E3 2019 Schema: Alles wat je moet weten

Persconferenties en samenvattingen

Het aftellen naar E3 is begonnen! Nog even en dan gaat de Electronic Entertainment Expo opnieuw van start! Wij kijken reikhalzend uit naar de 24e editie van ’s werelds grootste videogamebeurs. Van 11 tot 13 juni zullen de internationale videogamereuzen ons overspoelen met het heetste nieuws uit de industrie. Ben je benieuwd wat E3 allemaal voor jou in petto zal hebben dit jaar? Wij hebben een handig overzicht gemaakt van alle E3-presentaties en wat je ongeveer kunt verwachten. Uiteraard zijn alle presentaties ook te volgen via Game Mania!

Blijf deze pagina goed in de gaten houden, want na afloop van iedere presentatie vind je hier ook een samenvatting van alle aankondigingen.

Lees meer over E3 2019:

E3 Tijdschema en samenvattingen

Net als ieder jaar zullen de grootste uitgevers uit de game-industrie een spectaculaire persconferentie geven waarin nieuwe games worden aangekondigd en we nieuwe trailers en gameplay mogen aanschouwen van langverwachte titels. Dit jaar zal net even anders verlopen anders dan voorgaande jaren, want Sony en EA hebben aangegeven het voorbeeld van Nintendo te volgen en dit jaar geen liveshow te geven. Het volledige overzicht van alle bevestigde persconferenties tijdens E3 2019 vind je hieronder!

EA Play 2019

Zaterdag 8 juni t/m zondag 9 juni

Deze presentatie is afgelopen! Lees hier de samenvatting van al het belangrijke nieuws van EA Play!

In plaats van een live persconferentie op de beursvloer zal EA dit jaar hun eigen event genaamd EA Play verzorgen. Dit jaar geven ze een diepere kijk op de games met drie uur aan livestreams op zaterdag 8 juni, met gameplay en inzichten voor zes van EA's grootste gameseries. Het begint allemaal om 18:15 uur met de Countdown to EA PLAY, gevolgd door de livestreams van allerlei games.Spelers krijgen een kijkje achter de schermen met exclusieve gameplay-onthullingen, praatjes met ontwikkelaars en het laatste nieuws. Anthem, Apex Legends, Battlefield V, FIFA 20 en Star Wars Jedi: Fallen Order zullen in ieder geval de revue passeren, maar we hopen dat er ook een aantal leuke aankondigingen worden gedaan!

Microsoft E3 2019 persconferentie

Deze presentatie is afgelopen! Lees hier de samenvatting van al het belangrijke nieuws van Microsoft!

Dit is er eentje om in de gaten te houden. Van de drie consolegiganten (Xbox, PlayStation en Nintendo) is Microsoft de enige die een persconferentie geeft tijdens deze E3 en de verwachting is dat zij een tipje van de sluier gaan lichten wat betreft de volgende generatie Xbox-consoles. Het is zelfs goed mogelijk dat we de volgende Xbox al gaan aanschouwen tijdens deze persconferentie en dat we de eerste games gaan zien. Zouden Halo Infinite en Gears 5 launch titles worden voor de next-gen Xbox? We gaan het allemaal zien op zondag 9 juni!

Bethesda E3 2019 persconferentie

Deze presentatie is afgelopen! Lees hier de samenvatting van al het belangrijke nieuws van Bethesda!

Bethesda heeft alvast één titel bevestigd, namelijk Doom Eternal. Daarnaast is Wolfenstein: Youngblood nog in ontwikkeling, dus grote kans dat we daar meer van gaan zien. Een game waar iedereen halsreikend naar uitkijkt is The Elder Scrolls 6, maar volgens Bethesda hoeven we daarvoor niet onze adem in te houden. Zowel Elder Scrolls VI als Starfield maken namelijk geen onderdeel van de presentatie. Wat gaan we mogelijk nog wel zien? RAGE 2 DLC en hopelijk een paar verrassingen!

Ubisoft E3 2019 persconferentie

Deze presentatie is afgelopen! Lees hier de samenvatting van al het belangrijke nieuws van Ubisoft!

Ubisoft is een van de weinige partijen die steevast ieder jaar een persconferentie houdt. Ook dit jaar is de Franse uitgever en ontwikkelaar aanwezig, maar welke games het meebrengt is nog een beetje gissen. Het bedrijf kondigde een tijd geleden Skull & Bones aan, maar de piratengame is onlangs uitgesteld en zal ook niet aanwezig zijn bij E3, aldus Ubisoft. Beyond Good & Evil 2 is wel een goede kandidaat om weer eens uitgelicht te worden, dit keer mogelijk met de eerste echte gameplaybeelden. Assassin's Creed slaat een jaartje over, dus wie daarop zit te wachten, moet mogelijk zijn verwachtingen bijstellen. En uiteraard verwachten we weer een knotsgekke Just Dance-parade! Ubisoft weet in ieder geval altijd een leuk feestje te bouwen.

Square Enix E3 2019 persconferentie

Deze presentatie is afgelopen! Lees hier de samenvatting van al het belangrijke nieuws van Square Enix!

Ook Square Enix is van de partij, wat het naast Nintendo de enige grote Japanse uitgever maakt met een presentatie dit jaar. De stilte rondom Final Fantasy VII Remake is onlangs verbroken tijdens de State of Play-presentatie van Sony, dus de kans dat we deze titel terug gaan zien bij E3 is een stuk groter geworden. Verder heeft het bedrijf nog een Nintendo Switch-versie van Dragon Quest XI in ontwikkeling, waar we mogelijk ook meer van te zien krijgen. De geruchten rondom een Avengers-game blijven ook rondgaan, en dit zou natuurlijk een ideaal moment zijn om hier wat van te laten zien. Verder belooft Square Enix een "veelbelovende line-up aan titels" te tonen, waaronder hopelijk wat leuke verrassingen!

Nintendo Direct E3 2019

Deze presentatie is afgelopen! Lees hier de samenvatting van al het belangrijke nieuws van Nintendo!

Ook deze E3 kunnen we een speciale Nintendo Direct verwachten en ook dit jaar tasten we in het duister wat betreft de plannen van de Japanse spelontwikkelaar. Als we geluk hebben komt Animal Crossing dit jaar nog uit, dus het moet wel raar lopen als we hier niet de eerste beelden van gaan zien. Verder heeft Nintendo natuurlijk nog Link's Awakening en Luigi's Mansion 3 in ontwikkeling en draait de geruchtenmolen over een Metroid Prime Trilogy-heruitgave op volle toeren. Het enige wat zeker is bij Nintendo, is dat niks zeker is. We zullen het maar gewoon moeten afwachten!

Sony tijdens E3 2019

Geen plannen bekend

Sony PlayStation heeft bevestigd dat ze niet aanwezig zullen zijn op E3 2019. Mogelijk zullen er alsnog aankondigingen worden gedaan door PlayStation over hun nieuwste games, maar vooralsnog schittert Sony dit jaar in afwezigheid op E3!

Lees meer over E3 2019: