Al het belangrijke nieuws van Bethesda’s E3-conferentie

De releasedatum van Doom Eternal en nog veel meer

Ideaal was het voor gamers in de Benelux niet: Bethesda’s E3-persconferentie werd om 2:30 uur ’s nachts gehouden. Toch was het de moeite waard om wakker te blijven, want de uitgever kwam met een aantal mooie aankondigingen. Nee, The Elder Scrolls VI en Starfield waren er – zoals van te voren al bevestigd – niet, maar gelukkig waren er genoeg bekende en compleet nieuwe games om indruk mee te maken.

Lees meer over E3 2019:

Doom Eternal komt op 22 november uit

Vanaf 22 november kunnen we eindelijk onze gewelddadige impulsen weer kwijt in he t vervolg op het in 2016 verschenen Doom. Doom Eternal wordt nog gewelddadiger, sneller en indrukwekkender. Zo bezoek je nu zowel de hemel als de hel, heb je een fijne grijphaak om je snel voort te bewegen en demonen mee te spiesen, en is er een nieuwe multiplayermodus genaamd Battlemode. Het spel komt naar PlayStation 4, Switch, Xbox One en pc. Er verschijnt zelfs een collector’s edition met een levensgrote Doom-helm. Zo speel je de shooter pas echt in stijl.

preorder

Pre-order nu!


PlayStation 4
Standaard Editie
Xbox One
Standaard Editie
Nintendo Switch
Standaard Editie
PC
Standaard Editie
PlayStation 4
Deluxe Edition
Xbox One
Deluxe Edition
PC
Deluxe Edition
PlayStation 4
Collector's Edition
Xbox One
Collector's Edition
PC
Collector's Edition

Verken de paranormale wereld in Ghostwire Tokyo

Shinji Mikami is een ware legende. Hij stond niet alleen aan het roer van de Resident Evil-reeks, de laatste jaren heeft hij naam gemaakt met zijn nieuwe studio Tango Gameworks via de minstens zo spannende The Evil Within-franchise. Zijn nieuwe game heet Ghostwire Tokyo, dat zich – verrassing! – in Tokio afspeelt. Spelers mengen zich in een strijd tussen de mensheid en mysterieuze paranormale krachten. Helaas geeft de eerste trailer nog niet veel prijs van wat we kunnen verwachten, maar de interesse is gewekt. Nu nog wachten op meer duidelijkheid over een releasedatum en de systemen waarop het spel verschijnt…

preorder

Pre-order nu!


PlayStation 4 Xbox One

Switch-versie van The Elder Scrolls Blades aangekondigd

The Elder Scrolls Blades kun je al een tijdje gratis en voor niets spelen op je iPhone of Android-toestel. Deze herfst kan dat ook op de Switch. Ook op Nintendo’s hybride console wordt het spel geheel gratis. Sterker nog: de Switch-versie krijgt cross-saves en cross-progressie, zodat je na het spelen van de mobiele versie gewoon verder kunt waar je bent gebleven op de Switch.

Bethesda brengt vandaag ook een update voor de mobiele versie van Blades uit. Hierin zitten arenagevechten en een spannend nieuw verhaal over draken.

Klassieke serie Commander Keen keert terug

Wie kent de klassieke Commander Keen-games nog? Bethesda brengt de franchise terug als free-to-play game voor iOS en Android. Met een nieuwe, tekenfilmachtige stijl en nieuwe personages: de kinderen van de oorspronkelijke Commander Keen! Deze platformer laat je tevens tegen andere gamers spelen. Het levert een interessante nieuwe visie voor deze geprezen serie op.


Rage 2 krijgt een nieuwe uitbreiding

Rage 2 is nog maar een paar weken uit, maar mocht je er al doorheen zijn, geen nood: Bethesda werkt nu al aan een uitbreiding die later dit jaar uitkomt. Rise of the Ghosts oogt minstens zo getikt als het spel zelf komt met een hele zwik nieuwe content, zoals een uitbreiding van het verhaal, nieuwe missies, voertuigen en zelfs cheatcodes. Zo blijf je nog wel even zoet in deze post-apocalyptische wereld.

PlayStation 4 Xbox One PC

Een nieuwe trailer van Wolfenstein: Youngblood

Op Wolfenstein: Youngblood hoeven we gelukkig niet lang meer te wachten: de shooter komt op 26 juli al uit voor PlayStation 4, Xbox One, pc en Switch. Op Bethesda’s persconferentie werden we getrakteerd op een nieuwe trailer. De game laat je niet zoals eerdere spellen in de reeks spelen met BJ Blazkowicz, maar met zijn tweelingdochters Jess en Soph. Sterker nog; dankzij de nieuwe co-op-modus kun je met zn tweeën op avontuur gaan. Voor spelers die maar geen genoeg van Wolfenstein krijgen, kom in juli ook de virtualrealitygame Wolfenstein: Cyberpilot uit voor pc en PlayStation VR.

preorder

Pre-order nu!


PlayStation 4 Xbox One
Nintendo Switch PC

Makers Dishonored werken aan Deathloop

Ghostwire Tokyo en Commander Keen waren niet de enige twee compleet nieuwe games die Bethesda vannacht onthulde. Arkane, de studio achter de Dishonored-games, werkt aan de actiegame Deathloop. De trailer geeft nog niet heel veel details, maar volgens Bethesda draait het spel om een gevaarlijk eiland genaamd Blackreef, waar geen wetten gelden en twee sluipmoordenaars een avontuur beleven. Gamers bepalen zelf hoe ze allerlei doelwitten op het eiland uitschakelen. Een releasedatum is er nog niet.

Fallout 76 krijgt een hoop nieuwe content

Fallout 76 had alles behalve een soepele lancering, maar Bethesda is de online game steevast blijven ondersteunen en dat loont: inmiddels is de game al een stuk verbeterd en de spelersaantallen blijven maar toenemen. Er komt dan ook genoeg nieuwe content naar Fallout 76. Zo verschijnt deze herfst de uitbreiding Wastelanders, dat zich een aantal jaar na de hoofdgame afspeelt. Met een nieuw verhaal en wapens valt er van alles te beleven. En dat kun je als Fallout 76-speler zelf ondervinden; van nu tot en met 17 juni kan er namelijk een gratis trial van de uitbreiding geprobeerd worden. Ook komt er deze herfst een battle royale-modus naar de game, in de vorm van Nuclear Winter. Hierin nemen 52 spelers het tegen elkaar op om de opzichter van Vault 51 te worden.


PlayStation 4 Xbox One PC

Met bovenstaande aankondigingen hield Bethesda gamers afgelopen nacht aan de (computer)buis gekluisterd. Zit er iets leuks voor jou bij?

Lees meer over E3 2019: