De beste kindvriendelijke games voor PlayStation 4

De leukste games voor jong en oud!

Veel games zitten vol met bruut geweld, scheldkanonnades waar Kapitein Haddock van gaat blozen en andere elementen die voor volwassenen zijn bedoeld. Maar er zijn ook genoeg games die geschikt zijn voor het jongere publiek, die je alleen door of samen met je zoon of dochter kan spelen. Wat de beste kindvriendelijke games zijn voor de PlayStation 4 kun je hieronder ontdekken.

Dragon Quest Builders 1 & 2

Leeftijdsclassificatie: 7+, Aantal spelers: 1, Nederlands: Nee

Dragon Quest Builders kan het beste vergeleken worden met Minecraft en uiteraard Dragon Quest. In de game heeft de duivelse Dragonlord de wereld overgenomen en monsters stromen door het land om chaos en vernietiging te veroorzaken. De speler moet niet alleen de monsters verslaan, maar ook de wereld weer opbouwen, zodat er een held op kan staan die de Dragonlord kan verslaan. De combinatie van de twee soorten games werkt in perfecte harmonie met elkaar. De koddige monsters van Dragon Quest zijn ondanks hun boze bedoelingen enorm schattig, zoals het slijmmonster met grote glimlach en onschuldige ogen. Het bouwen in de prachtige, kleurrijke wereld van Dragon Quest is een genot op zich, want dankzij de sterke bouwmechanieken zet je in een mum van tijd een geheel dorp of een mooie toren neer. Bovendien is er ook al een vervolg beschikbaar die je fantasie nog meer de vrije loop geeft!

Dragon Quest Builders Dragon Quest Builders 2

Ratchet & Clank

Leeftijdsclassificatie: 7+, Aantal spelers: 1, Nederlands: Ja (spraak en tekst)

Ratchet & Clank is het perfecte instappunt voor nieuwkomers, maar ook geschikt voor oudere fans van de serie. De game begint namelijk bij het begin van het iconische duo en vertelt opnieuw het eerste avontuur dat de twee samen beleven. Het spel is geen simpele remaster van de originele Ratchet & Clank, want ontwikkelaar Insomniac Games heeft alle ervaring die ze heeft opgedaan in de vorige games verwerkt in de nieuwe Ratchet & Clank. De game ziet er daardoor niet alleen geweldig uit, maar het speelt ook veel beter. Nieuwe levels bieden een hele andere ervaring, zoals vliegen en een hoverboard-race. Voordat je de game speelt kun je misschien samen de Ratchet & Clank film kijken om lekker in de stemming te komen.

Ratchet & Clank

LEGO Marvel Super Heroes 2

 Leeftijdsclassificatie: 7+, Aantal spelers: 1-2 (coöperatief), 1-4 (tegen elkaar), Nederlands: Ja (ondertiteling)

De superheldenfilms van Marvel zijn razend populair en LEGO Marvel Super Heroes 2 is een perfecte game voor fans van de superhelden. In tegenstelling tot andere LEGO-games vertelt Marvel Super Heroes 2 niet het verhaal van één van de Marvel-films, maar worden we getrakteerd op een eigen, origineel verhaal. In de game krijgen de helden het aan de stok met Kang the Conqueror, een tijdreizende supervillain, met een oorlog door de kosmos als gevolg. Het verhaal vormt een mooi excuus om een groot aantal superhelden de revue te laten passeren, van de Avengers en Guardians of the Galaxy tot aan She-Hulk en Ms. Marvel. Om Kang te verslaan moet je de unieke krachten van elke held optimaal benutten in gevechten en puzzels. Bovendien is het nog veel leuker om het spel samen te spelen met je zoon of dochter op de bank, want met één druk op de knop kan een tweede speler erbij springen.

