Alle games die eraan komen voor PlayStation 5

Er zijn al tientallen PS5-games bekend!

Een nieuw jaar, een nieuw decennium en een nieuwe console generatie: 2020 gaat ongetwijfeld de boeken in als een historisch (game)jaar. De maanden voor een nieuwe consolerelease zijn altijd spannend, want we gaan beetje voor beetje nieuwe informatie krijgen over de PlayStation 5, zoals het uiterlijk, de prijs en natuurlijk de games. Je wil natuurlijk graag weten wat je straks kunt spelen op de PS5, dus hier vind je een mooi overzicht van alle bevestigde en verwachte games voor PS5!

Bevestigde games voor PS5

Dit zijn de games waarvan we 100% zeker weten dat ze naar de PS5 komen.

Godfall

Release: Feestdagen 2020

Tegen alle verwachtingen in, is Godfall de eerste échte bevestigde game voor PlayStation 5. In deze actie-rpg neem je de rol aan van een van de Exalted Knights, die de Apocalyps moeten voorkomen. De speler kan kiezen uit drie verschillende classes, die vervolgens aangepast kan worden aan de hand van pantsers genaamd Valorplates. Je speelt in je eentje of met maximaal twee andere spelers via drop-in-drop-out co-op, en verzamelt gaandeweg nieuwe zwaarden en pantsers om je personage voortdurend te verbeteren. Denk aan Destiny, maar dan met zwaarden in plaats van geweren! Het klinkt alvast veelbelovend en ook de (gelekte) gameplaybeelden doen ons snakken naar meer. Gelukkig lijkt het erop dat Godfall gelijktijdig met de PlayStation 5 zal uitkomen.


Een nieuwe game van Bluepoint Games

Release: 2020

Het is nog gissen naar welke game, maar we weten dat Bluepoint Games, de studio bekend van HD-remakes zoals die van Uncharted, God of War en Shadow of the Colossus, werkt aan een nieuwe game voor de PlayStation 5. Het zou gaan om “een grote titel”, maar ondanks deze nietszeggende hint en een aantal cryptische teases op Twitter tasten we nog volledig in het duister. Het lijkt er alleszins op dat het gaat om een remake of remaster van Demon’s Souls – de voorloper van Dark Souls die oorspronkelijk verscheen op PS3 – maar het is nog afwachten op officiële bevestiging. Het zal waarschijnlijk niet lang meer duren tot we het verlossende antwoord krijgen en het zou ons niet verbazen als deze game bij release van de PS5 beschikbaar zal zijn.


Een nieuwe Gran Turismo

Release: Ergens tussen 2020 en het eind der tijden

Eindelijk een ontwikkelaar die gewoon recht voor z’n raap zegt waar ze mee bezig zijn! Toegegeven, Polyphony Digital staat bekend om maar twee dingen, namelijk dat ze Gran Turismo-games maken, en dat ze nooit een game op tijd uitbrengen, dus zo’n verrassing is het niet. De laatste GT-game, Gran Turismo Sport, zou in 2014 verschijnen maar zag uiteindelijk pas op 2017 het daglicht. De nieuwe Gran Turismo is al een tijdje in ontwikkeling en zou een “combinatie van het verleden, het heden en de toekomst – een volledige vorm van Gran Turismo” worden, aldus studiobaas Kazunori Yamauchi. Goed, we weten dus dat de nieuwe Gran Turismo eraan komt voor PS5, maar niemand durft nog te voorspellen wanneer.


The Lord of the Rings: Gollum

Release: 2021

De Duitse ontwikkelaar Daedelic werkt aan een game in het Middle-earth-universum, en verrassend genoeg draait deze game om niemand minder dan Gollum! Gezien zijn excentrieke persoonlijkheid is het lastig om hier een voorstelling bij te maken, maar we weten alvast dat het verhaal zich afspeelt vóór Gollum verschijnt in de boeken, en dat het door gecompliceerde zaken rondom licenties niets te maken zal (en mag) hebben met Peter Jacksons interpretatie van het LotR-universum. Behalve een logo hebben we ook nog geen concept art, screenshots of andere beelden van de game, dus het blijft een groot mysterie wat voor spel we mogen verwachten. De ontwikkelaar heeft veel point-and-click-games gemaakt, dus mogelijk gaat het meer de kant op van een avonturenspel dan dat van een actiespel. We hopen binnenkort meer te zien, want de game zou in 2021 moeten uitkomen voor “consoles die dan relevant zullen zijn”. Dat zijn natuurlijk de PlayStation 5 en Xbox Series X!


Watch Dogs Legion

Release: Tussen april 2020 en maart 2021

Ubisoft stelde onlangs een aantal van zijn grootste aankomende titels uit zodat ze de games nog beter kunnen maken, en bevestigde daarnaast dat deze titels ook naar next-gen consoles zullen komen. Watch Dogs Legion, het derde deel van de futuristische openwereldgames, is daar een van. Watch Dogs Legion speelt zich af in het Londen van de nabije toekomst, waar de overheid zijn inwoners nauwlettend in de gaten houdt en een misdaadsyndicaat en privélegers de straten terroriseren. Jij rekruteert mensen voor het verzet en kan daarbij letterlijk iedereen op straat aan je groepering toevoegen. Natuurlijk kun je ook gebruikmaken van de nieuwste technologie om alles te hacken en drones te gebruiken. We weten niet tot wanneer Watch Dogs Legion is uitgesteld (het zou eigenlijk in maart verschijnen), maar wel dat het zal uitkomen in het fiscale jaar 2020, wat begint in april. Het is mogelijk dat de game nog voor november verschijnt voor de huidige generatie consoles, en vervolgens ook een launch-titel zal zijn bij de release van de PlayStation 5 en Xbox Series X.


Gods & Monsters

Release: Tussen april 2020 en maart 2021

Ook Gods & Monsters is een van de Ubisoft-titels die uitgesteld is en voor next-gen consoles zal verschijnen. Het spel maakte in de eerste trailer meteen indruk door de prachtige, door oud-Griekenland geïnspireerde omgevingen en het epische mythologische monster dat tegenover het hoofdpersonage komt te staan. In Gods & Monsters verken je met Fenyx een grote, open wereld en bepaal je zelf welke uitdagingen je aangaat, terwijl de legendarische verhalenverteller Homer je avontuur van een narratief voorziet. Gods & Monsters zou oorspronkelijk al in februari verschijnen, maar kunnen we hopelijk al bij release of vlak na release van de PS5 en Xbox Series X verwachten, en mogelijk al eerder voor PS4 en Xbox One.


Tom Clancy’s Rainbow Six Quarantine

Release: Tussen april 2020 en maart 2021

De laatste game die door Ubisoft is uitgesteld en ook voor next-gen-consoles zal verschijnen is Rainbow Six Quarantine. Voor speler versus speler-wedstrijden zit je bij Rainbow Six Siege voorlopig nog goed. Quarantine laat je echter samenwerken met andere spelers om het tegen een computergestuurde vijand op te nemen: een buitenaardse infectie. Behalve een teasertrailer weten we helaas nog heel weinig over deze veelbelovende game, maar we zullen ongetwijfeld binnenkort meer horen en zien. Met een beetje geluk spelen we Rainbow Six Quarantine al op of vlak na lancering van de PS5 en Xbox Series X!


Starfield

Release: Onbekend

Er wordt al jaren gespeculeerd over de veelbelovende sci-fi-rpg van de makers van Skyrim, maar afgezien van een teaser trailer hebben we nog niks gezien van het spel. En dat terwijl Todd Howard, baas bij Bethesda, er dolgraag over vertelt in interviews. Zo verklapte hij dat Starfield in ontwikkeling is voor next-gen consoles (en mogelijk ook naar huidige generatie consoles komt) en dat het zowel op technisch vlak als op het gebied van gameplay ‘next-gen’ gaat zijn. We zijn vast niet de enigen die jarenlang hebben gedroomd van Skyrim in de ruimte, dus we zijn zeer benieuwd naar Starfield. We weten dat deze game nog voor Elder Scrolls 6 zal verschijnen en het spel is al bijna tien jaar in ontwikkeling, dus misschien is de releasedatum dichterbij dan we denken.


