijk worden door jonge, succesvolle spelers te ruilen? Of een droomteam bouwen met je favoriete spelers? FUT daagt je uit om je club te verbeteren met jouw visie.

Wat is er nieuw in FIFA 19?

Ervaren FUT spelers zijn ondertussen erg vertrouwd met de gang van zaken. Naast de verbeteringen die aangebracht zijn in de editie van vorig jaar zoals de gepersonaliseerde uitdagingen mag de FIFA 19 Ultimate Team spelmode drie grote pijlers toevoegen aan zijn palmares:

 • UEFA Champions League: Voor de eerste keer maakt de UEFA Champions League deel uit van FIFA Ultimate Team. Je kan nu zelf deelnemen aan de prestigieuze clubcompetitie en nieuwe speleritems en evenementen ervaren gedurende het seizoen.
 • Division Rivals: Ontdek je plaats in de FUT-community en neem het in Division Rivals op tegen spelers
 • Squad Battles: Squad Battles keren terug van vorig jaar maar hebben dankzij hun populariteit een groot aantal stappen voorwaarts gezet. Speel tegen zwaardere tegenstanders om betere beloningen te krijgen en klim omhoog in de wereldwijde weekklassementen om beloningen te ontvangen die je persoonlijke selectie verbeteren en je zullen helpen om een hoger niveau te bereiken.
Net als vorig jaar zijn er ook dagelijkse en wekelijkse uitdagingen toegevoegd voor terugkerende spelers.

FUT ICONS

De sterkte van je team is waar het allemaal om draait. FIFA geeft je met behulp van een leensysteem toegang tot de beste spelers allertijden zoals Pelé, Diego Maradona, Ronaldo Nazário, Ronaldinho,... Deze voetballegendes uit lang vervlogen tijden kan je tijdelijk opstellen om je team te boosten. Dit zijn de FUT ICONS. Deze zeldzame FUT spelers zijn spelers die je voor een aantal matches opstellen.

FUT ICONS kan je verdienen via in-game packs. Een leenspeler herken je aan een blauw icoontje met een nummer in de rechterbovenhoek van de FUT kaart. Je verkrijgt ze op dezelfde manier als andere FUT kaarten. Via het openen van FUT Packs.

Wat zit er in FUT Pack?

Nieuwe teamgenoten speel je vrij door FUT Packs te openen. Er zijn drie soorten basis packs: bronzen, zilveren en gouden packs. Daarnaast zijn er nog talloze promo packs die thema gebonden zijn en doorheen het jaar beschikbaar komen voor een korte termijn.

Het aantal packs dat je wil openen is afhankelijk van het aantal FUT Coins dat je bezit of hoeveel je wenst te spenderen aan FUT Points. Je kan de FUT Packs verdienen op twee manieren. Door de eerder vermelde munten in het spel te verdienen met uitdagingen of je koopt FUT Points. In FIFA 17 kon je tot +12.000 verschillende kaarten verzamelen. Het is dus onmogelijk om alle kaarten te verzamelen.

Welke spelerkaarten zijn de beste, hoor ik je zeggen? Neem een kijkje naar de Top 100 spelers die je kan verdienen in FIFA 18. Hun ratings zijn gebaseerd op de voetbalprestaties van het afgelopen jaar. Naast spelers vind je ook kaarten terug die eenmalig gebruikt kunnen worden. Deze kaarten geven je de kans om gekwetste spelers te genezen, de fitheid van je speler te verhogen, maar ook nieuwe uniformen, team logo’s en stadions vrij te spelen.

Hoeveel zijn FUT Points waard?

FUT Points zijn beschikbaar via PlayStation Network, en Game Mania. Met FUT Points kan je verschillende packs aankopen. De standaard pakketten zijn en bevatten:

 • Silver (50 FUT Points): 12 kaarten (bevat tot max. 11 zilveren, 1 bronzen en 1 zeldzame kaart)
 • Premium Silver (75 FUT Points): 12 kaarten (bevat tot max. 11 zilveren, 1 bronzen en 3 zeldzame kaarten)
 • Gold (100 FUT Points): 12 kaarten (bevat tot max. 10 gouden, 2 zilveren en 1 zeldzame kaart)
 • Premium Gold (150 Points): 12 kaarten (bevat tot max. 10 gouden, 2 zilveren en 3 zeldzame kaarten)

Welke soorten kaarten zijn er?

Regular Cards (standaard kaarten): De eerste keer dat je FUT speelt in de nieuwste FIFA krijg je een standaard pack waarin 19 standaard kaarten zitten (11 spelers voor je actieve team en 8 wisselspelers). De set spelers die je krijgt, kan je niet ruilen zodat je altijd een functionerend team hebt.

Tijdens de winterstop worden de statistieken/ratings van alle spelers vaak bijgewerkt en kan je geüpgradede versies van deze spelers uit packs trekken. Om de standaard kaarten in FUT up-to-date te houden wordt de échte transfermarkt ook in de gaten gehouden door EA Sports. Voor transfers tijdens de winterstop zal EA Sports een nieuwe kaart uitbrengen waarop de club, en eventueel de league, waarin de voetballer speelt, aangepast worden.

