Dit is er allemaal nieuw aan FIFA 20

Straatvoetbal en meer realisme op het veld

Een nieuw jaar, een nieuwe FIFA! EA Sports voert elk jaar weer een reeks vernieuwingen door in de meest populaire voetbalgame ter wereld, en ook in FIFA 20 is dit niet anders. Naast verbeterde gameplay die de game nog realistischer maakt, is er zelfs een geheel nieuwe modus waarin je kunt straatvoetballen! Natuurlijk zijn er ook een hoop verbeteringen aan FIFA Ultimate Team aangebracht. Lees hieronder meer over de belangrijkste vernieuwingen van FIFA 20.

Volta voetbal

De grootste vernieuwing van FIFA 20 is zonder twijfel Volta. De klassieke FIFA Street-games keren eindelijk weer terug als nieuwe spelmodus. Oftewel: je kunt in FIFA 20 straatvoetballen! Het gaat om kleinschaligere wedstrijden die op straat en in voetbalkooien worden gespeeld. Voetballers bewegen zich nog sneller en hebben specifieke skills die passen bij straatvoetbal. Schiet een bal tegen de muur om hem voorbij een tegenstander te spelen!

Er zijn diverse modi binnen Volta om te spelen. Je kunt in teams van drie tegen drie, vier tegen vier en vijf tegen vijf spelen en zelfs Futsal – professioneel straatvoetbal – is mogelijk. Er zijn verschillende soorten velden en arena’s, waaronder op het dak van een gebouw in Tokio en onder een viaduct in Amsterdam. Je kunt je eigen speler tot in de kleinste details vormgeven en vervolgens een verhaalmodus doorlopen, waarbij je uiteindelijk je een weg voetbalt naar het Volta World Championship-toernooi in Buenos Aires. Dit vervangt The Journey uit de voorgaande FIFA-games. Natuurlijk kun je het ook tegen andere spelers over heel de wereld opnemen in de online Volta-competitie.

Intelligentere spelers

FIFA 20 introduceert ‘authentic game flow’, wat neerkomt op slimmere door de computer bestuurde spelers. Elke speler gedraagt zich nu op een manier die past bij de inzicht van een speler op wereldniveau. Daarbij houden de spelers meer rekening met jouw speelstijl om zo meer ruimte voor je te creëren en nog meer nadruk op jouw spel te leggen.

Dit levert onder andere dynamischere 1-tegen-1-duels op. De positionering van spelers is immers nog realistischer. Ook verdedigen tegenstanders nu beter, onder andere dankzij een vernieuwd tacklesysteem.

Soepelere bewegingen, waaronder zijwaarts dribbelen

De spelers die je bestuurt bewegen zich nu nog soepeler en realistischer. Zo kun je nu zijwaarts dribbelen, waarmee je spelers naar voren lokt om vervolgens langs ze te rennen met de bal in het bezit. Dankzij het bovengenoemde verbeterde tacklesysteem zijn er nieuwe mogelijkheden om aan de bal te komen. Dit gaat in combinatie met het Active Touch System. Met nieuwe tackleanimaties verover je de bal op spectaculaire wijze. En kom je dan eindelijk bij het doel, dan zorgt het zogenaamde ‘composed finishing’ er voor dat je nog consistenter die bal erin knalt. Ook het nemen van vrije trappen en hoekschoppen is op de schop gegaan: bepaal een mikpunt, geef de schietkracht aan en geef vervolgens met de joystick effect aan de bal mee.

De bal beweegt realistischer

Naast spelers moet ook de bal zich dit jaar nog realistischer gedragen. Er zijn nu nog meer banen waarop de bal kan rollen en rondvliegen, zodat er een nog grotere variatie is aan schoten. De bal draait en stuitert realistischer over het veld, waardoor je het idee hebt dat je naar een levensechte voetbalwedstrijd aan het kijken bent… waar je zelf natuurlijk de hoofdrol in speelt.

Commentaar van Sierd de Vos

Vijftien jaar lang verzorgden Evert ten Napel en Youri Mulder het commentaar voor Nederlandse en Vlaamse spelers van FIFA, maar in FIFA 20 wordt het stokje overgedragen aan Sierd de Vos en Jeroen Grueter. Sierd staat bekend om zijn enthousiaste commentaar met de nodige grappige woordspelingen. Het tweetal heeft meer dan negentig dagen in de studio vertoefd om voor uitgebreid en natuurgetrouw commentaar te zorgen. Koekoek!

Vernieuwingen in FIFA Ultimate Team

Een van de belangrijkste elementen van FIFA is tegenwoordig natuurlijk Ultimate Team, waarbij je zelf je eigen superteam samenstelt. Zo zijn er ditmaal speciale seizoensuitdagingen. Het eerste seizoen van FUT 20 loopt van 19 september tot eind oktober. Na het aanmaken van je club, vind je deze seizoensgebonden uitdagingen in het Objectives Hub via het FUT Central-menu. Door deze missies te klaren, ontvang je extra XP waarmee je seizoensbeloningen binnenhaalt. Je stijgt in levels en verdient op deze manier onder andere nieuwe pakjes met spelers en manieren om je club te customizen.

Ook nieuw zijn de zogeheten ‘FUT Friendlies’. Via een nieuwe hub kun je lokaal of online met je FUT-club spelen tegen vrienden. Dit kost je geen contracten of fitness en telt niet mee voor je algemene FUT-score (rode kaarten tellen dus bijvoorbeeld ook niet mee), en is de perfecte manier om lekker een potje te voetballen zonder kopzorgen. Er zijn verschillende House Rules om uit te kiezen – diverse veranderingen in de spelregels die in FIFA 19 zijn geïntroduceerd – waaronder Mystery Ball, waarbij de bal nieuwe eigenschappen krijgt wanneer hij uit het veld is geweest, of Swaps waarbij er een aantal spelers van team wisselen.

preorder

Pre-order nu!


Ook al zin om al deze vernieuwingen zelf te ervaren? FIFA 20 is vanaf 27 september verkrijgbaar voor PlayStation 4, Xbox One, pc en Nintendo Switch. De Switch-versie betreft de Legacy Edition, met alle elementen uit FIFA 19 en de meest recente team- en spelersupdates. Ook komen er speciale PS4-bundels met de game en de HyperX Cloud Stinger Core-headset of LVL30 Chat Headset uit. Tot slot is er de FIFA 20 Fan Edition voor PlayStation 4, met daarin een Ultimate Team Away Jersey in de maten XS, S, M, L, XL en XXL. Wil je FIFA 20 voor €25 kopen? Ontdek dan snel onze speciale inruilactie!

Op 24 september komt daarnaast de Champions Edition van FIFA 20 uit voor PlayStation 4 en Xbox One. Hiermee kun je niet alleen drie dagen eerder aan de slag met de game, je ontvangt ook speciale FUT-tenues en tot twaalf zeldzame goud-pakketten voor FUT.

Pre-order FIFA 20 bij Game Mania en je ontvangt bij release tot 3 zeldzame goud-pakketten (1 per week gedurende 3 weken), 1 van 5 Leeniconitems (Mid-versie) voor 5 FUT-wedstrijden en Special Edition FUT-tenues van de cover met Eden Hazard, alsook een Adrenalyn XL FIFA 365 Sampling Booster Pack!

PlayStation 4 Xbox One PC
PlayStation 4
Champions Edition
Xbox One
Champions Edition