The Elder Scrolls 6

Release: Na Starfield

Kun je geloven dat de Elder Scrolls-serie een hele consolegeneratie heeft overgeslagen? Het is namelijk al bijna 10 jaar geleden dat The Elder Scrolls V: Skyrim uitkwam! Wij voelen ons inmiddels stokoud… Een kleine troost: de volgende game in de serie is al heel lang in ontwikkeling bij Bethesda. We weten verder nog heel weinig, behalve dat het de bedoeling is dat de game 10 jaar meegaat, net als Skyrim, en dat Bethesda eerst Starfield zal uitbrengen. Het belooft dus weer een enorme game te worden. Hopelijk krijgen we snel meer nieuws over Starfield, want dat brengt ons weer een stapje dichterbij de nieuwe The Elder Scrolls… Gaan ze Skyrim kunnen overtreffen?


Games die we verwachten voor PS5

Van deze games is nog geen bevestiging, maar logischerwijs zullen ze verschijnen voor PlayStation 5, of zijn de geruchten hardnekkig genoeg dat het vreemd zou zijn als het niet zou gebeuren.

Grand Theft Auto 6 (GTA6)

Release: Onbekend

GTA is ook een serie die een hele consolegeneratie heeft overgeslagen, en het is misschien wel de populairste en bestverkochte gameserie aller tijden. We krijgen maar geen genoeg van alle geruchten die over de in geheimen gehulde game rondgaan, want zeg nou eerlijk: we kunnen echt niet langer wachten op een nieuw deel en het is inmiddels wel duidelijk dat een nieuwe GTA in ontwikkeling is. Rockstar houdt de lippen nog gesloten, maar nu Red Dead Redemption 2 alweer ruim een jaar achter ons ligt, wordt het langzaam tijd om iets te melden over hun nieuwe project… toch? En zouden ze die dan weer op twee generaties uitbrengen, net zoals GTA 5? We horen het hopelijk snel!


Dragon Age 4

Release: Onbekend

De Dragon Age-spellen zijn volgens velen de beste games die BioWare ooit heeft gemaakt, en dat is nogal een compliment voor de studio die ook games als Mass Effect, Star Wars: The Old Republic en Baldur's Gate op zijn cv heeft staan. De bevestiging dat Dragon Age 4 in ontwikkeling is, kwam dan ook als een zeer aangename verrassing. Het is inmiddels meer dan een jaar geleden sinds we getrakteerd werden op de teaser trailer, dus hopelijk gaan we snel meer zien van het langverwachte nieuwe deel. En dat wel op de PlayStation 5 en Xbox Series X, natuurlijk!


Deathloop

Release: Onbekend

Arkane Lyon, bekend van Dishonored, kondigde afgelopen E3 hun nieuwste game Deathloop aan. De game vervoert spelers naar het wetteloze eiland Blackreef in een eeuwige strijd tussen twee buitengewone moordenaars. Je jaagt op doelen over het hele eiland in een poging om voor eens en voor altijd een einde te maken aan de cyclus. Want als je sterft, wordt je opnieuw wakker en begint de strijd opnieuw…! Afgezien van de stijlvolle trailer hebben we zeer weinig info over de game: de releasedatum en zelfs platformen zijn nog in geheim gehuld. We kunnen er daardoor wel enigszins zeker van zijn dat Deathloop een cross-gen (huidige en nieuwe generatie) of zelfs een pure next-gen game zal worden. We verwachten snel meer info!


Elden Ring

Release: Onbekend

Dark Souls, Sekiro: Shadows Die Twice, Bloodborne… ontwikkelaar FromSoftware heeft zijn strepen inmiddels wel verdiend. Wanneer ze een nieuwe game aankondigen, letten we dus goed op. En als niemand minder dan George R.R. Martin, de schrijver van de A Song of Ice and Fire-boekenreeks (waar de serie Game of Thrones op is gebaseerd), een adviserende rol heeft voor de game, letten we extra goed op. Elden Ring werd vorig jaar tijdens E3 aangekondigd voor PS4, Xbox One en pc, maar sindsdien hebben we niets meer vernomen van het spel. Aangezien de nieuwe generatie consoles al eind dit jaar uitkomen, zou het ons niet verbazen als deze game ook verschijnt voor PS5 en Xbox Series X. Tot die tijd kunnen we de teaser trailer op repeat zetten…


De nieuwe Assassin’s Creed

Release: Vermoedelijk 2020

Assassin’s Creed: Kingdom, Assassin’s Creed: Ragnarok, Assassin’s Creed: Vikings… De nieuwe game in Ubisofts geliefde serie zou volgens geruchten een van deze namen dragen en zich afspelen in de tijd van de Vikingen. De serie nam een jaartje vakantie na Odyssey en sloeg 2019 over, waardoor alle ogen nu gericht zijn op 2020. Het is bijna met zekerheid te zeggen dat Ubisoft de game cross-gen zal maken, door het uit te brengen op zowel huidige generatie platformen als op de nieuwe generatie. Dat trucje haalden ze bijvoorbeeld ook uit bij de vorige generatie-overgang met Assassin’s Creed 4: Black Flag. Zou Ubisoft de game pas onthullen in juni tijdens E3, of gaan we al eerder een trailer zien? De tijd zal het leren!


Call of Duty: Black Ops 5

Release: 2020

Volgens betrouwbare bronnen bij Kotaku zou Call of Duty: Black Ops 5 de volgende game in de jaarlijks terugkerende serie van Activision worden, en wordt het spel ontwikkeld door Treyarch. Dat laatste is opvallend, want volgens traditie zou het nu aan de studio Sledgehammer zijn om de ontwikkeling van de volgende Call of Duty op zich te nemen. In plaats daarvan vervult Sledgehammer een ondersteunende rol. Black Ops 5 zou zich afspelen tijdens de Koude Oorlog en Sledgehammer is verantwoordelijk voor het ontwikkelen van een singleplayercampagne – een welkome toevoeging voor degenen die dit misten in Black Ops 4. Of de geruchten waar zijn of niet, de geschiedenis leert ons dat de aankondiging van een nieuwe Call of Duty ergens rond mei zal plaatsvinden. En we kunnen er zeker vanuit gaan dat deze nieuwe CoD ook voor de nieuwe consoles zal uitkomen!


Een nieuwe BioShock-game

Release: Nog lang niet

Eerder dit jaar verscheen het verrassende nieuws dat een nieuwe BioShock-game in de maak is. De game wordt ontwikkeld door Cloud Chamber, een nieuwe studio onder de vleugel van 2K. Wordt nog niet al te enthousiast: de game zou “nog meerdere jaren in ontwikkeling zijn”, dus we hoeven de nieuwe BioShock nog lang niet te verwachten. Dat betekent wel dat we er vrijwel zeker van zijn dat het zal verschijnen voor PlayStation 5 en Xbox Series X (en waarschijnlijk pc).


Beyond Good & Evil 2

Release: 2020?

Jarenlang werd erom gesmeekt en in 2017 onthulde Ubisoft eindelijk een vervolg op de cultklassieker Beyond Good & Evil. In plaats van een direct vervolg, slaat het nieuwe deel een volledig nieuwe richting in en zou het zich minstens een generatie voor de gebeurtenissen uit het originele spel afspelen. Spelers kunnen alleen of samen met anderen spelen en voeren missies uit over meerdere planeten om hun personage sterker te maken, nieuwe ruimtevoertuigen vrij te spelen en een steeds hogere sociale status te bemachtigen. De details zijn nogal vaag, maar feit is dat de game nu al heel lang in ontwikkeling is en de release dichterbij komt. Zou 2020 eindelijk het jaar zijn waarin we Beyond Good & Evil 2 mogen spelen? We kunnen er in ieder geval zeker van zijn dat de game (ook) voor PS5 en Xbox Series X zal verschijnen.


God of War 2

Release: Onbekend

Een van de slechtst bewaarde geheimen in de game-industrie is dat er een nieuwe God of War aankomt. Ontwikkelaar Santa Monica laat sinds de enorm succesvolle release van de PS4-reboot nogal wat hints vallen naar een vervolg, zoals laatst in een God of War-PS4-thema waarin het bericht “Ragnarok is coming” zat verstopt. Onlangs lieten ze op social media zien dat ze weer begonnen zijn met motion capturing, wat zou kunnen betekenen dat de nieuwe God of War al in een gevorderd stadium van productie is. We weten het niet zeker, maar het zou ons verbazen als we Kratos niet binnenkort terugzien op de PlayStation 5.