LEGO Marvel Super Heroes 2

Crash Bandicoot 'N Sane Trilogy & Spyro Reignited Trilogy Double Pack

Leeftijdsclassificatie: 7+, Aantal spelers: 1, Nederlands: Spyro: Nederlands gesproken, Crash: Nee

Twee klassieke PlayStation-mascottes hebben hun weg gevonden naar de PlayStation 4 om een nieuwe schare fans aan zich te binden. Met de Crash Bandicoot N.Sane Trilogy & Spyro the Dragon Bundel kan je jezelf en andere bewoners in het huis lang vermaken, want voor de prijs van één krijg je zes geweldige, kleurrijke games tot je beschikking. In Crash Bandicoot spring en draai je een weg door uitdagende platformlevels met de gekke buideldas. Het einddoel in alle Bandicoot-games is om Doctor Neo Cortex te stoppen van het overnemen van de wereld. De andere drie games in de bundel vormen de geremasterde Spyro-games, waar het paarse draakje terugkeert naar de PlayStation om verschillende slechteriken te verslaan in prachtige werelden. De bundel staat garant voor urenlang plezier, kleurrijke werelden en knotsgekke karakters. Ideaal om te spelen in je eentje of samen met iemand anders.

Crash Bandicoot 'N Sane Trilogy + Spyro Reignited Double Pack

Unravel Yarny Edition (Unravel + Unravel Two)

Leeftijdsclassificatie: 7+, Aantal spelers: Unravel: 1, Unravel Two: 1-2 (coöperatief), Nederlands: Nee

De opzet van Unravel 2 is vrij uniek. Je krijgt namelijk twee wandelende bolletjes wol onder de knoppen, die je moet leiden door een gevaarlijke 2D-wereld. Op het avontuur kom je voor veel obstakels te staan die je moet zien op te lossen door de losse draadjes van de twee bolletjes te gebruiken. Zo kunnen de twee bijvoorbeeld elkaar naar beneden laten zakken of elkaar naar grote hoogtes brengen door de ander te laten slingeren.

Deel twee breidt daarmee uit op het eerste deel, want daar ging je alleen met Yarny op pad om de gevaarlijke en vooral ook wonderschone wereld te overleven. Het eerste deel was dan ook hartverwarmend en zorgde voor een avontuur dat je van begin tot eind bij blijft en dat komt deels door de puzzels. De puzzels worden nog veel leuker in Unravel 2 door samen te spelen op de bank, waarbij elke speler één van de karakters tot zijn of haar beschikking krijgt. Pas alleen wel op voor gevaren die op de loer liggen, zoals vogels die je willen opeten of vuur en elektriciteit die de levels een stuk uitdagender maken. Gelukkig sta je samen sterker in dit prachtige avontuur.

Unravel Yarny Edition

De Sims 4

Leeftijdsclassificatie: 12+, Aantal spelers: 1, Nederlands: Ja

Al sinds jaar en dag is De Sims de beste manier om een eigen digitale leven te leiden. Je begint met het maken van je eigen karakters, waar je niet alleen het uiterlijk, maar ook het karakter van kan bepalen. Vervolgens bouw je een huis om het gezin onderdak te bieden en het leven kan beginnen. De dagelijkse bekommeringen van het leven waren nog nooit zo leuk als in De Sims 4, van bereiden van een heerlijk diner tot het najagen van een droombaan voor je Sims. Het geluk van hun leven ligt in jouw handen en ze zullen hun wensen en dromen duidelijk maken door middel van grappige animaties en hun eigen taaltje. Daarnaast kan je in De Sims 4 ook andere buurten verkennen, om op zoek te gaan naar een mooie locatie voor een nieuw huis of om nieuwe, sociale contacten te leggen. De Sims 4 is een ideale manier om iedereen over het echte leven te leren.

De Sims 4 De Sims 4 Honden en Katten Bundel

Overcooked 2

Leeftijdsclassificatie: 3+, Aantal spelers: 1-4 (coöperatief of tegen elkaar), Nederlands: Nee

Koken kan nog wel eens voor wat chaos zorgen in de keuken en dat is met name van toepassing in de keukens van Overcooked 2. In deze kookgame is het de bedoeling om zoveel mogelijk gerechten op de juiste manier te bereiden door ingrediënten in stukjes te snijden en het in de juiste pan te gooien. Dit klinkt makkelijker dan dit in de praktijk is. Want de ober staat ongeduldig op de gerechten te wachten en er staan ook drie andere koks in de keuken die in de weg lopen, hetzelfde ingrediënt willen pakken én op andere manieren voor een chaotische situatie zorgen. De game is leuk om te spelen in je eentje, maar het wordt nog veel leuker als je de game in co-op speelt of tegen elkaar met in totaal vier spelers. Overcooked 2 staat garant voor hilarische gamesessies en een grote glimlach op je gezicht. Het is alleen de vraag hoeveel gerechten succesvol bij de klanten op tafel zijn beland. Er is nu ook een bundel beschikbaar waarin zowel deel 1 en deel 2 zitten voor dubbel zoveel kookplezier!

Overcooked Double Pack

Rayman Legends

Leeftijdsclassificatie: 7+, Aantal spelers: 1-4 (coöperatief), Nederlands: Ja

Rayman moet weer aan de slag in Rayman Legends, het vervolg op het geweldige Rayman Origins. Sinds het verslaan van de Magician hebben Rayman en zijn vrienden een eeuw lang geslapen en in die tijd heeft de Magician zijn kracht hervonden en heeft alle prinsessen en inwoners van het land gevangen genomen. Het is aan Rayman en zijn vrienden om iedereen te bevrijden en de duistere Magician voor altijd te verslaan. In het 2D-avontuur kom je een hoop vijanden en obstakels tegen die je moet overwinnen door te springen of te slaan. Elk van de 120 levels heeft ook elementen die je kan of moet gebruiken om het einde te bereiken, zoals springen op het juiste ritme of zo snel mogelijk levels uitspelen. Het kan af en toe een flinke uitdaging zijn, maar gelukkig kan je de hulp inroepen van vrienden of familie om de game samen te spelen. Het spel ondersteunt maximaal vier spelers tegelijk. De kleurrijke en gekke wereld van Rayman zorgt altijd voor een grote glimlach op je gezicht tijdens het spelen.

Rayman Legends

Tearaway Unfolded

Leeftijdsclassificatie: 7+, Aantal spelers: 1, Nederlands: Ja (spraak en tekst)

Net zoals Unravel 2 maakt ook Tearaway Unfolded gebruik van een zeer interessante opzet. In plaats van een bolletje wol ben je een papieren figuur in een wereld die bestaat uit alleen maar papier. Niet alleen de opzet zelf is interessant, de game maakt ook op een unieke wijze gebruik van de Dualshock 4 controller. Zo kan je door de bewegingssensor hierin voorwerpen opvangen en weggooien en is de lichtbalk van de controller nodig om de papieren hoofdrolspeler door donkere gebieden heen te loodsen. Het doel in Tearaway Unfolded is om het papieren figuurtje, een boodschapper genaamd Iota of Atoi, door diverse levels heen te loodsen om een brief af te leveren. Onderweg staan er veel obstakels en vijanden op je te wachten waar je mee moet afrekenen. Gelukkig kan jij als speler de wereld beïnvloeden door objecten omver te blazen met wind en de wereld te draaien om puzzels op te lossen. Het is een game die op een unieke en schattige manier werkt met de gecreëerde wereld om een geweldig avontuur af te leveren.

Tearaway Unfolded

Minecraft

Leeftijdsclassificatie: 7+, Aantal spelers: 1 (offline), 2-8 (online coöperatief), Nederlands: Ja

Minecraft houdt al jarenlang spelers in een verslavende greep en dat is geen verrassing. In deze bouwgame kun je de meest prachtige gebouwen en werelden te scheppen als een soort digitaal LEGO. Je hebt een hele wereld tot je beschikking en alle vrijheid. De enige barrière die er is, is jouw creativiteit. En als je wat uitdaging wil hebben, dan kun je aan de slag met de overlevingsmodus, waar het de bedoeling is dat je overleeft in een wereld vol met blokkerige monsters. Deze monsters komen tevoorschijn in de nacht, dus het is belangrijk om zo snel mogelijk een huis te bouwen om de eerste nacht te overleven. Daarna kan je aan de slag om je eigen fort of kasteel te bouwen in een vijandelijke wereld. Je kan deze ervaring ook nog eens samen beleven met drie andere spelers. Ben je er klaar voor om de bouwer in je naar boven te halen in deze moderne klassieker?

Minecraft PlayStation 4 Edition

Lees ook: