De tien beste indie games voor Nintendo Switch

Honderden uren plezier met originele ervaringen

Aan topgames geen gebrek op de Nintendo Switch, maar wist je al dat je in de digitale winkel van Nintendo’s console ook talloze indie games kunt vinden? Deze spellen zijn gemaakt door onafhankelijke ontwikkelaars en zijn steeds vaker van verbazingwekkend hoge kwaliteit. Maar waar te beginnen? Met de tien onderstaande indiegames vermaak je je in ieder geval opperbest.

Overigens handig om te weten: veel van deze indie games die op de Switch eShop staan kun je ook digitaal via de Game Mania-website kopen. Je ontvangt de code dan direct na aanschaf in de mail. Deze code wissel je in op de Switch eShop, zodat je meteen aan de slag kunt!

Hollow Knight

Hollow Knight Nintendo Switch

Als je zin hebt om je tanden in een grootschalig en sfeervol avontuur te zetten, dan mag je Hollow Knight absoluut niet missen. Het is niet voor niets een van de meest geprezen Switch-games. Je gaat op onderzoek uit in het verloren insectenkoninkrijk Hollownest, waar de eens zo levendige zalen nu lugubere geheimen huisvesten en krioelen met nare wezens. Hollow Knight is een zogenaamde ‘Metroidvania’, wat inhoudt dat je in deze 2D-game één grote wereld verkent, en door steeds sterker te worden op voorheen onmogelijk te bereiken plekken kunt komen. Door de uitdagende gameplay, stijlvolle graphics en de gigantische spelwereld verveelt Hollow Knight geen moment tijdens de tientallen uren die het spel lang is.

Hollow Knight eshop
Hollow Knight
eShop downloadcode

Stardew Valley

Stardew Valley Nintendo Switch

Altijd al het rustgevende boerenleven op willen zoeken? In Stardew Valley krijg je via een erfenis een boerderij nabij een pittoreskst dorpje in je schoot geworpen. In je luie stoel zitten en van het rustieke landschap genieten is er echter niet bij: je komt er al snel achter dat het boerenleven toch best een druk bestaan is. Niet alleen moet je je gewassen planten, verzorgen en oogsten om zo een constante geldstroom te creëren, het loont ook om het nabijgelegen dorp te bezoeken en daar een praatje te maken met de inwoners. Misschien houd je er wel nieuwe vrienden of zelfs een partner voor het leven aan over. Ondertussen bouw je je boerderij uit precies zoals jij dat wil, in het tempo dat jou bevalt. En ben je op zoek naar meer spanning, dan verken je de spannende gebieden rondom de boerderij en het dorp, zoals een mysterieuze grot. Of misschien toch maar reisje naar het meer om een lijntje uit te werpen? Het kan allemaal.

Stardew Valley Switch eshop
Stardew Valley
eShop downloadcode

Fast RMX

Fast RMX Nintendo Switch

Nintendo-fans van het eerste uur wachten al jaren op een nieuwe F-Zero. Deze oude serie van Nintendo liet je vliegensvlug over futuristische circuits scheuren. Bij gebrek aan een nieuw deel in de reeks heeft de Duitse indiestudio Shin'en het heft maar in eigen hand genomen en zelf een futuristische racer in elkaar gezet. Dat levert supersnelle gameplay in een vloeiende 60 frames per seconde op, met zestien uiteenlopende racebanen en zelfs een online multiplayer voor wanneer je tegenstanders van vlees en bloed wil verslaan. Uniek aan Fast RMX is een uniek systeem dat je de kleuren van je raceschip laat veranderen. Zorg dat de kleur van je schip een match is met de boostpanelen waar je overheen rijdt voor een extra scheut snelheid. Een nieuwe F-Zero laat mogelijk nog lang op zich wachten, maar Fast RMX lest de dorst meer dan prima.

Fast RMX Nintendo Switch eshop
Fast RMX
eShop downloadcode

Overcooked 2

Overcooked 2 Nintendo Switch

Of je in het echte leven nou een ware meesterchef bent, of al moeite hebt met een eitje bakken: in Overcooked 2 krijgt iedereen de kans om een verrukkelijke maaltijd te maken. In het spel ontvang je constant nieuwe bestellingen en moet je met vrienden samenwerken om deze gerechten zo snel mogelijk te bereiden. Laat je medespeler de borden wassen en schoon terugbrengen terwijl jij de pasta kookt bijvoorbeeld. Alsof dat al niet hectisch genoeg is, worden de keukens waarin je kookt steeds vreemder. Soms kook je kilometers in de lucht in een keuken die hangt aan een stel luchtballonnen, dan weer moet je ingrediënten naar je medekok overgooien op een stel vloten in een rivier. Overcooked 2 is een hectische en erg leuke game die vooral in de lokale of online multiplayer schittert.

Overcooked 2 Nintendo Switch fysiek Overcooked 2 Nintendo Switch fysiek
Overcooked 2
Gamecardversie
Koop deze game op de Nintendo eShop
Tegoed nodig? Ga naar een Game Mania-winkel!

Celeste

Celeste Nintendo Switch

Celeste is een emotionele reis waarin het hoofdpersonage om leert gaan met haar depressie. Het is ook een zeer uitdagende 2D-platformer, waar je met Madeline een berg probeert te beklimmen door honderden levels uit te spelen die steeds meer van je vingervlugheid vergen. Je maakt duizelingwekkende sprongen in de hoop maar niet in de afgrond te vallen. Gelukkig heb je een extra boost die je tijdens sprongen in kunt zetten, maar dit kun je maar één keer doen alvorens je jezelf weer op moet laden op de grond. Celeste is de definitie van vallen en weer opstaan: doodgaan doe je sowieso, maar je leert er van, raapt je moed bij elkaar en probeert het nog een keer… en nog een keer… De echte doorzetter speelt Celeste uit en kan vervolgens terugblikken op een prachtig ingetogen verhaal met bijbehorende muziek en een genadeloze weg vol met uitdagingen… om vervolgens een poging te doen de nog moeilijkere extra levels uit te spelen.

