Tien games die niet mogen ontbreken op de Sega Mega Drive Mini

Van Shinobi tot Comix Zone

Vanaf 19 september kun je je weer helemaal onderdompelen in nostalgische gevoelens. Dan komt namelijk de Sega Mega Drive Mini uit: een kleine versie van de oorspronkelijke Mega Drive uit de jaren 90. Onderstaande tien games mogen wat ons betreft absoluut niet ontbreken op de console!

Net als de Nintendo Classic Mini NES en SNES, bevat de Sega Mega Drive Mini een vooraf geselecteerd aantal games en kan de console niet uitgebreid worden met meer titels. Het is dan ook van belang dat de games die er op staan stuk voor stuk toffe titels zijn die zowel leuk zijn voor mensen die vroeger de Mega Drive in huis hadden staan, als nieuwkomers. Er staan in totaal veertig games op de Mega Drive Mini en vooralsnog is nog maar een klein gedeelte van de selectie bekend. Enkelen van onderstaande titels staan er in ieder geval zeker op, maar hopelijk kunnen we de rest in september ook spelen!

Sonic the Hedgehog 2

De eerste Sonic the Hedgehog is in ieder geval bevestigd voor de console, maar het vervolg mag absoluut niet ontbreken. De game ziet er net wat beter uit en het leveldesign is een stuk gevarieerder en meer afgewerkt. De driedimensionale bonuslevels laten je ringen verzamelen met Sonic en natuurlijk mag de toevoeging van Miles ‘Tails’ Prower niet onbenoemd blijven. Met het vosje met twee staarten kon je namelijk nog een speler uitnodigen om je tijdens je reis door deze verrukkelijke platformgame te helpen. Gotta go faster!

Update: Sonic the Hedgehog 2 is inmiddels één van de bevestigde titels voor de Sega Mega Drive Mini!

Shining Force II

De Shining Force-reeks was vaste kost voor rpg-liefhebbers met een Mega Drive thuis. Het origineel staat in ieder geval op de Mega Drive Mini, maar hopelijk voegt Sega ook dit vervolg toe. Hierin zijn de gevechten een stuk soepeler en minder frustrerend en werken items ook een stuk gebruiksvriendelijker. Met Bowie moet je een ontketend kwaad dat de wereld overspoelt tegenhouden – een redelijk standaard verhaal, maar de epische uitwerking – inclusief iconische muziek – zorgt voor een onvergetelijk avontuur.

Gunstar Heroes

Gunstar Heroes staat gelukkig op de Mega Drive Mini. Dat is geheel terecht, want deze sidescrolling shoot ‘em up van Treasure (een legendarische Japanse ontwikkelaar die werd opgericht door voormalige Konami-werknemers) is een actievol hoogtepuntje in de line-up van de console. Naast de voor die tijd adembenemende graphics biedt Gunstar Heroes supersnelle, actievolle gameplay verspreid over zeven levels. Met een arsenaal aan geweren tot je beschikking schiet je hordes vijanden naar het virtuele hiernamaals. Echt lang is de game niet, maar door de verslavende gameplay en de nadruk op een highscore halen wil je het telkens opnieuw blijven spelen… alleen of met een vriend of vriendin.

Shinobi III: Return of the Ninja Master

De Shinobi-reeks laat je een stoere ninja besturen door allerlei duistere platformlevels met uitdagende tegenstanders. De derde Shinobi staat bekend als het hoogtepunt van de franchise en geeft je flink wat nieuwe mogelijkheden om als overwinnaar uit de bus te komen, waaronder een vliegende trap en de mogelijkheid om langs het plafond te swingen. In sommige levels rijd je zelfs op een paard. Helaas heeft de serie hierna nooit meer de hoogtes van Shinobi III bereikt, maar deze game moet iedereen wel eens hebben gespeeld. Aangezien Sega nog niet heeft gemeld of hij op de Mega Drive Mini staat, kunnen we vooralsnog alleen maar hopen.

Update: Shinobi III: Return of the Ninja Master is inmiddels één van de bevestigde titels voor de Sega Mega Drive Mini!

Taz-Mania

Aan toffe, kleurrijke platformers bepaald geen gebrek op de Mega Drive. Welke je voorkeur geniet hangt helemaal aan je persoonlijke nostalgische bril af, maar Taz-Mania was hoe dan ook een van de betere platformers op het systeem. Taz gaat op zoek naar een verloren vallei waar een gigantisch ei zou liggen. Met kenmerkende moves zoals een tornado-spin loods je Taz door verscheidene levels en eet je zo’n beetje alles onderweg op, waaronder hete pepers die je een tijdelijke vuuradem geven. En wie heeft Taz vroeger niet even een half minuutje stil laten staan op het scherm om te kijken wat voor fratsen hij uit zichzelf uithaalde? Aangezien het om een gelicenseerd spel gaat, wordt het mogelijk moeilijk voor Sega om hem op de Mega Drive Mini te krijgen… maar we kunnen altijd hopen.

Ecco the Dolphin

Ecco the Dolphin was de vreemde eend in de bijt in het ruime aanbod van Mega Drive-platformers… of moeten we zeggen, de vreemde dolfijn in de bijt? In de game bestuur je namelijk de dolfijn Ecco door allerlei wonderschone onderwaterwerelden, en maak je natuurlijk af en toe een sprong boven het oppervlakte van het water. De game is uitdagend en tegelijkertijd enorm rustgevend door de prachtige omgevingen, al wordt die rust regelmatig verstoord door enge oceaanvijanden. Sega vindt Ecco the Dolphin blijkbaar ook iconisch genoeg, want de game is nu al bevestigd voor de Mega Drive Mini.

Streets of Rage 2

Zeg je Mega Drive, dan zeggen héél veel mensen uit zichzelf Streets of Rage 2. Het is dan ook opvallend dat het spel nog niet aangekondigd is voor de Mini-uitvoering van de console, maar we kunnen ons nauwelijks voorstellen dat Sega dit binnenkort niet rectificeert. De beat ‘em up, waarbij je de straten afstruint om het ene na het andere bendelid bont en blauw te slaan, verbetert net als Sonic the Hedgehog 2 zo’n beetje alles van het origineel, van de mooiere graphics en grotere hoeveelheid speelbare personages tot krachtigere vijanden en meer moves. Als dit spel niet op de Mega Drive Mini staat, dan kan Sega waarschijnlijk op heel veel woedende gamers rekenen!

Update: Goed nieuws voor Sega, Streets of Rage 2 is inmiddels één van de bevestigde titels voor de Sega Mega Drive Mini!

Altered Beast

Er was in de jaren 90 een Mega Drive-bundel verkrijgbaar met Altered Beast, dus voor veel gamers zal dit geen onbekende sidescrolling beat ‘em up zijn. Gedurende een level verander je van vechtersbaas in een gevaarlijk beest om zo de eindbaas te kunnen verslaan. De Oudgriekse setting geeft het spel een uniek sfeertje en de multiplayer laat je heel de game met z’n tweeën doorlopen. Ook dit spel heeft Sega al aangekondigd voor de Mega Drive Mini.

Earthworm Jim

Een platformer die nog niet is bevestigd voor de Mega Drive Mini, maar die absoluut in deze verzameling thuishoort, is Earthworm Jim. Niet alleen is dit een zeer sterke platformgame, het is ook nog eens doorspekt met humor. Dat begint al bij het hoofdpersonage: een uit de kluiten gewassen regenworm in een robotpak met een geweer. En heb je geen zin om op vijanden te schieten, dan sla je met Jim’s langwerpige wormenhoofd toch wat tegenstanders uit het level? Talloze grappige momenten volgen in de diverse levels, om nog maar te zwijgen over de origineel bedachte eindbazen.

Update: Earthworm Jim is inmiddels één van de bevestigde titels voor de Sega Mega Drive Mini!

Comix Zone

Gelukkig kunnen we dit artikel afsluiten met het heugelijke nieuws dat Comix Zone sowieso op de Mega Drive Mini staat. De actie-platformer valt meteen op door de graphics: alles is namelijk vormgegeven alsof het om een stripverhaal gaat. Als speler reis je zelfs door verschillende strippanels en dialoog wordt met spraakbubbels weergegeven. Dat is niet zo gek ook: in het spel wordt een striptekenaar namelijk in zijn eigen stripverhaal gezogen om zo de slechterik Mortus te verslaan. Het spel is dankzij de soms wat onhandige besturing verre van perfect, maar het is zonder twijfel één van de meest opvallende Mega Drive-games ooit gemaakt.

Natuurlijk hopen we op nog veel meer toffe Mega Drive-games. Aangezien er in totaal veertig spellen op de Mini staan, waarvan het grootste gedeelte nog niet onthuld is, kan het nog alle kanten op. Hopelijk krijgen we snel de rest van de line-up te horen!

preorder

Pre-order nu!


Bestel de SEGA Mega Drive Mini alvast om zeker te zijn van een exemplaar op de releasedatum! De SEGA Mega Drive Mini komt op 19 september uit. Ben je benieuwd naar de volledige lijst met bevestigde games of op zoek naar meer informatie? Klik dan hieronder door naar de productpagina, waar we alle info over deze miniconsole hebben verzameld.

 

 

SEGA Mega Drive Mini