Black Ops Is Back!

Call of Duty Black Ops 4 - Community Reveal Event

BLACK OPS IS BACK!

Wanneer je een telefoontje krijgt van Activision om te vragen of je de wereldwijde reveal van Call of Duty Black Ops 4 live wil meemaken, dan twijfel je niet lang! 11 Uur vliegen en een stevige jetlag later, zaten we klaar in het Los Angeles Jet Center. Een grote vliegtuighangar die voor de gelegenheid omgebouwd werd tot persruimte. Zo’n 500 zitjes, vol met YouTubers, eSporters, pers en retail mensen van over de hele wereld. Allemaal klaar om als eerste de nieuwe Black Ops 4 te ontdekken!Na een countdown van 10 minuten werden we opgewarmd met een Black Ops trailer die terugblikte op alle vorige Black Ops games. Stuk voor stuk memorabele games van de hand van Treyarch, de ontwikkelaar van de Black Ops reeks.


De sfeer zat meteen goed en we waren meer dan klaar voor de échte reveal. Tijd dus, voor de multiplayer reveal trailer!Black Ops 4 situeert zich qua setting tussen Black Ops 2 & 3 en bevat de beste elementen uit voorgaande games, met heel wat nieuwe features. First things first: er zitten geen jetpacks in de game en je kan niet ‘wallrunnen’. De hele game is 100% boots on the ground. Wil dat zeggen dat de game nu trager is? Nee, niet echt. Het is dezelfde snelle, vlotte speelstijl die we kennen van de vorige Black Ops game, waarbij je kan schieten terwijl je over obstakels springt of een kamer binnen glijdt.


We zijn zelf 45 minuten aan de slag gegaan met de multiplayer van Black Ops 4 en daar speelden we 3 verschillende gamemodes op 3 verschillende maps. De specialists zijn terug, met elk hun unieke eigenschappen en de game bevat de diepst uitgewerkte wapens ooit. Ieder wapen voelt anders aan, speelt anders en heeft heel veel customisation opties.


De maps die we speelden waren allemaal medium sized, wat perfect was voor de Domination & Hard point modes die we speelden. De drie maps hadden ook elk een heel andere setting, van een zonnig mediterraans stadje, tot een middeleeuws kasteel aan het strand en een militaire basis op een besneeuwde bergtop. Allemaal heel kleurrijk en heel goed gebalanceerd.


De grootste wijziging die ons is bijgebleven na 3 kwartier spelen is het vernieuwde health regeneration systeem. In tegenstelling tot vorige Black Ops games heb je nu onderaan een health cijfer en je geneest niet meer vanzelf. Je hebt wel de mogelijkheid om jezelf te healen met een druk op de knop, maar dat kan slechts 1 keer (er zit een cooldown op), waardoor de game een stuk tactischer wordt. Zo kan je bijvoorbeeld heel snel het gevecht terug aangaan nadat je fel beschoten werd als je jouw health pack hebt bewaard tot het juiste moment. We hadden ook het gevoel dat je meer health hebt dan in vorige CoD games, waardoor het moeilijker is om vijanden te doden, maar waardoor je zelf dus ook langer blijft leven. En dat tweede is zeker voor ons mooi meegenomen ;-)


ZOMBIES


10 jaar nadat zombies voor het eerst verschenen in een Call of Duty game (World at War), krijgen we een totaal vernieuwde zombies mode in Black Ops 4. Nieuwe personages, nieuwe storylines en nieuwe wapens. En voor het eerst krijg je bij de lancering van de game ook meteen toegang tot 3 verschillende chapters, waarvan eentje zich zelfs op de Titanic afspeelt!


Check hier de trailer van de ‘IX’ chapter uit de zombies mode van Black Ops 4:BLACKOUT - BATTLE ROYALE


De geruchten gingen al een tijdje de ronde en het was dan ook geen heel grote verrassing toen de derde game-mode uit Call of Duty Black Ops 4 bekendgemaakt werd. Blackout is namelijk de nieuwe Battle Royale mode! Battle Royale games zijn op dit moment erg populair en ontwikkelaar Treyarch heeft dat natuurlijk ook opgemerkt. De ontwikkelaars zijn zelf ook fan van de Battle Royale games en willen met Black Ops 4 - Blackout een ongeziene ervaring brengen.


Blackout bevat de grootste Call of Duty map die ooit gemaakt is. De map is zo’n 1.500 keer groter dan Nuketown! En wat helemaal geweldig is, is het feit dat Nuketown en andere bekende maps uit het verleden ook onderdeel uitmaken van die ene grote Blackout map! Met hoeveel spelers deze mode gespeeld kan worden is nog niet bekend.  Wel is zeker dat het dezelfde strakke gameplay gaat bevatten die we gewend zijn van Black Ops. Je kan in deze mode ook voor het eerst zelf land, lucht en watervoertuigen besturen om jezelf (en je squad) over de map te verplaatsen.


We hebben deze mode nog niet in actie gezien. Hopelijk kan dat wel tijdens E3 begin juni. Tot die tijd moeten we het met deze trailer doen, maar wij zijn alvast heel enthousiast over deze veelbelovende game-mode!
Call of Duty Community Vlaanderen / Nederland

 

Kijk jij ook zo uit naar Call of Duty: Black Ops 4? 

Deel je hype met 2,500 andere fans in de Call of Duty Community Vlaanderen / Nederland!