Celeste Nintendo Switch eshop
Celeste
eShop downloadcode

Shovel Knight: Treasure Trove

Shovel Knight Treasure Trove Nintendo Switch

Shovel Knight is een van de grondleggers van de indie-scene, een 2D-platformer die met zijn pixelige graphics en verslavende gameplay de weg heeft geplaveid voor honderden indiegames. Het spel heeft wel wat weg van de oude, klassieke Ducktales-games, waarin je met Dagobert Duck op zijn stok door levels heen stuiterde. In Shovel Knight doe je dat echter met een koene ridder en zijn trouwe schep. Treasure Trove is daarbij een ware traktatie voor zowel fans als nieuwkomers, want dit totaalpakket bevat tevens de twee uitbreidingen Plague of Shadows en Spector of Torment, waarin je met compleet andere personages speelt. En daar blijft het niet bij, want ontwikkelaar Yacht Club Games werkt zelfs aan nog meer uitbreidingen, waaronder een multiplayermodus waarin spelers tegen elkaar kunnen vechten. Shovel Knight is niet voor niets zo succesvol; het is een indiegame die iedereen eigenlijk in zijn of haar collectie behoort te hebben.

Shovel Knight Treasure Trove Nintendo Switch eShop
Shovel Knight: Treasure Trove
eShop downloadcode

Into the Breach

Into the Breach Nintendo Switch

De makers van het populaire FTL: Faster Than Light hebben met Into the Breach weer een nieuwe hit te pakken. In deze willekeurig gegenereerde strategiegame die zich afspeelt in de toekomst moet je steden verdedigen tegen de kwaadaardige en monsterlijke Vek. Gelukkig doe je dat niet met je blote handen, maar met stoere mechs. Gevechten zijn turn-based; dat betekent dat je doordachte zetten moet maken, waarna de vijand aanvalt en jij op je beurt moet wachten. De gameplay is uitdagend en verfrissend en de presentatie dankzij de unieke graphics en opzwepende soundtrack niets minder dan indrukwekkend.

Into the Breach Nintendo Switch eShop
Into The Breach
eShop downloadcode

Dead Cells

Dead Cells Nintendo Switch

Een van de populairste genres onder indie-ontwikkelaars is de roguelike. Dat houdt zoveel in als dat je elk potje helemaal opnieuw begint en een compleet uniek gegenereerde spelwereld verkent. Wil je dit genre eens uitproberen, dan is Dead Cells dé keuze bij uitstek dankzij de stijlvolle graphics en spannende gameplay. Met ‘cells’ die je onderweg in de kerkers verzamelt kun je je personage upgraden. Ga je voor het spenderen van de cells dood, dan verlies je ze. Upgrades gaan na het Game Over-scherm echter wel met je mee, waardoor je steeds beter wordt in het verkennen van het vervloekte eiland waar je je op bevindt. Fans van games als Dark Souls kunnen hun lol op met Dead Cells, want ook deze game daagt je uit om tot het uiterste te gaan en te leren van je fouten.

Dead Cells Nintendo Switch eShop Dead Cells Nintendo Switch retail
Dead Cells
eShop downloadcode
Dead Cells
Gamecard-versie

Golf Story

Golf Story Nintendo Switch

Het concept van Golf Story is zo uniek, dat het spel meteen opvalt. Je doorloopt de kleurrijke spelwereld van Golf Story als een traditionele rpg, maar in plaats van de standaard gevechten… moet je golfen! Op deze manier verken je acht unieke gebieden met elk een aantal golfbanen waar je je golfballetje in moet zien te putten. Maar ook wanneer er geen golfbaan in de buurt is, loont het om een balletje te slaan. De spelwereld zit namelijk tot de nok toe gevuld met geheimen die je met een welgemikte bal kunt onthullen. De kleurrijke, pixelige graphics en het mooie verhaal over het hoofdpersonage die de passie van zijn vader probeert op te pakken maken dit een avontuur om nooit te vergeten, ook als je helemaal niets met de sport hebt.

Golf Story
eShop downloadcode

Gris

Gris Nintendo Switch

Dat we games soms als kunst mogen beschouwen, hebben spellen als Journey en Shadow of the Colossus inmiddels wel bewezen. Het vorig jaar verschenen Gris doet ook een hele goede poging, al is het maar vanwege de prachtige, getekende graphics die voor je ogen tot leven komen. Je doorloopt een magische wereld waarin je je soms zo vrij als een vogel voelt, om vervolgens in een heel diep dal terecht te komen. Het is niet voor niets dat hoofdpersonage Gris worstelt met een pijnlijke levenservaring. Gelukkig leert ze onderweg nieuwe moves die via haar jurk tot uiting komen en maakt ze zo de reis van haar leven mee. Woorden doen eigenlijk geen recht aan het prachtige voorkomen van deze game; je moet het echt zelf ervaren. Durf hierna nog maar eens te claimen dat games geen kunst kunnen zijn!

Koop deze game op de Nintendo eShop
Tegoed nodig? Ga naar een Game Mania-winkel!

Met bovenstaande indiegames voor de Switch ben je honderden uren zoet en vele uiteenlopende ervaringen rijker. De Switch is dankzij het uitgebreide aanbod en de draagbaarheidsfactor de ideale console als je games van onafhankelijke ontwikkelaars wil spelen, dus negeer ze niet langer en probeer ze uit. Dikke kans dat je er geen spijt van krijgt.