In Form Cards (IF): In Form kaarten zijn kaarten die leven en regelmatig aanpassingen krijgen. De In Form kaarten krijgen een beoordeling die gebaseerd is op hun meest actuele prestaties van die week, maand, jaar of seizoen,... De statistieken op deze kaart kunnen afwijken van de standaard kaarten. Er zijn talloze soorten kaarten die inspelen op bepaalde periodes van het voetbalseizoen. We lichten er enkele uit:

 • Team of the Week (TOTW): Elke week selecteert EA Sports 23 spelers die uitzonderlijke prestaties hebben neergezet. Deze spelers vormen het Team of the Week. In de wekelijkse TotW Challenge kan je dit team uitdagen en speciale beloningen winnen.
 • Team of the Year (TOTY): In januari blikt EA Sports terug op het afgelopen jaar. Via een officiële stemming van de FIFPro, en tijdens het FIFA Ballon d’Or Gala, worden de beste spelers van het jaar bekroond. Al deze spelers worden samengevoegd in het Team of the Year.
 • Team of the Season (TOTS): In mei en juni worden de prestaties van de echte spelers opnieuw geëvalueerd. In tegenstelling tot de Team of the Year kaart wordt er bij deze update alleen rekening gehouden met hun prestaties tijdens het seizoen, niet voor het volledige kalenderjaar. Ook wordt er niet één team gemaakt uit deze spelers maar 18 teams, eentje voor elke regio of league.Deze kaarten vervangen vanaf dat ogenblik de overeenstemmende standaard kaarten.

Ten slotte zijn er nog unieke varianten van kaarten die gebonden zijn aan specifieke gebeurtenissen zoals Player of the Month, Player of the Year, Man of the Match, Heroes Cards (individuele kaarten om uitzonderlijke voetbalprestaties te eren), FUTTIES (gekozen door de FIFA community), Record Breakers (kaarten van spelers die records breken), Ones to Watch Cards (kaarten van beloftevolle spelers waarvan de kaart mee evolueert tijdens het seizoen), Halloween Cards, én zoveel meer…

Elke soort kaart heeft een unieke look & feel. 

Handige Tips & Tricks

Coins verdienen

Om veel kaarten te verdienen moet je veel packs kopen. Als je deze allemaal moet kopen met FIFA Points loopt het kostenplaatje hoog op. Daarom zijn er een aantal eenvoudige, universele tips om sneller FIFA Coins te verdienen.

 1. Start met een bronzen team en focus op de Manager Tasks. Het werkt als een handige tutorial en je leert er veel bij over de dynamieken van Team Chemistry.
 2. Gebruik je eerste FIFA Coins om transfers te regelen en niet om packs te kopen. De eerste uurtjes moet je wijden aan het doelgericht verbeteren van je team.
 3. Speel toernooien, seizoenen en matches in single player om te oefenen. Voor elke match die je wint, word je beloond met munten en kaarten. De keerzijde is dat je meer verdient als je online matches speelt (en wint).
 4. Play fair! Als je fair speelt, krijg je veel meer coins na het spelen van een match. Tegendoelpunten, overtredingen, gele en rode kaarten,… zorgen er allemaal voor dat je minder Coins krijgt na afloop van de match.
 5. Beëindig elke wedstrijd! Laat je niet kennen wanneer je aan het verliezen bent, dat hoort nu eenmaal bij elke sport. Als je een match vroegtijdig beëindigt, verlies je je vermenigvuldiger en krijg je dus een extra penalty bovenop je verlies.
 6. Download de FUT App (link: https://www.easports.com/nl/fifa/ultimate-team/web-app/). Via de App kan je extra FUT Coins en packs verdienen. Lees hier (anchor: Companion App) meer over de Companion App.

Team Building

Team Chemistry is belangrijk voor de ploeggeest. De samenstelling maakt of kraakt een ploeg. De Team Chemistry wordt aangeduid door rode, oranje of groene verbindingen. Afhankelijk van de kleuren is de chemie tussen spelers beter, of slechter.

 • Rood heeft een negatieve invloed
 • Oranje heeft meestal een neutrale invloed
 • Groen heeft een positieve invloed

Belangrijke factoren die de Team Chemistry beïnvloeden

 • Kennen de spelers elkaar? Zowel de club, de nationaliteit als de league bepalen of er een link tussen de spelers is. Hoe meer overeenkomsten, hoe beter de Chemistry en hoe hoger de boost voor de speler en het team.
 • Spelen alle spelers op hun positie? Wanneer je een speler uit positie zet, heeft dit meteen een negatieve impact op de individuele prestaties.
 • Wie is de manager van het team? Net als bij de spelers is de nationaliteit en de league belangrijk om een Chemistry boost te krijgen.
 • Hoe loyaal is de speler? Een transfer moet eerst 10 matches spelen voor dat team om zijn loyaliteit op te krikken.

Fitheid is even belangrijk als Team Chemistry. De fitheid is de mate waarin je spelers zich fit voelen om te spelen. Hoe lager de fitheid, hoe slechter de prestaties van je spelers. Met behulp van speciale kaarten kan je de fitheid van bepaalde spelers vernieuwen.

Leenspelers zijn meestal uitzonderlijk sterke spelers (ICONS). Net als in voorgaande FIFA games kan je andere kaarten van dezelfde speler met elkaar fusioneren zodat je die speler langer kan gebruiken.

FUT Companion App: Speel FUT overal

De nieuwe FIFA 19 Ultimate Team Webapp heeft dezelfde kenmerken als de Companion-app op Android/iOS. Je beheert er alles van doelstellingen tot Selectiesamenstellen-uitdagingen. Verhandel en beheer je selectie met de opnieuw ontworpen Web- en Companion-app op iOS en Android.

FIFA 19 is verkrijgbaar op 28/09/2018 voor PlayStation 4, Xbox OnePC, Nintendo Switch, PlayStation 3 en Xbox 360