Horizon Zero Dawn 2

Release: Onbekend

Net als met God of War zou het meer dan vreemd zijn als Guerrilla Games geen vervolg zou maken op hun succesvolle game Horizon Zero Dawn. Zoals Executive Producer Angie Smets zelf al heeft gezegd: “We hebben uiteraard niet zeven jaar lang geïnvesteerd in het maken van deze grote, rijke wereld en alle bijkomende technologie voor niets.” De Nederlandse ontwikkelaar zocht onlangs ook naar nieuwe 3d-artiesten om planten te maken voor Horizon Zero Dawn, dus tel één en één bij elkaar op en je hebt: Horizon Zero Dawn 2! Goed, we weten het niet 100% zeker maar toch… Het kan toch niet anders?


Marvel’s Spider-Man 2

Release: 2021?

Om het rijtje af te maken is hier de derde no-brainer in de categorie “ze zouden gek zijn als ze het niet doen”. Insomniacs Spider-Man-game was een ongekend succes en liet een lange reeks teleurstellende games rondom de webslingende held ver, ver achter zich. Een vervolg is dus een logische volgende stap. Daarnaast heeft Sony onlangs de studio gekocht waardoor ze kunnen blijven genieten van exclusiviteitsstatus, en duiken er steeds meer geruchten op rondom het geheimzinnige vervolg. Zo zou de nieuwe game rond de feestdagen van 2021 uitkomen en zich gedeeltelijk in de winter afspelen. We houden onze Spidey-sense op scherp!


Dying Light 2

Release: 2020?
Het vervolg op het zeer succesvolle Dying Light is al jarenlang in ontwikkeling en werd zeer recent nog uitgesteld naar een nog nader te bepalen datum, terwijl het deze lente nog zou uitkomen. Hopelijk ziet de game dit jaar nog het daglicht, maar wij denken dat ze bij Techland stiekem ook een next-gen-versie aan het ontwikkelen zijn. Zo bevestigde de studio eerder al dat ze dev kits van de PlayStation 5 in handen hebben en “dat ze daar bepaalde plannen mee hebben.” Wij gokken op een cross-gen release.


Project Cars 3

Release: Onbekend

Liefhebbers van racesimulators hadden met Project Cars en Project Cars 2 een mooie game in handen. Slightly Mad Studios, de makers van de serie, heeft enige tijd geleden al bevestigd dat Project Cars 3 ook in ontwikkeling is, maar dat het nog even kan duren voordat het spel verschijnt. Dat doet ons denken dat we Project Cars 3 (ook) kunnen verwachten op de volgende generatie consoles. We durven bijna niet te dromen over een realistische racegame met de grafische kracht van de volgende consoles…


FIFA 21 en eFootball PES 2021

Release: Rond september

Dat er een nieuwe FIFA en PES komt, is net zo zeker als dat de lucht blauw is en water nat. Aangezien 2020 een overgangsjaar is voor de nieuwe consoles, kunnen we er vrijwel zeker van zijn dat beide games ook zullen verschijnen op de PlayStation 5 en Xbox Series X. We zijn benieuwd hoe deze games gebruik gaan maken van de kracht van de next-gen consoles!


Final Fantasy 7 Remake Part 2

Release: Onbekend
De remake van Final Fantasy 7 komt eindelijk in april naar PlayStation 4, maar deze zal niet het volledige verhaal omvatten. Naar verluid zal dit eerste deel de gebeurtenissen in Midgar bevatten, en zal de rest van het verhaal zich ontvouwen in een tweede en misschien zelfs derde deel. Inmiddels is het ontwikkelteam begonnen aan het maken van het tweede deel, maar gezien het lange ontwikkeltraject van de remake gaan we daar nog even op moeten wachten. Het zou raar zijn als Part 2 niet voor PlayStation 4 verschijnt, maar aangezien de PS5 al eind dit jaar uitkomt, zou het nog raarder zijn als een compilatie van Part 1 en Part 2 niet samen worden uitgebracht voor de next-gen console van Sony.


Games die mogelijk naar PS5 komen

De games waarvan we vermoeden dat ze naar PlayStation 5 zullen komen, maar waar nog geen concreet bewijs van is verschenen. Er is dus een redelijke kans dat we deze games gaan zien op de PS5.

Cyberpunk 2077

Release: Onbekend

Studio CD Projekt Red liet het trieste nieuws onlangs vallen: Cyberpunk 2077 komt niet zoals gepland uit in april, maar wordt nogmaals uitgesteld – dit keer naar 17 september. Dat brengt het spel gevaarlijk dichtbij het vaarwater van de nieuwe consoles. Het zou ons verbazen als Cyberpunk 2077 niet het licht ziet op de PS5 en Xbox Series X, maar de vraag is wanneer. Als de port nog ontwikkeld moet worden, zou het misschien nog een half jaar tot een jaar kunnen duren, maar misschien verrast CD Projekt Red ons. Of zouden de PS5 en Xbox Series X zulke goede backwards compatibiliteit hebben dat we gewoon de PS4- of Xbox One-versie kunnen opstarten en al direct kunnen genieten van betere laadtijden en graphics? De tijd zal het leren!


Ghost of Tsushima

Release: Onbekend

Ook de nieuwe samurai-simulator van Sucker Punch zou zich goed lenen voor een cross-gen port naar de PlayStation 5. De game verschijnt in de zomer van 2020, dus het is een meer dan prima zoethoudertje totdat de PS5 uitkomt. Hopelijk ondersteunt de PlayStation 5 backwards compatibility en kunnen we onze versie van de PS4 ook gewoon spelen op de PS5, anders denken we dat Sony op een later moment nog op de proppen komt met een verbeterde PS5-versie.


The Last of Us: Part 2

Release: Onbekend

Het kan niet anders dan dat The Last of Us: Part 2 ook in een of andere vorm speelbaar gaat zijn op de PlayStation 5. Of het nu als later verschenen port is, of in de vorm van backwards compatibility, of dat Sony een jaar later een ultieme “Game of the Decade”-versie uitbrengt voor de PS5 met deel 1 en deel 2 samen… Dit gaat gegarandeerd een game worden die we meer dan een keer willen spelen, en reken er maar op dat Sony dit ook weet!


Een Harry Potter-rpg

Release: Onbekend

Zo’n twee jaar geleden verschenen uit het niets gelekte beelden van een prachtig ogende Harry Potter-game, maar sindsdien hebben we niets meer vernomen van het spel. Als het nog in ontwikkeling is, is de kans groot dat de game uiteindelijk het licht gaat zien op de volgende generatie consoles. Als we de beelden mogen geloven, kun je in de game je eigen personage creëren, Hogwarts vrij verkennen en diverse nieuwe spreuken leren. De beelden zijn te gelikt om nep te zijn, dus de vraag is vooral: bestaat de game nog, of is het in de prullenmand beland? Hopelijk niet dat laatste, want we hebben wel zin in een volwaardige rpg in het Harry Potter-universum!


Dragon Quest 12

Release: Onbekend

Dragon Quest XI: Echoes of an Elusive Age was niet alleen een game met een hele lange titel, maar ook een steengoede jrpg zoals we die al jaren niet meer hebben gezien. Dat Yuji Horii bevestigt dat het volgende deel in de Dragon Quest-reeks in ontwikkeling is, klinkt dus als muziek in onze oren! We weten nog niet voor welke platformen de nieuwe Dragon Quest zal verschijnen, maar PlayStation 5 en mogelijk Nintendo Switch zijn goede kanshebbers. Helaas kan de game nog lang op zich laten wachten, maar het is alvast fijn om te weten dat de game eraan komt.


Nog meer games die we mogelijk (ook) op de PS5 gaan zien omdat er nog geen concrete releasedatum bekend is: Skull & Bones, Twin Mirror, Little Nightmares 2, Biomutant, Dying Light 2, Tales of Arise, Destroy All Humans!, Diablo 4, Ghostwire Tokyo, Outriders, Babylon’s Fall, Vampire: The Masquerade - Bloodlines 2.

PlayStation 5 reserveren?

Wil jij er zeker van zijn dat je vanaf day one kunt gamen op Sony's nieuwste spelcomputer? Reserveer de PS5 alvast bij Game Mania om op de wachtlijst te komen! De PlayStation 5 kan vanaf nu gereserveerd worden in onze winkels. Hierbij is een aanbetaling van €50 verplicht. Zodra jouw pre-order en aanbetaling bij ons geregistreerd staan, sta je officieel op onze PlayStation 5-wachtlijst. Lees er hier alles over.

The Stretchers

PlayStation 5

Meer informatie over de PlayStation 5

Hoewel veel dingen nog onduidelijk zijn, kunnen we al vrij veel vertellen over de PlayStation 5! Denk aan nieuwe features, grafische verbeteringen, de controller, backwards compatibility, PlayStation VR en nog veel meer. Kijk hier voor onze volledige samenvatting.